Profesorul arheolog Mircea Babeș a murit

„Am aflat cu tristețe vestea dispariției profesorului Mircea Babeș, eminent arheolog și profesor, unul dintre cei mai distinși specialiști în studierea epocii Latène în spațiul carpatic și dunărean. Între anii 1997-2007 a fost titular al Facultății de Istorie din Universitatea din București, calitate în a jucat un rol foarte important în formarea tinerelor generații de arheologi români. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei, scrie DCNews.

Născut la 13 decembrie 1941, profesorul Mircea Babeș provine dintr-o familie de intelectuali: mama profesoară, iar tatăl inginer minier. După absolvirea Liceului „Dimitrie Cantemir” din capitala României, a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității din București (1959-1964), unde a avut șansa să fie îndrumat de profesori de mare valoare, simțindu-se atașat, mai cu seamă, de Ion Nestor, pentru care păstra mult respect și considerație.

În perioada 1996-2007 a activat și ca profesor titular de arheologie la Facultatea de Istorie a Universității din București, unde, dincolo de prodigioasa activitate dăscălească, dar și de conducere, a fondat prestigioasa bibliotecă a Seminarului „Vasile Pârvan”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mircea Babeș, profesorul care a condus săpăturile arheologice pe pământul Dobrogei, de la Enisala

12 Dec 2023 857