Ce avere şi ce interese are Constantin Ion, prefectul de Constanţa numit la propunerea PSD (documente)

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere şi de interese ale prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa şi-a completat cea mai recentă declaraţie de avere pe data de 16 februarie 2015. Potrivit documentului, Constantin Ion deţine, din 2013, un teren intravilan de 1.433 mp, situat în Mamaia Sat. El are, de asemenea, un spaţiu comercial de 79,37 mp în zona Tomis 3, dobândit în 2013, dar şi un apartament de 38 mp, în Poarta 6, dobândit în acelaşi an, prin vânzare-cumpărare.
În ceea ce priveşte bunurile mobile, prefectul judeţului Constanţa are un autoturism Honda, dobândit în 2008, şi o Toyota, achiziţionată tot în 2008. Constantin Ion nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte suma de 5.000 de euro.
În ceea ce priveşte activele financiare, prefectul are trei conturi bancare. Este vorba despre un cont de 16.700 de euro, deschis în 2011, la BCR, unul de 2.500 de lei, deschis în 2012, la BCR, şi despre unul în valoare de 90.000 de lei, deschis în 2014, la aceeaşi bancă.
Constantin Ion nu are, aşa cum reiese din declaraţia de avere, plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate. Are, în schimb, datorii. Este vorba despre un credit de 90.000 de lei contractat anul trecut de la BRD, scadent în 2023.
Cât despre venituri, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, în calitate de director al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, un salariu de 51.407 lei. În aceeaşi perioadă de timp, soţia sa a realizat, ca salariat al BNP Mangalia, un salariu de 200.000. Moneda nu e specificată dar, ca şi în cazul prefectului de Constanţa, presupunem că este vorba despre moneda naţională. În aceeaşi declaraţie de avere figurează şi venituri din cedarea folosinţei bunurilor, fiind vorba despre o chirie pentru spaţiul comercial din Tomis III, chirie care se ridică la 45.620 (cel mai probabil, lei).
Nu în ultimul rând, în document regăsim şi alocaţia copiilor, în valoare de 2.904 lei.
Tot pe 16 februarie, prefectul judeţului Constanţa şi-a completat şi declaraţia de interese. Aşa cum este menţionat în document, Constantin Ion este asociat în SC Asci Industry SRL, în SC Cazare la mare SRL, precum şi în SC Herman & Luff SRL.
Totodată, Constantin Ion este membru de sindicat în SAPL, dar şi vicepreşedinte al Asociaţiei Operatorilor şi Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curăţenie şi Conexe.
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale prefectului Ion Constantin.
 
Mai multe informaţii despre prefectul judeţului Constanţa puteţi afla citind articolul „Actualmente prefect, fost administrator de firmă. Constantin Ion, afacerist de cursă lungă alături de Cristinel Dragomir sau Ionuţ Pripişi (documente)“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul prefect al județului Constanța, Ion Constantin, numit preşedinte - director general CJAS Constanța

22 May 2019 6768

Patru pentru Prefectura Constanţa

14 Mar 2017 4131

Ion Constantin, noul prefect al județului Constanța, prima întâlnire cu mass-media

30 Jan 2015 2555

PSD şi-a impus omul Ion Constantin, noul prefect al Constanţei, asociat în firma care i-a atras lui Cristinel Dragomir problemele cu ANI (documente)

22 Jan 2015 6478

Guvernul a numit un prefect temporar la Constanţa

21 Jan 2015 3314

Surse PSD Constanţa are o propunere pentru funcţia de prefect

28 Dec 2014 3655