Declarații de avere Averea și interesele lui Valentin Pîrvulescu, membru în CA-ul Administrației Canalelor Navigabile, director al Tomis Marina Management SRL (DOCUMENTE)


 
 
  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Valentin Gabriel Pîrvulescu, membru în consiliul de administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța. 
  • Valentin Gabriel Pîrvulescu este (din 2005) director în cadrul societății comerciale Tomis Marina Management SRL Constanța, iar în trecut a fost consilier local, vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Constanţa, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa şi membru în Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanta.
  • Compania Tomis Marina Management este concesionară a Portului Tomis din Constanța începând cu finele anului 2004, în urma contractului încheiat cu reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Valentin Gabriel Pîrvulescu, membru în consiliul de administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța. 
 
Valentin Gabriel Pîrvulescu este (din 2005) director în cadrul societății comerciale Tomis Marina Management SRL Constanța, iar în trecut a fost consilier local, vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Constanţa, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa şi membru în Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanta.
 
Tomis Marina, concesionară a Portului Tomis
 
Compania Tomis Marina Management este concesionară a Portului Tomis din Constanța începând cu finele anului 2004, în urma contractului încheiat cu reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.
 
În prezent, firma privată se luptă încă în instanță pentru extinderea concesiunii până în decembrie 2024, după ce Curtea de Apel Constanța a stabilit că, de fapt, contractul de concesiune ar fi fost valabil până pe data de 30.06.2021. Recursul Tomis Marina Management împotriva acestei decizii se judecă pe 27 septembrie 2022.
 
Avere 2022

 
Potrivit declarației de avere completată în iunie 2022, Valentin Gabriel Pîrvulescu, membru în consiliul de administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța, deține, din 2016, un apartament în Constanța, în suprafață de 67,47 mp, bun dobândit prin vânzare-cumpărare, precum și două mașini: un BMW fabricat în 2013 și o Toyota fabricată în 2007.
     

În  2007, Valentin Gabriel Pîrvulescu a deschis două conturi curente la BRD în valoare totală aproximativă de 60 de mii de lei, iar în 2019 a deschis la Banca Transilvania tot un cont curent în valoare de 6973 de lei.
 
În privința veniturilor salariale, Valentin Gabriel Pîrvulescu a declarat că a încasat de la Tomis Marina Management SRL Constanța, ca director, 66.013 lei, iar de la ACN (indemnizație membru CA) a luat 205.531 de lei.     
 
În declarația de interese aferentă anului 2022, dar și în declarația completată în 2021, Valentin Gabriel Pîrvulescu a declarat că este director în cadrul Tomis Marina Management SRL Constanța și membru în CA-ul CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.
 
2021
 
În declarația de avere completată în 2021, Valentin Gabriel Pîrvulescu a menționat apartamentul din oraș, cele două mașini, diferențe fiind înregistrate în secțiunea destinată veniturilor salariale: 67.967 de lei de la Tomis Marina Management SRL Constanța, 85.728 de lei de la ACN (indemnizație membru CA) și 8.760 de lei indemnizație consilier local în cadrul Consiliului Local Constanța.
 
În 2016, Valentin Gabriel Pîrvulescu a împrumutat de la Daniel Popescu 32.500 de lei, scadența fiind în 2021.   
 
2020
 
Mai departe, în declarația de avere completată în 2020, Valentin Gabriel Pîrvulescu a consemnat, pe lângă apartamentul și cele două mașini, că, în aprilie 2020, i-a vândut lui Ion Caba o mașină în valoare de 6500 de euro.       
 
În privința veniturilor salariale Pîrvulescu a menționat a încasat 68.077 de lei de la Tomis Marina Management SRL Constanța, 40.379 de lei de la ACN (indemnizație membru CA) și 13.108 lei indemnizație consilier local în cadrul Consiliului Local Constanța.
 
