Decese

Doliu în rândul pompierilor. Doi salvatori s-au stins din viață. Colegii au transmis mesaje de condoleanțe

Pompierii din cadrul ISU Neamț și ISU Dolj sunt în doliu după ce doi colegi s-au stins din viață. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava”al Județului Neamț, luni, 11 februarie 2019, a încetat din viaţă, fostul camarad, Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP.
 
Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP s-a născut în judeţul Neamț, comuna Podoleni, la data de 11 februarie 1940. Era căsătorit şi avea doi băieți, care au îmbrățișat aceiași meserie ca și tatăl lor, aceia de pompier.
 
În perioada 01.08.1963 – 20.08.1969 și-a desfășurat activitatea la Grupul de pompieri al județului Vaslui.
 
În perioada 20.08.1969 – 31.10.1995 și-a desfășurat activitatea la Grupul de pompieri al județului Neamț.
 

”Un om cu un caracter deosebit, un specialist în domeniul în care a activat, a fost apropiat faţă de colegii de serviciu şi şefi, atât la muncă cât şi în viaţa de zi cu zi.
 
Înmormântarea va avea loc joi, 14 februarie 2019, ora 11:00, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Podoleni.
 
Întregul personal al ISU Neamț, cu profund respect aduce un ultim omagiu celui care a fost Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP şi adresează familiei îndurerate, SINCERE CONDOLEANŢE!
 
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!” - au transmis reprezentanții ISU Neamț. 

 
De asemenea Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Oltenia” al Județului Dolj aduce cu profund respect, un ultim omagiu celui care până sâmbătă, 09.02.2019, a făcut parte din marea familie a pompierilor doljeni - plutonier adjutant şef SECU MATEI, încadrat la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova.

”Militar cu o  înaltă competenţă profesională şi om de aleasă omenie, camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. Vreme de peste un deceniu, acesta a participat la salvarea a zeci de vieţi omeneşti, dar nu a putut fi, la rându-i, salvat. SECU MATEI a avut un sfârșit grăbit, care ne-a surprins pe noi toți, în plină poftă de viaţă şi putere de muncă, la doar 47 de ani, fără să fi suferit de vreo boală cruntă.

În  după amiaza zilei de sâmbătă, aflat în timpul liber, colegului nostru i s-a făcut rău, fiind trimis un echipaj SMURD la adresa indicată. Medicul și colegii de la fața locului au făcut tot posibilul să îl readucă pe MATEI la viață prin manevre de resuscitare. Din păcate, fără rezultat, acesta suferind un infarct miocardic extins” - au transmis reprezentanții ISU Dolj.

SECU MATEI s-a născut la data de 15.03.1971, în com. Bulzești, județul Dolj, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste și de la care a primit o bună educație, moștenind nu numai cinstea și omenia, dar și respectul pentru muncă.

”Acesta și-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale, făcându-și cu cinste, pricepere și devotament datoria și manifestând grijă față de colegii săi.

Nu pot fi uitate calitățile sale de militar, dar mai ales calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute și spiritul de solidaritate față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și, nu în ultimul rând, diplomația sa au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul celor 12 ani și 6 luni de pompier. 

O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg – Plt. adj. șef. SECU MATEI,  tatăl al unei fetiţe de 1 an și 8 luni. 

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!” - au transmis pentru ZIUA de Constanța reprezentanții ISU Dolj. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța și ISU Neamț
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Un incendiu de vegetație uscată s-a propagat la o casă din Isaceea, județul Tulcea (galerie foto+video)

22 Aug 2019 327

UPDATE Incredibil! Copii răniţi după ce au fost loviţi de crengile unor copaci toaletaţi de muncitori

22 Aug 2019 436

Bucureşti Incendiu la sediul Ministerului Afacerilor Interne

22 Aug 2019 448

Focul de pe strada Interioară a afectat cinci hale! Garda de Mediu Constanţa, la locul incidentului. Cum a pornit totul (galerie foto)

22 Aug 2019 1731

Neluța a fost salvată de cinci pompieri din Tulcea

21 Aug 2019 432

Incendiu de vegetație pe strada Micșunelelor din Constanța (galerie foto)

20 Aug 2019 512

Incendiu de proporții în Tulcea. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată

19 Aug 2019 681

Accident rutier în Bihor, soldat cu o persoană decedată (galerie foto)

19 Aug 2019 567

Pompierii, solicitaţi pe strada Ştefan cel Mare din Mangalia pentru deblocarea unei uşi

19 Aug 2019 328

Incendiu pe strada Justiției din Constanța

17 Aug 2019 520

Pompierii solicitați să intervină de urgență, pe strada Prieteniei, în Constanța

17 Aug 2019 411

Bilanț al controalelor de prevenire a incendiilor, în sezonul estival

17 Aug 2019 373

Intervenţie de urgenţă la Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Pompierii, chemaţi în ajutor

16 Aug 2019 1062

Incendiu de vegetație la ieșire din Mihail Kogălniceanu, spre Cuza Vodă

16 Aug 2019 415

Cum arată clubul Bamboo din Mamaia la două zile de când a fost pus la pământ de un incendiu (galerie foto)

15 Aug 2019 889