Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” Programul manifestărilor dedicat Zilei Culturii Naţionale

Celebrăm Cultura Naţională (şi) în bătrânul Tomis! Acesta este îndemnul lui Dorin Popescu, preşedintele Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House”, făcut pe pagina sa de Facebook.

Invit în mod public toţi oamenii de cultură din Constanţa, toţi iubitorii de cultură, administraţia locală, instituţiile publice şi publicul larg din cetate să celebrăm împreună CULTURA în bătrâna noastră urbe, mai spune Popescu.
 
Iată, în continuare, şi Programul manifestărilor publice pe care ni le propun, în calitate de om de cultură al Tomisului, și ca președinte al Asociației „Casa Mării Negre/Black Sea House:
 
15 ianuarie 2020
 
Ora 10.00: Întâlnire publică în fața statuii lui Mihai Eminescu de pe faleza municipiului-faleza Cazinoului.
Toți participanții sunt invitați să aducă o floare pentru a fi depusă la monument.
Autoritățile locale și instituțiile publice (muzee, teatre, biblioteci etc.) pot aduce coroane de flori.

10.00-10.10: depuneri de flori.

10.10-10.20: moment liric (elevii Colegiului Național Mihai Eminescu).
 

Ora 10.30: Întâlnire publică în fața statuii lui Publius Ovidius Naso din Piața Ovidiu (Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța).
Toți participanții sunt invitați să aducă o floare pentru a fi depusă la monument. Autoritățile locale și instituțiile publice (muzee, teatre, biblioteci etc.) pot aduce coroane de flori.

10.30-10.40: depuneri de flori.
10.40-10.50: moment liric (elevii Liceului Teoretic "Traian").
Ora 12.00: Masă rotundă informală cu tema „Cultura în Cetate: cămașa lui Nessus, centură de castitate sau mantie de vreme rea? Rolul administrației în proiectele și proiecțiile culturale ale comunității" – la sediul Asociației, bulevardul Mamaia nr. 203, et 4, birou 7 (vis-a-vis de sediul ANAF).
 
Sunt invitați, și pot participa la acest eveniment, reprezentanții administrației locale, ai instituțiilor publice, reprezentanți ai mediilor culturale locale, candidați la funcții publice/administrative, pe baza unei invitații individuale.

„Forța culturii stă câteodată în soliditatea încrederii noastre în noi înșine,

Propunându-vă întâlniri publice în fața statuilor emblematice ale lui Mihai Eminescu și Publius Ovidius Naso, de Ziua Culturii noastre Naționale, vă încurajez să ieșim din inerții și să celebrăm împreună, în spațiul public, tot ceea ce ne unește în plan cultural, nădăjduind că în acest fel mai dăm, împreună, o șansă acestui oraș de a respira cultură, de a o prețui și exprima public”, mai spune în final Dorin Popescu.

CELEBRĂM CULTURA NAȚIONALĂ (ȘI) ÎN BĂTRÂNUL TOMIS!

Celebrăm Cultura Națională în fiecare zi și, mai ales, de ziua Ei – 15 ianuarie.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.