Declaratii de avere Constanta

Declarație de avere - Emil Sorin Banias Șeful Sucursalei Nave Tehnice din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (documente)

Aleșii locali, demnitarii, persoanele cu funcții de conducere și control, precum și funcționarii publici au obligația să își depună sau să își actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanța prezintă averile și interesele demnitarilor și ale angajaților celor mai importante instituții publice din județul Constanța și ai companiilor naționale, așa cum apar acestea fie pe site-urile instituțiilor, fie pe cel al Agenției Naționale de Integritate.
 
Emil Sorin Banias, șeful Sucursalei Nave Tehnice Port din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC), deține, așa cum reiese din declarația de avere completată în mai 2017, două terenuri intravilane: unul cumpărat în anul 2006, cu o suprafață de 199 mp, având cota-parte de 50%, celălalt, cumpărat în 2011, cu o suprafață de 3.488 mp, având aceeași cotă-parte. El are, de asemenea, un apartament în Constanța, cumpărat în 1993, cu o suprafață de 49 mp, și o casă în Eforie, cumpărată în 2006, cu o suprafață de 171 mp. Acesta conduce un autoturism, marca Mercedes-Benz, fabricat în 2008.
 
Precizăm că aceleași bunuri mobile și imobile au fost menționate și în declarația de avere completată în anul 2016.
 
Emil Banias nu deține bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și numismatică sau obiecte care fac parte din patrimoniul cultural național sau universal a căror valoare însumată depășește 5.000 de euro. Nu deține nici conturi și depozite bancare, fonduri de investiții sau forme echivalente de economisire și investire, inclusiv carduri de credit, ale căror sume totale să depășească 5.000 de euro.
 
Conform declarațiilor de avere din 2016 și 2017, șeful Sucursalei Nave Tehnice a contractat, în 2006, un credit în valoare de 26.250 de euro, cu termen scadent până în 2031. Potrivit acelorași documente, în ambii ani, el a obținut venituri de la CN APM SA și CERONAV Constanța.
 
În declarația de avere completată în anul 2017 sunt consemnate sumele de 107.279 de lei și 34.935 de lei, obținute de la instituțiile mai sus menționate în ordine. În același an, a mai obținut o indemnizație, în valoare de 3.679 de lei, în calitate de consilier județean, de la Consiliul Județean Constanța.
 
În declarația completată cu un an în urmă sunt precizate următoarele sume, obținute prin aceleași contracte de muncă: 95.729 de lei, de la CN APM SA, și 29.928 de lei, de la CERONAV Constanța. În același ani, a obținut venituri din cedarea folosinței bunurilor, prin închirierea apartamentului, activitate în urma căreia a încasat, în fiecare dintre cei doi ani, suma de 1.200 de euro.
 
În declarațiile de interese aferente ambilor ani este precizat faptul că Emil Banias deține 20 de părți sociale, evaluate la 200 (unitate monetară neprecizată) în calitate de asociat unic la SC Amireti Trans SRL, cinci părți sociale, în calitate de asociat la SC Ban Com SRL, evaluate la 50 (unitate monetară neprecizată), și zece părți sociale, evaluate la 100 (monedă nespecificată), ca asociat la SC Eti Comercial SRL.

Ce spune Registrul Comerțului 

Firma la care Emil Banias este asociat unic (SC Amireti SRL) are ca obiect principal de activitate transporturile rutiere de mărfuri. Capitalul social subscris, în valoare de 200 de lei, este compus din 20 de părți sociale. Obiectul principal de activitate al societății Ban Com SRL, la care șeful Sucursalei Nave Tehnice este, de asemenea, asociat, constituie închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Capitalul social subscris, în valoare de 210 lei, este compus din 21 de părți sociale. Asociată în societate este și Maria Banias, născută la 2.02.1945, în Cornești, județul Maramureș. Aceasta este și administratorul firmei.
 
Cea de-a treia societate la care Banias este asociat și administrator, SC Eti Comercial SRL, are ca obiect principal de activitate comerț cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate. Capitalul social subscris, în valoare de 200 de lei, este compus din 20 de părți sociale. Asociat în societate este și Mircea Banias, născut la 6.06.1967, în Mangalia, județul Constanța.

Despre Emil Sorin Banias 

Fost membru al Partidului Democrat și apoi al Partidului Democrat Liberal, Emil Banias și-a urmat, în 2012, fratele în Partidul Conservator, iar apoi a activat o perioadă în cadrul ALDE. Acesta este cunoscut constănțenilor prin prisma funcțiilor deținute în conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în prezent deținând funcția de șef Sucursală Nave Tehnice Port în cadrul aceleiași companii. În 2016 a devenit și consilier județean din partea ALDE, anul acesta pierzându-și această calitate.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza declarațiile de avere și de interese ale lui Emil Sorin Banias, șeful Sucursalei Nave Tehnice Port din cadrul CN APM SA.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE! Servicii reciproc avantajoase Fraţii Mircea şi Emil Banias aterizează în PNL?!

06 Jan 2020 2901

Oficial de la Prefectura Constanța. Lovitură de teatru în cazul fratelui deputatului Banias. Nu va mai fi validat consilier județean

13 Dec 2019 1590

Emil Banias se întoarce în Consiliul Județean Constanța

12 Dec 2019 2180

Oficial, de la Prefectură. Ordinul nu este bătut în cuie Emil Banias nu mai este consilier judeţean

15 Jun 2017 1454

A fost emis ordinul de încetare a mandatului. Emil Banias nu mai este consilier județean

14 Jun 2017 1485

Cu ce avere debutează aleşii în CJ Constanţa Emil Sorin Banias (ALDE) preferă paritatea… la terenuri şi imobile (document)

14 Jul 2016 3280

Contract de peste 2.000.000 de lei, atribuit de CN APMC pentru „Ansambluri amortizori cheu“ (documente)

18 Jul 2015 2376

Cum şi-a adjudecat o celebră firmă de asigurări contractul privind asigurarea bunurilor publice şi private din cadrul CN APMC (documente)

03 Jul 2015 3468

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Banias cu Banias, Cadîr cu clemenţa - Ce a decis Curtea Supremă la prima înfăţişare în dosarul Portul

10 Apr 2012 2794