Dublu eveniment cultural, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman" din Constanța

  • „Tablouri între ape", un vernisaj învăluit în versuri.

Primăria municipiului Constanța susține mediul artistic local. Vineri, 28 mai, începând cu ora 17:00, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman" din Constanța se va desfășura un dublu eveniment cultural organizat sub egida Asociației „Artiști Dobrogeni": vernisajul expoziției personale a artistei Mirela Iuliana Turtoi și lansarea albumului de artă și poezie „Tablouri între ape", autori Gabriela Dobre și Mirela Iuliana Turtoi.

Evenimentul va fi deschis de Corina Apostoleanu, directorul interimar al Bibliotecii Județene „I.N. Roman" din Constanța. Expoziția va fi prezentată de publicistul și muzeograful drd. Geta Deleanu.

Din programul evenimentului nu vor lipsi momentele artistice susținute mezzosoprana Gabriela Dobre, acompaniată la pian de Alla Bivol, alături de soliștii Mihaela Ionescu, Vali Vădănoiu și Doru Emanuel Pantazi.

„Tablouri între ape" reprezintă un produs cultural care îmbină într-un mod armonios poezia cu creația plastică pentru a exprima specificul dobrogean. Gabriela Dobre, nume de rezonanță în opera din Constanța și Mirela Iuliana Turtoi, artistic plastic și președinte fondator al Asociației „Artiști Dobrogeni" vă invită să priviți dincolo de imagine și să citiți dincolo de versuri.

Cele patru subcapitole „Peisaje marine", „Miniaturi printre anotimpuri", „Peisaje dobrogene" și „Portrete de familie" alcătuiesc un întreg de sentimente, cartea fiind o sărbătoare divină dedicată mării.

„Gabriela Dobre, prin "Tablouri între ape" ne readuce înapoi în casa inimilor noastre pe noi, cei rătăciți deseori „între umbra și culoare, /între dor și amăgire, /între om și stea de mare, /între suflet și privire" cu o taină pe care doar cei aleși o primesc în viața pământeană"- Emilia Dabu poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Mira-Mirela Iuliana Turtoi este o artistă activă în viața culturală a Constanței, a Dobrogei. Este un atent observator al actului artistic și în același timp un creator prolific. În calitate de artist plastic, organizează expoziții de pictură de grup, promovează evenimente culturale și participă la expoziții colective.

Expoziția cu picturile din album, realizate de artista Mirela Turtoi, poate fi vizitată în perioada 28 mai-28 iunie. Intrarea este liberă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vernisaj la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța. Andrei Pennazio, tânărul recunoscut la nivel internațional, prezintă o expoziție personală

05 Jul 2021 2031

LIVE VIDEO Expoziția „Călătoria”, vernisată la Biblioteca Academiei Române

29 Jun 2021 1776

Vernisajul expoziției „Călătoria“ a artistului Mircia Dumitrescu, la Academia Română

28 Jun 2021 1936

LIVE Vernisaj la Muzeul de Istorie din Constanța. Marea Neagră în cartografia europeană

24 Jun 2021 1019

Expoziția Mapping the Black Sea, la Muzeul de Istorie din Constanța

23 Jun 2021 2539

Expoziţia itinerantă ”Tezaur – Episcopia Tulcii”, vernisată la Muzeul eparhial din Galaţi

23 Jun 2021 567

Calendarul activităților cu prilejul Zilei Constanței. Printre altele, dezbateri cu tema „Orașul tinerilor” și mesaje ale elevilor olimpici

20 May 2021 756

Biblioteca Academiei Române organizează vernisajul expoziţiei „Jacques Callot şi cercul său. De la manierism la baroc“

21 Apr 2021 2252

Academia Română Când se va deschide expoziţia "Jacques Callot şi cercul său. De la manierism la baroc"

20 Apr 2021 2058

#DobrogeaAcademică Vernisaj la Biblioteca Academiei Române, al pictoriței Miruna Budișteanu

12 Mar 2021 2748

#DobrogeaAcademică Vernisaj la Biblioteca Academiei Române - „Ion I.C. Brătianu – 156 de ani de la naștere“

22 Oct 2020 939

Vernisajul unei expoziții inedite, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

16 Jul 2020 2365

#ConstantaEsteBine - LIVE VIDEO Vernisajul expoziției „Vedere de la Fereastră”, organizată de către Facultatea de Arte a Universității Ovidius

13 May 2020 1877

#ConstantaEsteBine Invitație la vernisaj! Expoziția internațională „Vedere de la fereastră” îi așteaptă pe constănțeni să admire lucrări din toată lumea

13 May 2020 2380

#ConstanțaEsteBine – vernisaj virtual în pandemie Din dor de profesori și colegi, eleva Maria Gabriela Sandu și-a pictat trăirile

13 May 2020 2784