Declarație de avere Mărioara Nițu, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)



 
• Mărioara Nițu este membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL (fosta Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, instituție care, luna trecută, și-a schimbat denumirea și forma juridică).
• În declaraţia de avere depusă în 2022, Mărioara Nițu a înscris trei terenuri, o casă de locuit, una de vacanță și un apartament, un autoturism, active financiare și un credit bancar.
• În declarația de interese, Mărioara Nițu a menționat calitatea de acționar și de membru în organele de conducere în cinci entități.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale Mărioarei Nițu, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL.
 
RAEDPP Constanța și-a schimbat denumirea și forma juridică și a devenit societate cu răspundere limitată - „Administrația Fondului Imobiliar” SRL, conform Rezoluției ONRC nr. 25614/03.10.2022.
 
Sediul fostei RAEDPP, din bd. Tomis nr. 101, a fost preluat ca sediu social al noii societăți. De asemenea, societatea păstrează toate punctele de lucru ale fostei RAEDPP, așa cum au fost înainte de transformare. Asociatul unic al societății „Administrația Fondului Imobiliar” SRL este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța.
 
Reorganizarea Regiei, prin transformarea sa în societate comercială cu răspundere limitată cu asociat unic, reprezintă o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de administrare și exploatare a domeniului public și privat al municipiului Constanța.

 
În declaraţia de avere completată pe 5 iulie 2022, Mărioara Nițu a menționat că, împreună cu familia, deține trei terenuri intravilane, o casă de locuit, o casă de vacanță, un apartament și un autoturism. Terenurile au fost dobândite prin contract de vânzare - cumpărare și sunt la Bușteni, Otopeni și București. Cel de la Bușteni, din județul Prahova, are 222,98 metri pătrați și a fost dobândit în 2001, cel de la Otopeni (județul Ilfov) are 433 de metri pătrați, fiind achiziționat în 2004, iar cel din capital a fost dobândit în 2020 și are suprafața de 12,83 metri pătrați.  
 

Casa de locuit e la Otopeni, cea de vacanță - la Bușteni (ambele fiind construite de familie), iar apartamentul (care are 41,35 metri pătrați), dobândit în 2020, prin contract de vânzare - cumpărare, e în București. Casa de locuit are 237,50 metri pătrați și a fost ridicată în 2008, iar casa de vacanță, în suprafață de 78 de metri pătrați, a fost construită în 2001. 
 
Autoturismul este Audi A4, an de fabricație 2012, și a fost dobândit prin contract de vânzare - cumpărare.
 
Mărioara Nițu a declarat active financiare în valoare de 223.400 lei, astfel: cont curent sau echivalente (inclusiv card), cu sold / valoare la zi de 31.100 lei, deschis în 2007, la Banca Comercială Română; deposit bancar sau echivalente, cu sold / valoare la zi de 95.000 lei, deschis în 2021, la Banca Comercială Română; cont curent sau echivalente (inclusiv card), cu sold / valoare la zi de 20.000 lei, deschis în 2016, la Banca Comercială Română; cont curent sau echivalente (inclusiv card), cu sold / valoare la zi de 6.000 lei, deschis în 2007, la Credit Europe; cont curent sau echivalente (inclusiv card), cu sold / valoare la zi de 1.300  lei, deschis în 2015, la ING; deposit bancar sau echivalente, cu sold / valoare la zi de 40.000 lei, deschis în 2021, la ING; fonduri de investiții (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare), cu sold / valoare la zi de 30.000 lei, deschis în 2005, la Metropolitan Life Asigurări.
 
Creditorul bancar, în valoare de 130.000 de lei, a fost contractat la Banca Comercială Română în 2020 și e scadent în 2025.
 
La secțiunea „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Mărioara Nițu a înscris venuturi din salarii și din cedarea folosinței bunurilor, în valoare de 302.206 lei, astfel: salarii - Mărioara Nițu - 112.047 lei (de la Ministerul Finanțelor), 17.249 lei (ca membru CA la Fondul Local de Garantare Focșani, filiala FNGCIMM); Vasile Nițu (soțul) - 160.018 lei (de la Compania Națională de Investiții CNI SA); cedarea folosinței bunurilor - Vasile Nițu - 12.892 lei (închiriere).   
 
Ca interese, Mărioara Nițu a menționat calitatea de acționar la SIF Muntenia București (cu 1.824 acțiuni) și la Petrolexportimport SA București (cu o acțiune). Totodată, Mărioara Nițu a menționat că este membru în Adunarea Generală a Acționarilor la CN APDM SA Galați și membru în Consiliul de Administrație la Fondul Local de Garantare Focșani, filiala FNGCIMM) și la SC Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța.    
 
