Evenimente in Constanta

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța își încheie activitatea din acest an oferind publicului constănțean două comedii și o piesă cu caracter istoric.

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 19:00, constănțenii pot revedea cea mai nouă premieră a teatrului. Este vorba despre „Inima Reginei Maria”, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, piesă ce a avut trei reprezentații săptămână trecută și a fost apreciată de public drept „o lecție de istorie, un spectacol-manifest ce vorbește despre mărirea și decăderea poporului român”.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.
În legătură cu data de sâmbătă, 15 decembrie se schimbă registrul, trecând la comedii și se va oferi constănțenilor comedia romantic „Desculț în parc” de Neil Simon. Piesa este programată să înceapă la ora 19:00. Aceasta reprezintă o poveste de dragoste a unui cuplu de tineri căsătoriți care învață să își păstreze dragostea, chiar și dacă întâmpină greutăți din pricina soacrei. Din distribuția acestei piese fac parte Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Ultimul spectacol al săptămânii, dar și al anului este tot o comedie, duminică, 16 decembrie, tot de la ora 19:00. Spectacolul „Cea mai frumoasă soție” vrea să încheie acest an într-un mod destind, plin de voie bună și de râsete. Piesa de  Eugène Labiche, se află sub semnătura lui Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală. Din distribuție fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Piesa este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei extreme de curtate de bărbații din jurul său.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanţa Conferinţa proiectului "Legende pe ruine circulare" a ajuns la final (galerie foto)

07 Mar 2019 263

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 748

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 881

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 865

Consiliul Judeţean Constanţa va numi un director interimar la Teatrul de Stat Constanţa

28 Feb 2019 707

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

25 Feb 2019 1083

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 686

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 525

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 2041

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 3467

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 671

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 2080

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 1027

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 585

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3746