Decese

Oenologul dr. Ion Pușcă s-a stins din viaţă!Oenologul Ion Puşcă s-a stins din viaţă la sfârşitul lunii august, la vârsta de 76 de ani.

Ion Puşcă şi-a trăit ultimele clipe într-o localitate din Franţa, acolo unde locuia de mai mult timp.

Dr. Ion Puşcă, cel care a creat în urmă cu 50 de ani celebra şampanie de Panciu, a murit în urma unor probleme de sănătate, scrie adevarul.ro.

În ultimii ani, specialistul născut la Satu Nou, în Panciu, se retrăsese într-o localitate din Franţa. Doctor în agronomie, specializarea oenologie, membru al Academiei Internaţionale a Vinului de la Geneva şi al Consiliului Uniunii Internaţionale a Oenologilor, cu stagii de perfecţionare în Franţa, Italia, Spania, Ion Puşcă a reprezentat România în diferite instituţii şi organizaţii internaţionale cu profil agro-viticol.

A asistat de mic la transformarea miraculoasă a strugurelui în vin, dedicându-şi întreaga viaţă oenologiei, desluşindu-i secretele.

Întreaga sa activitate de cercetare este consemnată în cărţile şi articolele de specialitate pe care le lasă ca moştenire.

Sursă: Adevărul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oenologul Ion Puşcă, părintele şampaniei de Panciu, executat şi după moarte. Terenuri agricole din judeţul Constanţa, scoase la mezat

26 Sep 2018 1903

Terenurile SC Domeniile Viticole - Dr. Puşcă SRL, scoase la licitaţie publică! Cât costă un hectar de teren

05 Dec 2016 1949

Afacere în faliment Terenurile societăţii Domeniile Viticole - Dr. Puşcă SRL, scoase la mezat

28 Apr 2015 3428

CASA VINULUI DR. PUSCA - 11.05.2009

11 May 2009 1431