Vicepreşedinte PSD Constanța
 
În declarația de interese completată în 2020, la fel ca și în cea aferentă anului 2019, Valentin Gabriel Pîrvulescu a declarat că este director în cadrul Tomis Marina Management SRL Constanța, membru în CA-ul CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța (fără benficii în anul 2018), dar și vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Constanţa, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa şi membru în Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanta.
 
 2019
 
În declarația de avere completată în iunie 2019, ca și consilier local, Valentin Gabriel Pîrvulescu a menționat că deține un apartament, două automobile (BMW, fabricat în 2019 și un Jeep, fabricat în 2006), împrumutul luat de la Daniel Popescu (75.000 de lei), precum și un venit anual de 56.250 de lei ca director la Tomis Marina și 11.001 de lei, consilier local. 
 
2018
 
Asta în timp ce în declarația de avere completată în 2018, Valentin Gabriel Pîrvulescu a menționat că are în posesie apartamentul, o mașină (BMW), dar și împrumutul luat de la Daniel Popescu (75.000 de lei). Venitule încasate ca director la Tomis Marina Management și de la Consiliul local nu sunt precizate, fiind însă făcută mențiunea „conform adeverință de venit“.  
 
Conform declarațiilor de interese completate în 2018, în 2017, 2016, 2015, 2014 dar și în 2013, Valentin Gabriel Pîrvulescu a menționat că deține funcția de director la Tomis Marina Management SRL, vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Constanţa, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa, membru în Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanta, și membru în Consiliul Național al PSD. 
 
2017
 
Potrivit declarației de avere completată în 2017, Valentin Gabriel Pîrvulescu deține un apartament, un BMW și că are de restituit lui Daniel Popescu 95.000 de lei, până în 2021. Precum în 2018, nici în 2017 și nici în declarația de avere aferentă anului 2016, veniturile încasate ca director la Tomis Marina Management și de la Consiliul local (conilier local) nu sunt precizate.
 
 2016
 
În declarațiile de avere completate în 2015 și în 2016, Pîrvulescu a consemnat că deține un auto marca BMW, în august 2015 a vândut un Jeep către Route 66 Cars and Bike, pentru 20.500 de euro și că i-a acordat un împrumut în nume personal Mihaelei Simona Pîrvulescu 5000 de euro.  
 
Potrivit declarațiilor de avere completate în 2013 și 2014, Valentin Gabriel Pîrvulescu deținea un Jeep, i-a acordat un împrumut în nume personal Mihaelei Simona Pîrvulescu 5000 de euro, iar veniturile încasate ca director la Tomis Marina Management și de la Consiliul local (conilier local) și CN ACN SA, membru în CA (2013), nu sunt precizate.
 
În declarațiile de avere completate în 2011 și 2012, Pîrvulescu a menționat Jeep-ul, împrumutul acordat în nume personal Mihaelei Simona Pîrvulescu, dar și că în 2009 s-a împrumutat de la Valentin Răducu Preda (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și fost consilier al fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre) de 15.000 de lei. Nici de această dată, Pîrvulescu nu a precizat suma încasată ca director de la Tomis Marina Management SRL și de la Primăria Constanța (consilier) (2011)  
 
În declarațiile de interese completate în 2011 și 2012, Valentin Gabriel Pîrvulescu a menționat că deține funcția de director la Tomis Marina Management SRL, administrator – membru în CA-ul ACN, vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa și membru în Consiliul Național al PSD.
 
Auto dat la fier vechi
 
În final, potrivit declarației de avere completată în 2010, Valentin Gabriel Pîrvulescu deține un Jeep, iar în 2019 a predat la fier vechi un auto marca Fiat, model Croma, pe care a primit 326 de lei. Totodată, Pîrvulescu a mai consemnat împrumutul acordat în nume personal Mihaelei Simona Pîrvulescu (6500 de euro), dar și împrumutul luat de la Valentin Răducu Preda (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și fost consilier al fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre) de 38.000 de lei. Pîrvulescu nu a precizat suma încasată ca director de la Tomis Marina Management SRL și nici de la Primăria Constanța (consilier).    
 
