Decese

Oenologul dr. Ion Pușcă s-a stins din viaţă!Oenologul Ion Puşcă s-a stins din viaţă la sfârşitul lunii august, la vârsta de 76 de ani.

Ion Puşcă şi-a trăit ultimele clipe într-o localitate din Franţa, acolo unde locuia de mai mult timp.

Dr. Ion Puşcă, cel care a creat în urmă cu 50 de ani celebra şampanie de Panciu, a murit în urma unor probleme de sănătate, scrie adevarul.ro.

În ultimii ani, specialistul născut la Satu Nou, în Panciu, se retrăsese într-o localitate din Franţa. Doctor în agronomie, specializarea oenologie, membru al Academiei Internaţionale a Vinului de la Geneva şi al Consiliului Uniunii Internaţionale a Oenologilor, cu stagii de perfecţionare în Franţa, Italia, Spania, Ion Puşcă a reprezentat România în diferite instituţii şi organizaţii internaţionale cu profil agro-viticol.

A asistat de mic la transformarea miraculoasă a strugurelui în vin, dedicându-şi întreaga viaţă oenologiei, desluşindu-i secretele.

Întreaga sa activitate de cercetare este consemnată în cărţile şi articolele de specialitate pe care le lasă ca moştenire.

Sursă: Adevărul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi licitaţii pentru valorificarea terenurilor deţinute de firma oenologului Ion Puşcă, părintele şampaniei de Panciu

05 Feb 2019 912

Oenologul Ion Puşcă, părintele şampaniei de Panciu, executat şi după moarte. Terenuri agricole din judeţul Constanţa, scoase la mezat

26 Sep 2018 2309

Terenurile SC Domeniile Viticole - Dr. Puşcă SRL, scoase la licitaţie publică! Cât costă un hectar de teren

05 Dec 2016 2288

Afacere în faliment Terenurile societăţii Domeniile Viticole - Dr. Puşcă SRL, scoase la mezat

28 Apr 2015 4097