Evenimente in Constanta

Delegaţi din mai multe ţări se află în aceste zile la Constanța, în cadul proiectului european ALT/BAU

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european „ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”.

16 delegați din Germania, Belgia, Italia, Polonia, Letonia și  Spania se află în aceste zile la Constanța la cea de-a treia întâlnire transnațională din cadul proiectului european “ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”.

Obiectivul proiectului îl reprezintă schimbul de bune practici între orașele partenere pentru găsirea unor soluţii de reabilitare a clădirilor din centrele istorice. Timp de doi ani, participanții împărtășesc idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua șansă imobilelor istorice degradate, transmite Primăria.


Întâlnirea cuprinde vizite în teren și workshopuri ce au ca scop schimbul de bune practici, identificarea problemelor, dar și găsirea unor metode prin care clădirile vacante și degradate pot fi readuse la viață prin proiecte ce conectează autoritățile locale cu proprietarii, locuitorii și cu potențialii investitori.

În cadrul sesiunilor de comunicări au fost prezentate proiectele municipalității de reabilitare a clădirilor vechi, printre care fosta Casă Embiricos din strada Nicolae Titulescu nr. 13 ce va fi reparată, modernizată și transformată apoi într-un incubator de afaceri, dar și despre lucrările capitale de reabilitare începute deja la mai multe imobile aflate în administrarea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța.

“Observ că fața de anul trecut, când am venit pentru prima oară la Constanța, multe clădiri din centrul vechi au început să fie reabilitate. Cred ca odată reparate, imobilele din Zona Peninsulară vor fi adevărate perle arhitecturale”, a declarat Nils Scheffler, lead expert în cadrul proiectului ALT/BAU.

„Când am venit pentru prima oară aici am fost cu adevărat impresionat de ceea ce am văzut. Aveți adevărate comori istorice. Am văzut că multe clădiri vechi au intrat în proces de reabilitare, ca cea din strada Titulescu nr. 13, sunteți pe drumul cel bun”, a declarat Martin Neubert, lead partener în cadrul proiectului ALT/BAU.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Registru de date urbane pentru gestionarea clădirilor din zona Peninsulară

09 Jun 2019 498

Constanța. Dezbatere cu locuitorii din peninsulă pentru revitalizarea centrului vechi

06 Jun 2019 454

Soluţii pentru reabilitarea centrului istoric Locuitorii Constanţei pot face parte din grupul de lucru

05 Apr 2019 502

Municipiul Constanţa, partener în proiect Primăria va realiza PUZ Peninsulă şi reabilitarea clădirilor istorice degradate

29 Mar 2019 533