 
Tomis Marina Management, concesionară a Portului Tomis
 
Așa cum precizam și mai sus, Tomis Marina Management este concesionară a Portului Tomis din Constanța începând cu finele anului 2004!
 
Potrivit datelor oficiale, Portul Tomis a fost dat în folosință societății Sisteme Internaționale de Afaceri S.A. București, prin contractul de închiriere nr. 3849/17.12.2004, semnat în baza licitației publice ce s-a finalizat prin semnarea procesului verbal de adjudecare la licitație din 26.12.2004.
 
Contractul a fost cesionat ulterior către Sisteme Integrate de Afaceri SRL, care și-a schimbat în anul 2007 denumirea în Tomis Marina Management SRL.
 
„Radiografia“ Tomis Marina Management
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 septembrie 2022, Tomis Marina Management SRL a fost fondată în 2010 și se ocupă de activităţi de servicii anexe transportului pe apă. Asociații Tomis Marina Management sunt Aterina Global SRL și Euromarina SRL, fiecare deținând câte 50 %.
 
Administrator este Şeref Sürmen.
 
Aterina Global SRL apare în I&C Development SRL, M.M. Reciclyng SRL, Blue Beach SRL și Aqualand SRL.
 
Aterina Global are sediul în Constanţa, pe strada Lebedei, a fost fondată în 2019 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Asociații Aterina Global sunt GKL Engineering LTD, cu sediul în Cipru, cu 99 %, și Nicoleta Dogaru, cu 1 %, care este și administrator.
 
Modificări în acţionariatul Seaside Estate Company SRL. Un asociat s-a retras, altul a fost cooptat
 
Facem precizarea că Aterina Global SRL a deținut, în trecut, acțiuni la Garden Shop Services SA (fosta Pomacost), compania care întreținea spațiile verzi din municipiu.
 
Euromarina SRL (fondată în 2007) are sediul în Constanța, pe strada Lebedei și se ocupă de construcţia de ambarcaţiuni sportive şi de agrement.
 
Asociații sunt Suat Surmen, cu 37,5 %, Mehmet Kerim Kalgay, cu 30 %, Seref Surmen, cu 27,5 %, Hasan Malik Kececioglu și Mustafa Nihat Demirel, fiecare cu câte 2,5 %.
 
Pentru anul trecut, fără niciun angajat, Euromarina SRL a declarat o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli de 4.996 de lei și un profit net de 9.923 de lei.
 
Mandat prelungit pentru unul din administratorii Tomis Marina Management SRL
 
Conform propriului CV, Valentin Gabriel Pîrvulescu a fost în perioada 2004-2005 a fost director general ANR, iar din 1999 și până în 2004 a fost capitan I / capitan specialist – locțiitor căpitan șef în Capitănia Zonală Constanța - Căpitănia Portului Midia.
 
De asemenea, din 1993 și până în 1999 Valentin Gabriel Pîrvulescu a fost căpitan II / Capitan I în Capităniei Zonale Constanța - Căpitănia Portului Midia. 
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale lui Valentin Gabriel Pîrvulescu, membru în consiliul de administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța și director în cadrul societății comerciale Tomis Marina Management SRL Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Retrocedările din Constanţa şi scandalul internaţional al pavilionului românesc
„Autorul moral al cedării pavilionului maritim este Valentin Preda. Preda n-a murit, continuă prin Valentin Pîrvulescu“ (documente)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 533

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 538

Declarații de avere Constanța Ce avere are Silvica Olteanu, secretarul general al Orașului Cernavodă? Soțul său este șef serviciu în Primăria Cernavodă (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 595

Averea și interesele secretarului general al UAT Oraș Ovidiu, Laura Elena Antonie (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 483

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 465

Declarații de avere Constanța Doinița Cristian, secretar general al orașului Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 545

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1369

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 644

Declarații de Avere Averea și interesele Georgetei Duduta, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 513

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Ionel Gherase, șef formație la ABADL (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 478

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Dorbica, șef compartiment la ABADL (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 578

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 449

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 612

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 721

Averea și interesele lui Constantin Fronoiu, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 566