Militar român, căzut la datorie astăzi, în Afganistan


Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

 

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un militar cu dublă cetățenie, româno-israeliană, decedat în atacurile din Israel

09 Oct 2023 820

Cinci luni de la moartea militarului român Gabi-Victor Roman, decedat în timpul misiunii din Kosovo

14 Aug 2022 2217

Militar român decedat în timpul misiunii din Kosovo. Subofițerul era căsătorit și avea un copil

15 Mar 2022 4596

I se spunea „Jair“ Marinarul român care a murit lângă Dana Militară a Portului Constanţa a jucat fotbal la Farul Tuzla

19 Feb 2019 8649

Se împlinesc 138 de ani de la nașterea unui cunoscut actor român

04 Jul 2018 1800

Doliu în Armata Română. Plutonier adjutant principal Liviu Roman a decedat. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost transmise

24 Mar 2018 7322

A murit Aurel Preda dimplomatul român care a negociat Unirea cu Basarabia şi a denunţat trădărea României prin Tratatul cu Ucraina

25 Oct 2017 5155