Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat printr-o serată cultural-muzicală la Muzeul de Artă Constanța

Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța celebrează, împreună cu prietenii și partenerii acesteia, Centenarul Unirii Basarabiei cu România, printr-o Serată Cultural-Muzicală care va avea loc la Muzeul de Artă Constanța (sala Nicolae Grigorescu), vineri, 16 martie 2018, ora 17.30, cu titlul 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. 
         
Evenimentul va fi deschis printr-o mini-conferință cu tema Muzica celestă a Unirii vine de peste Prut – conferențiază dr. Dorin Popescu, fost consul general ad interim al României la Cernăuți. Programul continuă cu un microrecital aniversar susținut la pian de către Andreea Bratu, lector universitar doctor al Facultății de Arte, Universitatea Ovidius din Constanța  (din program: Serghei Rachmaninov, Vladimir N. Drozdoff, Al. N. Scriabin, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Filip Lazăr, Paul Constantinescu).

Serata deschide un program mai amplu de acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, care include derularea de simpozioane științifice, publicarea de volume, organizarea de concursuri și excursii.

Mâine, muzica ne amintește că, în istoria românilor din ultimul veac, veștile bune vin din Basarabia. Cu Basarabia începe Centenarul Reîntregirii. Iar Tomisul are obligația morală de a exista în Programul Centenar mai convingător decât oricând.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.