Evenimente in Constanta

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța își încheie activitatea din acest an oferind publicului constănțean două comedii și o piesă cu caracter istoric.

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 19:00, constănțenii pot revedea cea mai nouă premieră a teatrului. Este vorba despre „Inima Reginei Maria”, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, piesă ce a avut trei reprezentații săptămână trecută și a fost apreciată de public drept „o lecție de istorie, un spectacol-manifest ce vorbește despre mărirea și decăderea poporului român”.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.
În legătură cu data de sâmbătă, 15 decembrie se schimbă registrul, trecând la comedii și se va oferi constănțenilor comedia romantic „Desculț în parc” de Neil Simon. Piesa este programată să înceapă la ora 19:00. Aceasta reprezintă o poveste de dragoste a unui cuplu de tineri căsătoriți care învață să își păstreze dragostea, chiar și dacă întâmpină greutăți din pricina soacrei. Din distribuția acestei piese fac parte Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Ultimul spectacol al săptămânii, dar și al anului este tot o comedie, duminică, 16 decembrie, tot de la ora 19:00. Spectacolul „Cea mai frumoasă soție” vrea să încheie acest an într-un mod destind, plin de voie bună și de râsete. Piesa de  Eugène Labiche, se află sub semnătura lui Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală. Din distribuție fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Piesa este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei extreme de curtate de bărbații din jurul său.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 312

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3451

„Testosteron”, o comedie-cult la Teatrul de Stat Constanța

08 Jan 2019 359

„Inima Reginei Maria” revine la Teatrul de Stat Constanța

07 Jan 2019 411

Primul spectacol din acest an al Teatrului de Stat Constanţa este o comedie.

03 Jan 2019 498

Teatrul de Stat Constanţa, o instituţie de cultură care nu s-a lăsat doborâtă de greutăţile timpului (galerie foto)

01 Jan 2019 1221

Manager de la Bucureşti? Ţuţuianu-"Nu sunt mulţumit de situaţia din Teatrul de Stat Constanţa. Lucrurile nu merg cum ar trebui. În ianuarie voi anunţa măsurile"!

19 Dec 2018 1040

UPDATE "Inima Reginei Maria", un nou spectacol la Teatrul de Stat Constanţa

06 Dec 2018 561

Spectacolul "Inima Reginei Maria", la Teatrul de Stat Constanţa

04 Dec 2018 639

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre situaţia Teatrului de Stat Constanţa

29 Nov 2018 596

Consiliul Judeţean Constanţa Va fi demarat un amplu control asupra activității Teatrului de Stat Constanța!

19 Nov 2018 900

Eveniment cultural de poezie și muzică, la Teatrul de Stat Constanţa, de Ziua Dobrogei

12 Nov 2018 557

Trei piese de teatru pentru suflet adresate constănțenilor la Teatrul de Stat Constanța la acest sfârșit de săptămână

05 Nov 2018 751

O îmbinare a comicului cu dramaticul și trăirile vieții, reprezentate prin piesele din weekend ale Teatrului de Stat Constanța

24 Oct 2018 496

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1658