Și ministrul Rafila a transmis un mesaj Doliu în lumea medicală. „Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit“

Deces, foto: Pexels
Încă un deces îndoliază lumea medicală. 

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis un mesaj la trecerea în neființă a celui mai important genetician din România și din Europa.

Prof. universitar dr. Mihai Ioana, unul dintre geneticienii renumiți ai României, coordonatorul Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, ne-a părăsit, pe 17 ianuarie, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Avea numai 47 de ani. 

„Unul dintre cei mai importanți geneticieni ai României și ai Europei a trecut în neființă! A iubit oamenii, le-a alinat suferința și întotdeauna și-a ajutat necondiționat colegii și prietenii! Îi mulțumesc lui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru medicina românească și pentru onoarea pe care ne-a făcut-o în calitate de sfătuitor! Drum lin, dragă Mihai! Te iubim și te respectam!”, a scris ministrul Sănătății - Alexandru Rafila în mesajul transmis In Memoriam la moartea prof.univ.dr Mihai Ioana.. 


Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova este în doliu.

”Comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova deplânge trecerea în neființă, pe 17 ianuarie 2023, a prof. univ. dr. MIHAI IOANA, profesor, cercetător, coleg și prieten de neînlocuit.

Cariera sa a însemnat o excepțională activitate dedicată catedrei, dar și cercetării științifice în genetica medicală, domeniu cu care s-a identificat și în care a excelat. Coordonator al Laboratorului de Genomică umană al UMF Craiova (din 2007), al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, s-a dovedit un adevărat spirit vizionar și reformator, un profesor exigent cu sine și generos cu toți din jurul său.

Prof. univ. dr. MIHAI IOANA și-a asumat și responsabilități administrative academice. A fost prodecan al Facultății de Medicină, apoi prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, având în coordonare prorectoratul cu cercetarea ştiinţifică şi relaţii internaţionale.

Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit, prin deosebitul spirit colegial pe care l-a cultivat în întreaga sa existență! Condoleanțe familiei greu încercate în aceste clipe! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis și comunitatea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 378

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 242

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”

16 Apr 2024 344

Tragedie în București! A murit un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof.Dr. C.C. Iliescu'

12 Apr 2024 1659

​Cumpărări directe Constanța Penitenciarul Poarta Albă cumpără pachet de servicii de medicina muncii (DOCUMENT)

08 Apr 2024 480

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 593

FOTO+VIDEO Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

04 Apr 2024 3711

UPDATE Șocant în Constanța! O femeie agresată de un bărbat în cartierul Tomis Nord (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 2718

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 750

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 1058

Imagini de la Constanța cu „medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 1058

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 738

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 1110

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 520

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 606