Declaratii de avere Constanta

Declaraţie de avere Cât a câştigat consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu după primii doi ani de mandat? (documente)

Scrutinul din 5 iunie 2016 a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. Alţii s-au întors din nou în activitate. Este şi cazul social-democratului Gheorghe Donţu.
 
O perioadă destul de îndelungată, acesta a lipsit din viaţa administrativă a municipiului şi judeţului Constanţa. Între timp, s-a implicat în viaţa politică, fiind preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PER Constanţa. În toamna lui 2015, Gheorghe Donţu a revenit la prima sa dragoste politică - PSD, ceea ce i-a adus şi un mandat de consilier judeţean.

Alesul judeţean a debutat în CJC cu o avere modestă. Gheorghe Donţu deţinea un teren intravilan în comuna Poarta Albă şi un apartament în municipiul Constanţa. În privinţa „asigurării“ pentru vremuri mai dificile, consilierul judeţean PSD prefera să economisească în euro. Aşa se explică faptul că Gheorghe Donţu avea într-un cont bancar 7.500 de euro şi în altul doar 245 de lei. Asta în contextul în care veniturile familiei Donţu în anul fiscal 2015 au fost de 24.700 de lei.

Dacă în viaţa administrativă şi politică a urbei consilierul judeţean PSD a fost mai puţin vizibil, în perioada anterioară revenirii în PSD Constanţa, declaraţia sa de interese ne confirmă că a fost activ pe „piaţa financiară“. Potrivit documentului, Gheorghe Donţu era şi este acţionar la BMC (n.r. Casa de Bucovina - Club de munte), FP (n.r. Fondul Proprietatea), SIF 2 (n.r. SIF Moldova SA), SWNG (n.r. S.N.G.N. Romgaz SA) şi TGN (n.r. S.N.T.G.N. Transgaz SA), iar valoarea totală a acţiunilor deţinute se ridică la 124.983,50 de lei.
 
Pe parcursul celor doi ani din acest mandat, averea consilierului nu s-a modificat semnificativ decât la capitolul venituri.
Astfel, în anul fiscal 2016, Donţu a raportat venituri după cum urmează: 20.400 din pensie, 4.579 de lei  din indemnizaţia de consilier judeţean şi 97.200 de lei de pe urma funcţiei de consilier al directorului RAJA. Soţia sa, Marcela, a avut venituri doar din pensie de aproximativ 8.500 de lei.
 
În 2017, familia Donţu a câştigat mult mai bine decât cu un an în urmă. Consilierul a avut venituri din pensie - 22.692 de lei, din indemnizaţia de consilier şi activitatea desfăşurată în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică - 27.938 de lei, din calitatea de preşedinte al ADI Dobrogea - 2.258 de lei şi din activitatea de consilier la RAJA - 32.695 de lei. Soţia consilierului a încasat din pensia de stat, pe parcursului anului 2017, 10.056 de lei.
 
În plan politic, Gheorghe Donţu a fost desemnat preşedintele organizaţiei judeţene de pensionari a PSD Constanţa.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PSD Gheorghe Donţu.

 

Citeşte şi:

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Vasile Moldovanu. Investiţii în terenuri şi clădiri (documente)


Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

Este printre cei mai bogaţi aleşi Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marian Cruşoveanu (documente)

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

Consilierul judeţean Mircea Pintilie are venituri din indemnizaţie, pensie, arendă şi dividende. Anul acesta şi-a vândut bunurile moştenite în 2017! (documente)

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu? (documente)

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Donţu, pensionar şi la partid Noul secretar executiv al PSD Constanţa este Lucian Lungoci

23 Jun 2017 6784

Administrator public. Este prima persoană pe această funcţie la Constanţa Era de aşteptat. Mirela Matichescu îşi consolidează poziţia în Consiliul Judeţean

20 Jun 2017 7765

Ce activităţi a derulat Autoritatea Teritorială de Ordine Publică condusă de social-democratul Gheorghe Donţu?

22 May 2017 2392

PSD Constanţa şi-a desemnat mandatarul financiar pentru alegerile parţiale din 11 iunie

18 May 2017 1750

Gheorghe Donţu, la ceas aniversar

28 Oct 2016 1183

Constanţa va avea 5 senatori şi 11 deputaţi Ce social-democraţi vor să candideze la parlamentare?!

26 Jul 2016 6018

Cu ce avere debutează în CJ Constanța Gheorghe Donțu (PSD) preferă economiile în euro (document)

25 Jul 2016 5012

Dragomir, simplu membru de partid, cu un picior în Parlament?! Donţu şi Dae, în echipa de conducere a PSD

18 Jul 2016 3098

Gheorghe Donţu, noul secretar general al PSD Constanţa

16 Jul 2016 2958

Candidaţii PSD pentru Consiliul Judeţean Constanţa

26 Apr 2016 3800

Termenul-limită pentru depunerea candidaturii Donţu - „Decebal şi Făgădău sunt cele două nume transmise la Bucureşti”

17 Dec 2015 2961

Sărbătoriţii zilei Sorin Strutinsky, Gheorghe Donţu, Petre Dinică

28 Oct 2015 2238

UPDATE. Interviul online cu Gheorghe Donţu, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa va fi REPROGRAMAT. Tema este - Cum schimbă noua conducere PSD soarta partidului la Constanţa?

26 Oct 2015 6021

„Locul lui este în Champions League!” Gheorghe Donţu, noul vicepreşedinte al PSD Constanţa

24 Oct 2015 1817

Cristian Gheorghe Darie nu mai este trezorierul PSD Constanţa. Gheroghe Donţu i-a preluat atribuţiunile

23 Oct 2015 1667