A renunțat la afaceri și acum este bugetar! Silviu-Mihai Marcoșanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Silviu-Mihai Marcoșanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
  • Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a renunțat la afaceri pentru un post de bugetar!
  • Potrivit declarației de avere, completate pe 16.06.2022, Marcoșanu nu deține niciun bun imobil sau mobil, nu are active financiare, nici plasamente sau datorii
  • Singurele mențiuni sunt la capitolul venituri, unde Silviu-Mihai Marcoșanu a declarat salariile încasate de la DGASPC în sumă de 116.053 lei, în timp ce soția sa, Iuliana, cadru didactic și director la școala nr. 37 din Constanța a realizat în ultimul an fiscal venituri de aproximativ 75.000 lei
  • Declarația de interese a directorului executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța nu conține nicio mențiune.
  • În prezent nu mai este asociat în nicio societate comercială, însă Marcoșanu are un trecut în afaceri care nu putea trece neobservat
 

 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Silviu- Mihai Marcoșanu, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Potrivit declarației de avere, completată pe 16.06.2022, Marcoșanu nu deține niciun bun imobil sau mobil, nu are active financiare, nici plasamente sau datorii.
 
Singurele mențiuni sunt la capitolul venituri, unde Silviu-Mihai Marcoșanu a declarat salariile încasate de la DGASPC, în sumă de 116.053 lei, în timp ce soția sa, Iuliana, cadru didactic și director la școala nr. 37 din Constanța a realizat în ultimul an fiscal venituri de aproximativ 75.000 lei. Acestora li se adaugă alocațiile celor două fiice, în valoare de puțin peste 5.000 de lei.
 
Declarația de interese a directorului executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța nu conține nicio mențiune.
 
Asta deoarece în prezent, potrivit RECOM, nu mai este asociat în nicio societate comercială.
 
Marcoșanu mai figurează asociat doar în societăți radiate, respectiv  SC 284 Delivery Home SRL, SC Joci și Câștigă- Pariuri Sportive SRL (unde era și administrator) și în SC Construcții, Lucrări speciale și Montaj SA.

 
Amintim totuși că Silviu-Mihai Marcoșanu a făcut parte din consiliile de Administrație la SC Electrocentrale Constanța SA în anul 2017 și la SN Aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanța SA în 2019. 
 

În perioada în care era administrator la Aeroport, a depus o declarație de avere, unde figura, printre altele, proprietar al unui autoturism BMW X5 și beneficiar de dividende de la SC Geomarco Construct SRL.
 
 

Afacerile din trecutul lui Silviu-Mihai Marcoșanu

 
Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a renunțat la afaceri și acum este bugetar!
 
A deținut calitatea de asociat fondator (2006)  și administrator alături de Iachim George la SC Geomarco Construct SRL.
 
În mai 2009, Iachim George se retrage, iar Marcoșanu cooptează societatea Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia Cipru, societatea cipriotă fiind reprezentată tot de el.
 
Astfel, Marreano Investments Limited, cu sediul în Nicosia, Cipru, devine asociat majoritar cu 95% în SC Geomarco Construct SRL, iar Marcoșanu rămâne cu 5% și cu calitatea de administrator.
 
Până în anul 2015 (august ) parteneriatul funcționează, moment în care societatea cipriotă se retrage, iar Marcoșanu devine asociat unic și administrator la SC Geomarco Construct SRL.
 
În 2017, Silviu-Mihai Marcoșanu se retrage definitiv din SC Geomarco Construct SRL și cesionează către Dumbravă Ștefan-Ciprian, care devine asociat unic și administrator al societății cu sediul în Murfatlar, strada Minerului 1 și punct de lucru în Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 6, cu activitate Lucrări de construcții. În anul fiscal 2021 a declarat cifră de afaceri de 26.186.706 lei, profit 1.294.648 lei, la 149 angajați. Societatea a derulat 14 contracte publice în valoare de 61.876.483 lei.
 
Marcoșanu a mai deținut calitatea de asociat și/sau administrator în societatea Pantheon Turism SRL (fostă Internațional Consulting Grup SRL) alături de societatea cipriotă Marreano Investments Limited cu sediul în Nicosia, iar în luna iunie 2016 cooptează pe Sepsi Elena Alina și Dumitrache Ioana Florentina, iar societatea cipriotă se retrage. În august 2016 se retrage din societatea Pantheon Turism SRL.
 
Actualul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a mai fost asociat și/sau administrator în SC Marina & Santis SRL, deținută de familia președintelui organizației municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache, Ligimar Services SRL și M&G Nav Instal SRL. 
 
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Silviu-Mihai Marcoșanu.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Carmen Răducu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 547

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 547

Declarații de avere Constanța Ce avere are Silvica Olteanu, secretarul general al Orașului Cernavodă? Soțul său este șef serviciu în Primăria Cernavodă (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 598

Averea și interesele secretarului general al UAT Oraș Ovidiu, Laura Elena Antonie (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 484

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 470

Declarații de avere Constanța Doinița Cristian, secretar general al orașului Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 552

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1372

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 649

Declarații de Avere Averea și interesele Georgetei Duduta, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 516

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Ionel Gherase, șef formație la ABADL (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 481

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Dorbica, șef compartiment la ABADL (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 583

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 451

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 616

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 727

Averea și interesele lui Constantin Fronoiu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 571