„Bolnavul închipuit”, din nou pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Ce spectacole sunt în acest weekend


Teatrul de Stat Constanţa (TSC) reia, în această lună şi în cele ce urmează, spectacole valoroase din repertoriul său vast, piese care nu au mai fost jucate în ultimul an.
 
Vineri, 9 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe.

Spectacolul păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. La graniţa dintre comic şi tragic, piesa îi prilejuieşte un excelent rol de compoziţie actorului Marian Adochiţei. El este acompaniat cu talent de Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

Un fapt istoric interesant şi tragic este că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca Molière, cu adevărat bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, pentru a nu-i lipsi pe ceilalţi actori de câştigurile acelei seri, din februarie 1673.
 
Sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „URSUL”, un spectacol de Felix Alexa. Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa „Ursul” de A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean, prezentat în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.
În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei. Scenografia a fost realizată de Carmencita Brojboiu.
 
Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, dar şi la înmormântare, în satul oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu umor în „La Lilieci”. „NIȘTE... NĂROJI” poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache, cel care a şi adaptat textul sorescian, astfel încât să păstreze comicul şi, în acelaşi timp, să accentueze simbolismul momentelor şi personajelor cheie ale satului românesc.

O distribuție numeroasă urcă pe scena TSC: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu Toma, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Compoziţia muzicală îi aparţine lui Adrian Mihai, iar scenografia a fost concepută de Sanda Mitache.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 676

„Memoria apei”, o tragicomedie excepțională, pe scena Teatrului de Stat Constanța

23 Mar 2024 665

„Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, noul spectacol pregătit de Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 522

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 419

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 570

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 419

Achiziții de aproape un milion de lei la Teatrul de Stat Constanța. Iată firmele câștigătoare (DOCUMENT)

05 Mar 2024 429

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 943

Început de primăvară la Teatrul de Stat Constanța, cu „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”

02 Mar 2024 628

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 746

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 748

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

25 Feb 2024 855

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803

La mulți ani, Liviu Manolache! Peste 40 de ani de când s-a pus în slujba Teatrului de Stat Constanța

19 Feb 2024 983