Doliu la Universitatea „Ovidius” din Constanța Unul dintre fondatorii Facultății de Arte a decedat

sursa foto: pexels

Azi, 3 aprilie 2023, colectivul Facultății de Arte și cel al Universității „Ovidius” din Constanța deplânge trecerea în neființă a unuia dintre fondatorii facultății, prof. univ. dr. Carmen Cristescu.
 
Născută la 5 aprilie 1948, ea a început studiile în domeniul artistic la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, unde a studiat în principal pedagogia muzicală, între anii 1967 – 1970.
 
La aceeași instituție de învățământ, Carmen Cristescu obținea, în anul 1974, licența în muzică.
 
În perioada 1997 – 2003, Carmen Cristescu a urmat și un doctorat în muzicologie, la Universitatea Națională de Muzică din București.
 
Prima funcție pe care a avut-o a fost cea de profesoară de muzică și pian, la Școala de Muzică din Drobeta Turnu-Severin, între anii 1974-1975.
 
În intervalul 1996-1998, ea a început demersurile necesare înființării Departamentului de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, devenit în 2002 Facultatea de Arte, alături de Aida Abagief, Daniel Sărăcescu, Diana Cheregi, Lucian Iancu, Vasile Cojocaru și Daniela Caruțiu. Tot atunci s-a ocupat de întocmirea dosarelor de înființare a specializărilor Pedagogie muzicală și Interpretare muzicală-canto din cadrul respectivului departament.
 
Carmen Cristescu a fost lector universitar drd./dr. la Universitatea „Ovidius” (1998 – 2005), conferențiar universitar dr. la Universitatea „Ovidius” (2005 – 2008), profesor universitar dr. la Universitatea „Ovidius” (2008 – 2012) și decanul Facultății de Arte (2008 – 2010).
 

În timpul perioadei în care a fost cadru didactic la Universitate, Carmen Cristescu s-a ocupat de specializarea Pedagogie muzicală, predând discipline precum: armonie, forme și analize muzicale, citire de partituri, metodologia cercetării științifice în muzică, etc.

Prof. univ. dr. Radu Niculescu, directorul Facultății de Arte, a transmis următorul mesaj:
„Prin dispariția doamnei Cristescu pierdem un membru important al comunității academice locale. Fiind un membru fondator al Facultății, pierdem o figură emblematică. A plecat dintre noi o persoană caldă și blândă.
Transmitem condoleanțe și Domnul să o aibă de-a dreapta sa.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1437

Mesajul transmis de Universitatea „Ovidius” Constanța la trecerea în neființă a fostului decan al Facultății de Arte, prof. univ. dr. Carmen Cristescu

04 Apr 2023 1119

In memoriam Decanul Daniela Hanţiu - „Nu este o comemorare. Este o întâlnire cu Daniel Sărăcescu“ (galerie foto)

22 Jan 2015 2320