Declaratii de avere Constanta

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

În 2016, după opt ani la cârma Primăriei Medgidia, Marian Iordache a acceptat să candideze pentru Consiliul Judeţean, convins fiind că va deveni unul dintre vicepreşedinţii administraţiei judeţene. Liderii liberali de la acea vreme au făcut praf, printr-o negociere extrem de proastă şi neinspirată, avantajul obţinut de dreapta în alegerile locale din 2016. Astfel, Iordache a rămas simplu consilier judeţean şi după plecarea prin demisie din CJC a lui George Muhscină a fost desemnat lider informal al aleşilor judeţeni liberali.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm averea şi interesele consilierului judeţean, aşa cum reies din documentele depuse de acesta.
 
Nu trebuie uitat că Iordache a intrat în Consiliul Judeţean din ipostaza de primar, cu alte cuvinte, nu era un om sărac. Potrivit primei declaraţii de avere, depuse în 2016, averea lui Marian Iordache era compusă dintr-un teren agricol în satul Viişoara, două terenuri intravilane în Medgidia şi la Bucureşti, două apartamente în Medgidia şi în capitală, iar deplasările le efectua la volanul unui autoturism Fiat, fabricat în anul 2004. Din anul 2007, consilierul judeţean PNL este dator unei bănci, căreia, până în anul 2031, trebuie să-i returneze 70.844 de franci elveţieni. Asta în contextul în care, în anul fiscal 2015, veniturile realizate de familia Iordache au fost de 97.133 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese din acelaşi an, în „timpul liber“, consilierul judeţean PNL activa, fără a fi retribuit, ca membru în trei asociaţii - Asociaţia „Pro Medgidia“, Asociaţia „Crucea Roşie“ şi Asociaţia „Haralambie Teodoru“. Totodată, Marian Iordache era membru inactiv al Asociaţiei de Mediere Constanţa. Membru PNL cu ştate vechi în partid, acesta are cumul de funcţii. Iordache este preşedinte al filialei PNL Medgidia, dar şi membru al Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PNL Constanţa.
 
În primii doi ani de mandat în calitate de ales judeţean, Iordache nu şi-a sporit averea, în schimb, a înregistrat venituri mai mari.
Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2017, liberalul a încasat în anul fiscal anterior următoarele venituri: 21.900 de lei de la Primăria Medgidia, până în luna iunie, când au avut loc alegerile locale şi a ocupat fotoliul de primar, 13.714 lei de la Primăria Cernavodă, acolo unde lucrează pe un post de consilier personal al primarului, 3.941 de lei din indemnizaţiile de consilier judeţean şi alţi 120 de lei din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al spitalului subordonat administraţiei judeţene.
 
Soţia sa, angajată a CFR, a contribuit la sporul casei cu 26.628 de lei. În doar un an, veniturile consilierului au crescut şi, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, înregistrată luna aceasta, în anul fiscal 2017, Marian Iordache a câştigat din salarii 44.090 de lei, iar din indemnizaţiile de consilier judeţean şi din CA-uri, 28.172 de lei (facem precizarea că veniturile de la CJC nu sunt detaliate). Doamna Iordache a avut contribuţii constante, aducând acasă, în 2017, 26.640 de lei.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PNL Marian Iordache. 
Citeşte şi: 
 
Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)
 
În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)
 
Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 1023

Probe incredibile! Expertul în arte marţiale Lazăr Iordache a bătut cuie cu capul şi la show-ul TV „Românii au talent“ (galerie foto)

20 Feb 2019 1189

„La anul, voi depăşi recordurile mondiale!“ Constanţa. Lazăr Iordache, record internaţional la bătut cuie cu capul şi cu mâna (galerie foto)

25 Dec 2018 1116

Prefectura Constanţa a atacat trei hotărâri ale Consiliului Local Cernavodă. Motivul - lipsa cvorumului statutar în adoptarea acestora!

18 Dec 2018 1040

​Mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat s-au întâlnit în biroul de la Camera Deputaţilor al liderului PSD, Liviu Dragnea

16 Dec 2018 327

Înfrângeri pentru Axiopolis Cernavodă și CS Medgidia în Liga a 3-a

20 Oct 2018 1723

​Facilităţi la transport pentru elevii şi studenţii din judeţ, un proiect al consilierilor PNL care intră la vot în şedinţa de Consiliu Judeţean (document)

21 Aug 2018 1450

Tensiuni în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa! Bogdan Bola şi Horia Ţuţuianu, dezacord pe tema unui proiect privind transportul elevilor

28 Jul 2018 735

UPDATE Ședinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Nici un proiect pe ordinea suplimentară de zi (galerie foto)

27 Jul 2018 889

Liderul consilierilor judeţeni PNL Constanţa, Marian Iordache, şi-a publicat raportul de activitate (document)

13 Jun 2018 1046

UPDATE. Vicepreședintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, la Constanța. Susține o conferință de presă

14 Feb 2018 876

Performanţă unică în Europa! Lazăr Silviu Iordache, un nou test de bătut cuie cu capul „Nu faceţi aşa ceva acasă!“

16 Jan 2018 1583

Maestrul Lazăr Silviu Iordache Singurul om din Europa care bate cuie cu capul predă Tae Chun Do la Constanța (galerie foto + video)

03 Jan 2018 2694

Aproape 40 de persoane, trimise în judecată. Lista completă a inculpaţilor

24 Oct 2017 2378

Cătălina Ponor nu s-a calificat în finale la Campionatul Mondial. Larisa Iordache, accidentare serioasă

05 Oct 2017 1866