Doliu în lumea teatrului constănțean. S-a stins din viață nea Alecu Mereuță


O veste tristă avea să ne parvină în această dimineață de la secretarul literar Anaid Tavitian. Comunitatea artistică a Constanței este mai săracă. A încetat din viață îndrăgitul actor Alexandru Mereuță, cel alintat de colegi nea Alecu. Avea 93 de ani.

Născut pe 14 iunie 1927, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai scenei constănțene, Alexandru Mereuță a absolvit Institutul de Artă Teatrală din Bucureşti în 1952, şi-a făcut ucenicia în corp-ansamblul Teatrului Naţional din Bucureşti, deşi debutase la Teatrul Tineretului cu un an înainte. Un scurt periplu la teatrul din Ploieşti, unde joacă alături de Toma Caragiu, apoi la teatrul din Bârlad. Primul rol serios - Cadîr, din „Take, Ianke şi Cadîr“, de Victor Ion Popa. În perioada 1958 - 1960 a fost directorul Teatrului „V.I. Popa“ din Bârlad.

Medalia „Jean Ionescu“ din partea ZIUA de Constanţa, conferită cu prilejul evenimentului „Incredibila memorie a teatrului constănţean“, dar şi placheta #RespectTeatru din partea Consiliului Judeţean şi scrisoarea de mulţumire din partea Primăriei Municipiului Constanţa, nu au făcut decât să readucă în atenţia constănţenilor un actor atât de longeviv pe scena de la malul mării.

Rămas bun, maestre! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.