Evenimente in Constanta

”Eutopia”, ”Testosteron” și ”Desculț în parc”, la Teatrul de Stat Constanța. Programul spectacolelor


 
Vineri, 16 martie 2018, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat Constanța (TSC) revine în forța EUTOPIA, după Aristofan, un spectacol  interactiv, în care, în mai multe rânduri, spectatorii sunt invitaţi să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din Eutopia aproape un musical.
         
Regizorul Yannis Margaritis spune despre creaţia sa: „Eutopia este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total inocent. Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe”. Spectacolul nu este recomandat minorilor, textele lui Aristofan fiind, pe alocuri, licențioase.
         
În distribuție: Mirela Pană, Nina Udrescu, Luiza Martinescu, Alina Manțu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Cristina Oprean, Florina Stănculeț, Liliana Bărăscu, Georgiana Rusu, Oana Cercel, Diana Vieriu, Iulia Mihalcea, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Ionuț Rusu, Alexandru Iacov,Theodor Marcu.
Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, coregrafia a fost concepută de Edie Lame, muzica, de Dimitris Ikonomakis, iar traducerea textelor le aparține lui Alexandru Miran și Livia Buzoianu.
 
Sâmbătă, 17 martie 2018, de la ora 19.00, se joacă din nou ultimul spectacol montat la TSC, „TESTOSTERON”, după Andrzej Saramonowicz, comedia cult care a avut un mare succes, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.
         
În 2007 piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori. Filmele regizate și produse de Andrzej Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în ultima perioadă. 
Personajele sunt șapte bărbați, interpretați de Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu.
         
Scenografia îi aparține lui Zsolt Fehérvári, căruia asistent i-a fost Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica este semnată de Adrian Mihai.
Tânărul regizor timișorean Traian Șoimu vede în creația sa mai mult decât o simplă chermeză bărbătească: „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor. Pentru mine este o tragicomedie în care şapte bărbaţi, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi..." .
Spectacolul este nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licenţios.
 
Duminică, 18 martie 2018, de la ora 19.00, schimbăm registrul comic, căci „DESCULȚ ÎN PARC”, de Neil Simon, este o comedie romantică de mare succes, o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. O comedie fermecătoare, cu personaje - un cuplu de tineri căsătoriți, o soacră, un vecin excentric - care încearcă, în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarba este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. În distribuție, Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

20 Apr 2019 485

Managerul Teatrului Național de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activității pe 2018. A obținut doar nota 5,87

19 Apr 2019 772

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 1687

Două reprezentații ale spectacolului Gaițele în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

17 Apr 2019 433

"Testosteron", pe scena Teatrului de Stat Constanța

07 Apr 2019 329

Repertoriu eclectic în acest sfârșit de săptămână la Teatrul de Stat Constanța. Ce piese vor fi puse în scenă (galerie foto)

03 Apr 2019 684

#citeșteDobrogea Actorul Mihai Sorin Vasilescu aniversează 64 de ani. Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanța

29 Mar 2019 603

Teatrul de Stat Constanța invită publicul la spectacol, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului

26 Mar 2019 951

Trei spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în Weekend-ul următor

18 Mar 2019 488

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

11 Mar 2019 992

Teatrul de Stat Constanţa Conferinţa proiectului "Legende pe ruine circulare" a ajuns la final (galerie foto)

07 Mar 2019 349

Ce spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat din Constanța în al doilea weekend al lunii martie (galerie foto)

05 Mar 2019 778

#citeșteDobrogea Secretarul literar-artistic Jean Badea aniversează 83 de ani. Jumătate i-a dedicat teatrului constănțean

02 Mar 2019 738

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 858

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 1074