Doliu în lumea culturală din Constanța. Un cunoscut artist s-a stins din viață

Deces. foto: pexelsEste doliu în lumea culturală din Constanța după decesul lui Filiz Velula, un artist care a reușit prin operele create să impresioneze. 
„Pentru cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, corpul neînsuflețit este depus la capela Casa Albastră - Cimitirul Central. Ceremonialul înhumării va avea loc Vineri, ora 12: 00 ! Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace ! Condoleanțe familiei !“ - au transmis prietenii acestuia pe Facebook. 

 


Pe pagina sa de facebook, prietenii au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. 

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că o fiinţa atât de dragă, Filiz Velula ,a plecat pentru totdeauna.
Dumnezeu să-l odihnească!
Astăzi m-a părăsit un prieten de suflet, pentru vecie. O vreme eram ca frații, nedespărțiți...apoi drumurile s-au încâlcit, fără a ne pierde însă urmele. Îmi este greu să accept, mai ales că sunt iar departe. Ceva în inima mea astăzi s-a rupt.
Viața uneori e tare ciudată. Parcă îmi este teamă să mă mai bucur de ceva, stând la pândă să văd ce lovitură vine...
Cuvintele mi se amestecă, idem și gândurile...
Oricum, acum e prea târziu. Chiar și pentru regrete. Fie-ți sufletul veșnic în lumină, dragul meu Filiz! [🙏] [🙏] [😓]

Artistul plastic constănțean Filiz Velula a plecat dintre noi, lăsându-ne martori tăcuți ai trecerii ireversibilului pe care cu originalitate a încercat să îl imortalizeze în creațiile sale de factură steampunk. Drum lin spre stele ! "

Mă voi culca trist, cu gândul la catafalcul pe veci adormitului artist tomitan, Ștefan Filiz Velula ( 1970 - 2022 ) . Pentru cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, corpul neînsuflețit este depus la capela Casa Albastră - Cimitirul Central. Ceremonialul înhumării va avea loc Vineri, ora 12: 00 ! Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace ! Condoleanțe familiei !

„Primele studii de specialitate le primește la Școala Populară de Artă din Constanța, unde l-a avut că profesor pe regretatul pictor Adi Cornel. Din anul 1996 intră în Asociația Artiștilor Plastici Amfora, unde participă la toate expozițiile organizate la galeria cu același nume. A urmat apoi Facultatea de Arte Plastice și Decorative a Universității Ovidius, la clasa profesorului Gheorghe Farcasiu, iar licența o ia la Universitatea de Arta și Design, Cluj Napoca. Devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, filiala Constanța, din 2010, iar de atunci a participat la numeroase expoziții colective și de grup, organizate de Muzeul de Artă Constanța, dar și de alte instituții culturale atât în tara, cât și în străinătate“ - a precizat Gabriela Dima în prezentarea unui video dedicat lui Filiz Velula pe canalul Youtube.


Sursa citată mai transmite că Filiz Velula, în vârstă de 52 de ani, a avut o expoziție în 2012, la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, organizată de Guvernul României, Departamentul pentru Relatii Interetnice, la Palatul Natiunilor Unite.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 622

Preotul care a fost ucenic al lui Arsenie Boca s-a stins din viață

13 Apr 2024 1186

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etaj în zona Casei de Cultură. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1309

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 810

S-a stins din viață profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun, personalitate marcantă în domeniul fizicii și matematicii

08 Apr 2024 1008

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 739

Cum se face, în România, recunoaşterea paternităţii copilului din afara căsătoriei?

02 Apr 2024 566

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1823

Doliu în lumea muzicii românești! A murit artistul orb George Nicolescu (VIDEO)

26 Mar 2024 1149

Doliu în lumea literară românească. S-a stins din viață Nicolae Manolescu!

23 Mar 2024 959

Raport COVID-19 Constanța, printre județele cu cele mai multe cazuri în săptămâna 11 - 17 martie

21 Mar 2024 653

S-a stins din viață profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii

18 Mar 2024 658

Bolile de rinichi, a opta cauză de deces la nivel mondial. Atenționările medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

14 Mar 2024 839

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Preafericitul Părinte Neofit, s-a stins din viață

14 Mar 2024 614

Doliu în familia Brăiloiu. Mama fostului senator PSD a încetat din viață!

08 Mar 2024 1005