Politic

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

La trei luni de la evenimentele din Piaţa Victoriei, acolo unde jandarmii au întors armele împotriva românilor, înăbuşind violent un protest legitim, deputatul USR de Constanţa Stelian Ion a fost la Parchetul General şi le-a oferit anchetatorilor toate detaliile pe care le cunoştea ca martor ocular al acestor evenimente.
 
Invitaţia la Parchet vine ca urmare a denunţului penal (vezi secţiunea „Documente”) formulat în luna august a.c. la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - secţia Parchetelor Militare, prin care a solicitat efectuarea cercetărilor necesare, în scopul tragerii la răspundere penală pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe, vătămare corporală, purtare abuzivă, abuz în serviciu, abuz de autoritate şi împiedicarea desfăşurării unei adunări publice.
 
Stelian Ion explică de ce a recurs la acest denunţ: „Pentru că am fost acolo şi am văzut personal excesele jandarmilor care au dat dovadă de exces de zel, dar şi ale huliganilor, care le-au oferit jandarmilor pretextul pentru reprimarea violentă a protestului. În ciuda încercărilor mele repetate de a discuta cu şefii jandarmilor pentru a le cere să înceteze împrăştierea gazelor asupra tuturor manifestanţilor din Piaţa Victoriei, aceştia nu s-au arătat interesaţi de o astfel de solicitare.
Aveau ordin să bată oamenii şi să-i împrăştie ca pe nişte câini, doar-doar nu vor mai îndrăzni altă dată să protesteze împotriva infractorilor şi analfabeţilor. Chiar dacă cei aflaţi acum la putere fac tot posibilul să ne pună pumnul în gură, să instaureze dictatura infractorilor şi proştilor şi să scape nepedepsiţi, am convingerea că, la un moment dat, vor plăti”, susţine Stelian Ion, deputat USR de Constanţa.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rusu Fănel rămâne procuror şef în Parchetul Curţii de Apel Constanţa

17 Mar 2019 778

Parchetul Curţii de Apel Constanţa, amendat de Poliţia Locală

15 Mar 2019 2368

Dosarul Tel Drum va fi instrumentat în continuare de DNA. Decizia luată de Parchetul General

13 Mar 2019 431

Un procuror din Constanţa a plecat din DNA - structura centrală

13 Mar 2019 916

Continuă protestele în justiția din Constanța

11 Mar 2019 669

Unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din DNA lucrează de ieri în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa

02 Mar 2019 1259

Se cere întreruperea tuturor protestelor din justiţie

28 Feb 2019 572

Protest față de Ordonanța de urgență pe justiție Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa îşi suspendă activitatea!

26 Feb 2019 748

Precizări din partea procurorilor Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie referitoare la activitatea desfășurată

25 Feb 2019 401

Noi precizări în legătură cu protestul în Justiția din Constanța

25 Feb 2019 911

Un nou protest în Justiţia din Constanţa

25 Feb 2019 1141

Protest la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii şi-au suspendat activitatea nemijlocită cu publicul

22 Feb 2019 366

LIVE VIDEO. Imagini de la eveniment. Constanţa. Protest al procurorilor împotriva Ordonanței de urgență adoptate marți de guvern (galerie foto+video)

22 Feb 2019 1835

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a fost audiată la Parchetul General

15 Feb 2019 584

A condus Secţia de combatere a corupţiei din DNA Gheorghe Popovici va lucra în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa

15 Feb 2019 1021