Concert Extraordinar de Mărțișor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Primăria Municipiului Constanța invită constănțenii să trăiască bucuria venirii primăverii. Doamnele și domnișoarele sunt așteptate duminică, 1 martie, la Concertul Extraordinar de Mărțișor care se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, începând cu ora 18:00. Tinerii artiști Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner vor urca pe scenă pentru a vă oferi momente de neuitat.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

În program sunt cuprinse lucrările: Béla Bartók - Dansuri Românești, Leoš Janáček - Sonata pentru vioară și pian, Jules Massenet - Meditația Thaïs, Alexander Maria Wagner -„Patru piese pentru soț și soție”, Alexander M. Wagner, Lukas Metzenbauer - Un francez în Transilvania din Opereta „Café Ringelspiel“, George Enescu - Sonata pentru vioară și pian - „Torso”.

Violonista Ioana Popescu si pianistul Alexander Maria Wagner au debutat în vara anului 2019, în Degenberg, Germania, duo-ul format de cei doi având rolul de a promova muzica românească publicului larg european.

Ioana Popescu a absolvit în 2015 Colegiul Național de Muzică „George Enescu’’ din București cu cea mai mare distincție, avându-i ca profesori îndrumători pe Valeriu Rogacev și Elena Baltaga iar în prezent, studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria sub îndrumarea prof. Annelie Gahl.
 
Activitatea ei solistică, orchestrală și camerală cuprinde recitaluri și concerte în România, Germania, Italia, Austria şi Elveția. Printre premiile obținute la renumite concursuri naționale și internaționale se numără: premiul I la Concursul Internațional „Paul Constantinescu”, premiul II la Concursul Național „George Georgescu”, premiul II și Premiul Special din partea Juriului pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări românești la Concursul Internațional „Remember Enescu-Dan Cumpătă”.
 
Din ianuarie 2017, a susținut seria de concerte ”Mozart Violin Sonaten” în Sala Residenz din Salzburg, iar în ianuarie 2018 l-a acompaniat, în calitate de concertmaestru, pe violonistul și dirijorul Benjamin Schmid, în cadrul Festivalului Mozartwoche.
 
La vârsta de 14 ani, Alexander Maria Wagner compunea prima sa simfonie, intitulată ”KRAFTWERK’’, care a fost înregistrată de Dirijorul Principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, Alexei Kornienko pentru renumita casă de discuri Oehms Classics.
Actualmente încris în programul de masterat de compoziţie din cadrul prestigiosului Royal College of Music din Londra, Alexander a studiat pian și compoziție cu Franz Hummel și Theodor Breu, instruirea sa continuând, alături de pianistul Pavel Gililov, la binecunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg.


Multele sale apariții scenice includ concerte în Germania (Gasteig München, Beethoven-Haus și Beethovenfest Bonn) Austria, Cehia, Franța și Elveția.

În ianuarie 2016, debutul său pianistic în Herkulessaal München s-a bucurat de un succes răsunător. Un an mai târziu, Orchestra Simfonică Radio din Moscova înregistrează a doua lui simfonie, precum și Concertul Nr. 1 pentru Pian și Orchestră op. 23 de P. I. Ceaikovski, avându-l pe Alexander Maria Wagner ca solist.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Update Concurs ZIUA de Constanța te invită la un super concert. Află cum poți câștiga una dintre cele două invitații duble la concertul ”Celelalte Cuvinte”

09 Mar 2023 1112

Ce evenimente au loc la în prima săptămână din luna mărțișorului la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța

01 Mar 2022 2687

A Whole New World din nou la Constanţa Concert inedit de mărţişor pe scena TNOB. Ionut Pascu a interpretat o piesă compusă chiar de el (galerie foto+video)

02 Mar 2015 3856