Doliu în rândul pompierilor. Doi salvatori s-au stins din viață. Colegii au transmis mesaje de condoleanțe

Pompierii din cadrul ISU Neamț și ISU Dolj sunt în doliu după ce doi colegi s-au stins din viață. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava”al Județului Neamț, luni, 11 februarie 2019, a încetat din viaţă, fostul camarad, Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP.
 
Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP s-a născut în judeţul Neamț, comuna Podoleni, la data de 11 februarie 1940. Era căsătorit şi avea doi băieți, care au îmbrățișat aceiași meserie ca și tatăl lor, aceia de pompier.
 
În perioada 01.08.1963 – 20.08.1969 și-a desfășurat activitatea la Grupul de pompieri al județului Vaslui.
 
În perioada 20.08.1969 – 31.10.1995 și-a desfășurat activitatea la Grupul de pompieri al județului Neamț.
 

”Un om cu un caracter deosebit, un specialist în domeniul în care a activat, a fost apropiat faţă de colegii de serviciu şi şefi, atât la muncă cât şi în viaţa de zi cu zi.
 
Înmormântarea va avea loc joi, 14 februarie 2019, ora 11:00, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Podoleni.
 
Întregul personal al ISU Neamț, cu profund respect aduce un ultim omagiu celui care a fost Plutonierul adjutant șef (rtg.) Ilie ARCHIP şi adresează familiei îndurerate, SINCERE CONDOLEANŢE!
 
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!” - au transmis reprezentanții ISU Neamț. 

 

De asemenea Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Oltenia” al Județului Dolj aduce cu profund respect, un ultim omagiu celui care până sâmbătă, 09.02.2019, a făcut parte din marea familie a pompierilor doljeni - plutonier adjutant şef SECU MATEI, încadrat la Detașamentul 2 de Pompieri Craiova.

”Militar cu o  înaltă competenţă profesională şi om de aleasă omenie, camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. Vreme de peste un deceniu, acesta a participat la salvarea a zeci de vieţi omeneşti, dar nu a putut fi, la rându-i, salvat. SECU MATEI a avut un sfârșit grăbit, care ne-a surprins pe noi toți, în plină poftă de viaţă şi putere de muncă, la doar 47 de ani, fără să fi suferit de vreo boală cruntă.

În  după amiaza zilei de sâmbătă, aflat în timpul liber, colegului nostru i s-a făcut rău, fiind trimis un echipaj SMURD la adresa indicată. Medicul și colegii de la fața locului au făcut tot posibilul să îl readucă pe MATEI la viață prin manevre de resuscitare. Din păcate, fără rezultat, acesta suferind un infarct miocardic extins” - au transmis reprezentanții ISU Dolj.

SECU MATEI s-a născut la data de 15.03.1971, în com. Bulzești, județul Dolj, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste și de la care a primit o bună educație, moștenind nu numai cinstea și omenia, dar și respectul pentru muncă.

”Acesta și-a început cariera de pompier la 01 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de comandant de echipaj și conducător autospeciale, făcându-și cu cinste, pricepere și devotament datoria și manifestând grijă față de colegii săi.



Nu pot fi uitate calitățile sale de militar, dar mai ales calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute și spiritul de solidaritate față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și, nu în ultimul rând, diplomația sa au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul celor 12 ani și 6 luni de pompier. 

O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg – Plt. adj. șef. SECU MATEI,  tatăl al unei fetiţe de 1 an și 8 luni. 

Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!” - au transmis pentru ZIUA de Constanța reprezentanții ISU Dolj. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța și ISU Neamț
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 927

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 372

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 425

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 448

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 910

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 228

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 855

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1006

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2479

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3516

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 451

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 295

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 293

Flăcări la o locuință din municipiul Tulcea!

09 Apr 2024 389

Proiectil găsit în municipiul Sebeș, Alba. Echipa pirotehnică intervine (FOTO)

07 Apr 2024 459