Și ministrul Rafila a transmis un mesaj Doliu în lumea medicală. „Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit“

Deces, foto: Pexels
Încă un deces îndoliază lumea medicală. 

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis un mesaj la trecerea în neființă a celui mai important genetician din România și din Europa.

Prof. universitar dr. Mihai Ioana, unul dintre geneticienii renumiți ai României, coordonatorul Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, ne-a părăsit, pe 17 ianuarie, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Avea numai 47 de ani. 

„Unul dintre cei mai importanți geneticieni ai României și ai Europei a trecut în neființă! A iubit oamenii, le-a alinat suferința și întotdeauna și-a ajutat necondiționat colegii și prietenii! Îi mulțumesc lui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru medicina românească și pentru onoarea pe care ne-a făcut-o în calitate de sfătuitor! Drum lin, dragă Mihai! Te iubim și te respectam!”, a scris ministrul Sănătății - Alexandru Rafila în mesajul transmis In Memoriam la moartea prof.univ.dr Mihai Ioana.. 


Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova este în doliu.

”Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova deplânge trecerea în neființă, pe 17 ianuarie 2023, a prof. univ. dr. MIHAI IOANA, profesor, cercetător, coleg și prieten de neînlocuit.

Cariera sa a însemnat o excepțională activitate dedicată catedrei, dar și cercetării științifice în genetica medicală, domeniu cu care s-a identificat și în care a excelat. Coordonator al Laboratorului de Genomică umană al UMF Craiova (din 2007), al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, s-a dovedit un adevărat spirit vizionar și reformator, un profesor exigent cu sine și generos cu toți din jurul său.

Prof. univ. dr. MIHAI IOANA și-a asumat și responsabilități administrative academice. A fost prodecan al Facultății de Medicină, apoi prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, având în coordonare prorectoratul cu cercetarea ştiinţifică şi relaţii internaţionale.

Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit, prin deosebitul spirit colegial pe care l-a cultivat în întreaga sa existență! Condoleanțe familiei greu încercate în aceste clipe! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis și comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mi-am dat seama că e toate trei proaste“ Condamnarea definitivă pentru „Dr. Lana“, care a operat și la Constanța! (MINUTA)

02 Jun 2023 6984

Psoriazisul – care sunt cauzele apariției. Heka Hospital recomandă programarea la un medic specialist

25 May 2023 845

Accident cu trei morți pe DN 22, la intrare în Tariverde! Medicul Ion Cocoloș condamnat în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 4061

Rezidențiat 2023. Repartiția candidaților în sesiunea extraordinară suplimentară, la final

23 May 2023 750

DGAS Constanța achiziționează aparatură medicală pentru cabinetele stomatologice

22 May 2023 668

Un renumit medic din București vrea să ridice o clădire de birouri la Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

15 May 2023 1921

O copilă de trei ani și mama ei, rănite într-un accident rutier!

13 May 2023 970

Atac sângeros la Suceava! O femeie, medic rezident, înjunghiată de soţul cu care este în divorţ

12 May 2023 767

Doliu în lumea medicală din România! Un cunoscut medic s-a stins din viață. „A fost o sursă de inspirație pentru mulți“

12 May 2023 2065

Video Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

01 May 2023 24535

Cancerul de prostată, printre cauzele mortalității la bărbați. Heka Hospital recomandă programarea la un medic urolog

28 Apr 2023 898

Doi copii au ajuns la spital după ce s-au jucat într-un leagăn destinat persoanelor cu dizabilităţi. Ce spun medicii

18 Apr 2023 769

LIVE TEXT Simpozion organizat de Organizația Femeilor Liberale Constanța de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2023 1380

Medicii MedLife ne vorbesc despre ciroza hepatică, cum apare și cum să ne ferim de ea

07 Apr 2023 2625

Simpozion prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății, la Constanța

05 Apr 2023 828