Concertul „Anatolia, Ţara Soarelui” Unul dintre cei mai importanţi pianişti ai Turciei vine la Constanţa

La Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, joi, 4 decembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc concertul „Anatolia, Ţara Soarelui”, susţinut de unul dintre cei mai importanți pianişti ai Turciei, Tuluyhan Uğurlu. Evenimentul este organizat de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, în colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Intrarea este liberă.
 
Despre Tuluyhan Uğurlu
 
Originar din Istanbul, Tuluyhan Uğurlu, la vârsta de patru ani, a fost acceptat la secţia de pian din cadrul Conservatorului Municipal Istanbul. La şapte ani, a trecut cu succes „Examenul Copiilor Minune” şi a câştigat dreptul de a a-şi continua studiile superioare muzicale în străinătate. După studiile liceale şi universitare, şi-a definitivat studiile în cadrul Academiei de Muzică din Viena.
În timpul studiilor de master de la Academie, a renunţat la clasici şi a interpretat numai propriile creaţii. În primele două albume, „Go With God” şi „Kutsal Kitaplardan Ayetler” („Versete din Cărţile Sfinte”), s-a inspirat din Bach şi s-a aplecat asupra temelor religioase.
Începând cu anul 2003, a susținut concerte în locuri cu valoare istorică. Ultimul album al artistului, intitulat „Sonsuza Kadar İstanbul” („Istanbul până la infinit)”, a apărut în iulie 2010 şi povesteşte nu atât trecutul, cât prezentul şi viitorul Istanbulului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.