Declarații de avere Cms. șef George Dorel Popa, șeful Direcției Juridice a Autorității Navale Române (DOCUMENTE)

  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese alelui George Dorel Popa, directorul Direcției Juridice, Reglementări și Resurse Umane a Autorității Navale Române, începând cu data de 2 august 2021, fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale comisarului-șef, dar și CV-ul său.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese alelui George Dorel Popa, directorul Direcției Juridice, Reglementări și Resurse Umane a Autorității Navale Române, începând cu data de 2 august 2021, fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Despre George Dorel Popa
 
Comisarul-șef George Dorel Popa este cunoscut în Constanța, acesta fiind comandant al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă, dar și participând la diferite misiuni diplomatice peste hotare.
 
În CV-ul afișat pe site-ul ANR, disponibil în Secțiunea Document, se arată că anul 1994 este cel în care începe cariera sa, după absolvirea Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, licențiat fiind în Științe Juridice.
 
În perioada 1994 – 2001, George Dorel Popa a fost ofițer de cercetare penală (anchetator), purtător de cuvânt și șef de schimb în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
În paralel cu activitatea desfășurată în Poliție, acesta și-a continuat și studiile, în perioada 1999-2000 urmând cursuri postuniversitare de specializare în Drept Penal, tot la Academia de Poliție, urmate de o diplomă de master în Optimizarea transporturilor navale, la Academia Navală Mircea cel Bătrân (2000-2001), iar în final, diploma de doctor (2003-2006), obținând gradul de doctor în economie cu o temă privind prevenirea și combaterea infracționalității economico-financiare și spălarea banilor, George Popa luându-și doctoratul în cadrul Academiei Române.
 
În ce privește cariera, în perioada 2001-2004, a fost șef de subunitate/șeful Poliției Orașului Basarabi, iar în perioada 2004-2010 a fost consilier diplomatic specializat în problematica aferentă justiției și afacerilor interne/atașat de afaceri interne la Ambasada României în Polonia, Varșovia, George Popa având un atestat de competență lingvistică de la Fundația Polonicum din Varșovia.

 
Anul 2010 este anul în care George Dorel Popa s-a aflat la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, fiind împuternicit inspector șef.
 

Totodată, în intervalul 2010-2014, comisarul-șef a fost lector universitar apoi conferențiar universitar în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității Ovidius Constanța, specializarea științe juridice.
 
În perioada mai 2011-septembrie 2011, acesta a fost consilier diplomatic specializat în problematica aferentă justiției și afacerilor interne/atașat de afaceri interne a Ambasada României în Japonia/Tokyo, iar în intervalul 2011-2015 a fost șef birou și șef serviciu în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța al MAI – Direcția de Informații și Protecție Internă București.
 
Totuși, deși legătura cu SIPI este făcută în CV-ul oficial începând cu anul 2011, este de menționat că pe data de 22 decembrie 2010, comisarul-șef George Dorel Popa a participat ca reprezentant al SIPI Constanța la evaluarea activității Unității Speciale 72 Jandarmi Pază și Protecție Instituțională Cernavodă pe anul 2010, la momentul respectiv fiind ofițer specialist operativ în cadrul SIPI Constanța.
 
În perioada august 2015-august 2017 a urmat o nouă misiune diplomatică, fiind vorba, de această dată, despre una desfășurată în Statele Unite ale Americii, la Washington D.C., unde fostul șef al IPJ Constanța a fost consilier diplomatic specializat în problematica justiției și afacerilor interne/atașat de afaceri interne/.
 
Din mai 2018 și până în iulie 2021, acesta a fost consilier juridic și consultant în cadrul companiei Data Protection Unit din Cumpăna, iar din data de 2 august 2021 este directorul Direcției Juridice, Reglementări și Resurse Umane a Autorității Navale Române.
 
În paralel, cariera didactică a comisarului-șef Popa arată faptul că, din octombrie 2014 și până în prezent, acesta este profesor universitar în specializarea științe juridice în cadrul Universității Maritime Constanța.
 
Despre Data Protection Unit SRL Cumpăna
 
Societatea Data Protection Unit SRL, din Cumpăna, este menționată, așa cum am arătat anterior, în CV-ul comisarului-șef George Dorel Popa, dar și în ultima sa declarație de avere, din 21 iunie 2022, unde se arată că atât acesta, cât și fiul său, au obținut venituri de la această firmă, în calitate de angajați part time.
 
Registrul Comerțului, consultat pe 4 octombrie 2022, arată că societatea a fost înființată în 2018, mai precis pe 7 mai 2018, în luna mai fiind angajat și George Dorel Popa la firmă.
 
Asociat unic și administrator este Floarea Popa, al cărei nume se leagă doar de Data Protection Unit.
 
Firma are sediul social în Cumpăna, pe strada Nucilor nr. 36 și se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management.
 
În 2021, societatea a avut un angajat, profit de peste 8.700 de lei și cifra de afaceri 154.531 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, firma nu figurează cu contracte publice încheiate.
 
Averea și interesele
 
În declarația de avere completată pe 21 iunie 2022, George Dorel Popa a menționat că deține o casă de locuit de 107,20 mp, în Constanța, cumpărată în 2010 cu soția sa.
 
Datoriile familiei se ridică la peste 220.000 de lei, reprezentând patru credite contractate în 2021 și 2022 și scadente în 2027 și 2030.
 
Venitul anual total pentru anul 2021 al comisarului-șef George Popa s-a ridicat la 256.107 lei, reprezentând venitul de la ANR, cel de la UMC, suma încasată ca angajat part time al Data Protection Unit și pensia de la MAI, sumei totale adăugându-i-se 5.159 de lei, reprezentând convenție pentru plata cu ora.
 
Soția sa a realizat un venit anual de 52.441 de lei, salariul de la ANR, iar fiul său a realizat 2.800 de lei, angajat part time al aceleiași Data Protection Unit.
 
În declarația de interese completată la aceeași dată a menționat că este membru IPA, membru CNP și membru al Asociației Fidelis Legis.
 
În declarația de avere aferentă anului 2021 sunt aceleași mențiuni ca în cea din 2022 privind bunurile imobile și mobile, fiind trecut un cont de 23.114 lei și lipsind creditele.
 
Venitul total se ridica la 225.846 de lei, reprezentând veniturile realizate de la UMC, Universitatea Spiru Haret (4.222 de lei, plata cu ora), Data Protection Unit și pensia MAI, iar venitul soției a fost de 53.097 de lei.
 
În declarația de interese din același an, George Dorel Popa menționase și faptul că este asociat unic și administrator în cadrul Agenția de Detectivi SRL, firma fiind însă radiată în prezent.
 
Despre Agenția de Detectivi SRL
 
Deschisă în 2018, cu asociat unic și administrator George Dorel Popa, firma și-a schimbat în anul 2019 sediul social în Cumpăna, pe strada Nucilor nr. 36 (unde își desfășoară activitatea și în prezent compania Unit Data Protection, deținută de Floarea Popa, George Dorel Popa și fiul său realizând venituri de la această firmă ca angajați part time).
 
În anul 2021, societatea a fost radiată, iar numele lui George Dorel Popa nu mai figurează în alte companii.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale comisarului-șef, dar și CV-ul său.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarație de avere
Răzvan Gabriel Trandafir, director general adjunct la Autoritatea Navală Română, averea și interesele (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 429

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 416

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 648

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 486

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 517

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 570

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 613

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3632

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 767

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 665

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 681

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 633

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1803

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1257

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără motorină și benzină pentru nave (DOCUMENT)

15 Dec 2023 747