Și ministrul Rafila a transmis un mesaj Doliu în lumea medicală. „Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit“

Deces, foto: Pexels
Încă un deces îndoliază lumea medicală. 

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis un mesaj la trecerea în neființă a celui mai important genetician din România și din Europa.

Prof. universitar dr. Mihai Ioana, unul dintre geneticienii renumiți ai României, coordonatorul Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, ne-a părăsit, pe 17 ianuarie, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Avea numai 47 de ani. 

„Unul dintre cei mai importanți geneticieni ai României și ai Europei a trecut în neființă! A iubit oamenii, le-a alinat suferința și întotdeauna și-a ajutat necondiționat colegii și prietenii! Îi mulțumesc lui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru medicina românească și pentru onoarea pe care ne-a făcut-o în calitate de sfătuitor! Drum lin, dragă Mihai! Te iubim și te respectam!”, a scris ministrul Sănătății - Alexandru Rafila în mesajul transmis In Memoriam la moartea prof.univ.dr Mihai Ioana.. 


Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova este în doliu.

”Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova deplânge trecerea în neființă, pe 17 ianuarie 2023, a prof. univ. dr. MIHAI IOANA, profesor, cercetător, coleg și prieten de neînlocuit.

Cariera sa a însemnat o excepțională activitate dedicată catedrei, dar și cercetării științifice în genetica medicală, domeniu cu care s-a identificat și în care a excelat. Coordonator al Laboratorului de Genomică umană al UMF Craiova (din 2007), al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, s-a dovedit un adevărat spirit vizionar și reformator, un profesor exigent cu sine și generos cu toți din jurul său.

Prof. univ. dr. MIHAI IOANA și-a asumat și responsabilități administrative academice. A fost prodecan al Facultății de Medicină, apoi prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, având în coordonare prorectoratul cu cercetarea ştiinţifică şi relaţii internaţionale.

Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit, prin deosebitul spirit colegial pe care l-a cultivat în întreaga sa existență! Condoleanțe familiei greu încercate în aceste clipe! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis și comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Medicină Navală Constanța angajează medic pentru cabinetul ORL. Nu este necesară vechimea

27 May 2024 418

Justiție Constanța Cazul medicului anestezist acuzat de moartea unei paciente, amânat pentru septembrie 2024

26 May 2024 629

Istoria Dobrogei Elisa Gheorghiu - prima femeie doctor în medicină din Dobrogea

24 May 2024 1660

ZIUA ELECTORALĂ Dr. Adnan Mustafa, candidat PNL pentru CJC - „Avem nevoie de spitale noi. Sunt județe atât de dezvoltate pe partea de sănătate, de parcă sunt în altă lume"!

23 May 2024 1049

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJC - „Nu sunt de acord că cel mai bun medic din Constanța e trenul de București!"

22 May 2024 622

ZIUA Electorală Este Consiliul Județean Constanța un loc care poate inspira un medic?

22 May 2024 709

Post vacant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa

18 May 2024 805

Istoria Dobrogei Olga Sacara Tulbure - prima femeie medic din România a lucrat la Techirghiol

17 May 2024 2714

IPJ Constanța Portofel cu bani și acte, uitat pe banca din stația de autobuz, a ajuns la proprietară. Aceasta avea programare la medic

16 May 2024 719

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1148

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 794

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 454

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 986

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 1692

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 479