Despre SIF Muntenia SA
 
După cum se precizează pe site-ul oficial, Societatea de Investitii Financiare Muntenia SA este o societate pe acţiuni, persoană juridică română de drept privat, încadrată conform reglementărilor aplicabile ca Fond de investiții alternative de tipul societăţilor de investiţii - F.I.A.S., categoria Fond de investiții alternative destinat investitorilor de retail - F.I.A.I.R, cu o politică de investiții diversificată, de tip închis, administrat extern. SIF Muntenia SA funcţionează pe baza unui contract de administrare încheiat cu Societatea de Administrare a Investiţiilor Muntenia Invest SA.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată joi, 17 noiembrie a.c., Societatea de Investiții Financiare Muntenia SA a fost înființată în anul 1992, are adresa în București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală este „Fonduri mutuale şi alte entităţi financiare similare“. Este fără contracte de achiziți publice.
 
În conformitate cu prevederile Actului constitutiv, SIF Muntenia SA este administrată de societatea de administrare a investițiilor Muntenia Invest SA. Auditul financiar al SIF Muntenia a fost asigurat de KPMG Audit SRL, până la exercițiul financiar 2021, inclusiv. Începând cu exercițiul financiar 2022, auditul financiar al SIF Muntenia este asigurat de Deloitte Audit SRL.
 
Despre CN APDM SA Galați
 
Compania Naţională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (CN APDM SA) îndeplineşte funcţia de autoritate portuară şi calitatea de administraţie portuară în porturile situate pe sectorul românesc fluvio-maritim al Dunării. Fondată în 1991 și reorganizată în companie naționala prin Hotărârea Guvernului României nr. 518/1998, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Porturilor Dunării Maritime S.A. Galați funcționeaza ca societate pe acțiuni și desfășoară activități de interes public național. CN APDM SA este fără contracte de achiziții publice.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată joi, 17 noiembrie a.c., CN APDM SA are adresa în municipiul Galați, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Activităţi de servicii anexe transportului pe apă“.
 
Conform Confidas.ro, în 2021 CN APDM SA a avut o cifră de afaceri de 17.415.359 lei, un profit net de 2.672.558 lei și 132 angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 17.431.163 lei, un profit net de 2.336.208 lei și 131 angajați.
 
Despre Fondul Local de Garantare Focșani IFN SA - filiala FNGCIMM
 
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României, se menționează pe site-ul oficial.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată joi, 17 noiembrie a.c., Fondul Local de Garantare Focșani IFN SA - filiala FNGCIMM a fost înființat în 2006, are adresa în municipiul Focșani, județul Vrancea, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Alte activităţi de creditare“.
 
Conform Confidas.ro, Fondul Local de Garantare Focșani IFN SA - filiala FNGCIMM are ca asociați Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii SA - IFN (cu 72,72%), Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice (cu 27,17%) și pe Petru Trifan (cu 0,1%).
 
Declarații de avere anterioare
 
Mărioara Nițu a completat declarația de avere înregistrată pe 7 august 2021 în calitate de director în cadrul Ministerului Finanțelor Publice - Direcția de Legislație și Reglementare în Domeniul Activelor Statului.
În document a menționat cele trei terenuri intravilane, casa de locuit, casa de vacanță și apartamentul, ca și mașina Audi A4 din declarația depusă în 2022 și creditul bancar.
 
În ce privește activele financiare, a menționat: la BCR - linie credit + cont curent (deschis în 2007) - 22.500 lei; depozit bancar sau echivalente (deschis în 2021) - 70.000 lei; card credit (deschis în 2016) - 20.000 lei; la Credit Europe - card credit (deschis în 2007) - 6.000 lei; la ING - cont curent sau echivalente (inclusiv card) - 4.000 lei (deschis în 2015); la Metropolitan Life Asigurări - fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare - 29.186 lei (deschis în 2005).
 
Veniturile familiei au fost următoarele: 113.587 lei (Mărioara Nițu, ca șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice), 130.182 lei (Vasile Nițu, ca subinginer la Compania Națională de Investiții București).
 
Ca interese, Mărioara Nițu a menționat calitatea de acționar la SIF Muntenia și la Petrolexportimport și cea de membru în AGA de la CN APDM SA Galați.         
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale Mărioarei Nițu.
 
Citește și:
 
Declarație de avere
Ionel Damian, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 566