Evenimente in Constanta

Evenimente în Constanța, cu ocazia săptămânii europene a mobilității (galerie foto)

Săptămâna trecută a fost marcată de multe evenimente și acțiuni organizate de luni până duminică în cadrul Săptămânii europene a mobilității.
 
De la organizarea unui forum de mobilitate în care factorii decizionali de la nivelul municipiului au arătat ce măsuri au fost luate și cum se va continua încurajarea constănțenilor să folosească mai mult bicicleta, trotineta, autobuzul sau să meargă pe jos în detrimentrul folosirii autoturismului personal până la închiderea bulevardului Tomis, toate măsurile se încadrează în tema europeană din acest an „Mergi cu noi“.
 
Promotorii mobilității urbane au ajuns în zilele de marți, miercuri, joi și vineri și în unitățile de învățământ. Polițiștii locali au susținut lecții de educație rutieră în clase ale Școlii Generale nr. 29 „Mihai Viteazu“, ale Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“, ale Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța, iar elevii Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ au avut parte de o lecție de interactivă care s-a derulat în parcul Arheologic. Micuții au fost pe rând pietoni, polițiști și chiar mașini. Au învățat ce trebuie să facă în fiecare situație și au realizat că trebuie să se asigure de fiecare dată când traversează strada. 
 
Marți și miercuri au fost organizate la Constanţa câteva tururi pietonale inedite destinate atât promovării unei mobilităţi urbane durabile, dar şi pentru a aduce în prim plan câteva din reperele culturale excepţionale pe care centrul oraşului nostru le oferă. Astfel, participanţii la aceste tururi (adulți și copii) s-au plimbat pe jos prin centrul Constanţei şi au vizitat obiective precum: Muzeul de Artă, Muzeul „Ion Jalea“, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă Populară dar şi lăcaşe de cult (Catedrala Ortodoxă, Catedrala Catolică „Sfântul Anton“, Moscheea „Carol I“, Biserica Greacă Metamorphosis).
 
Vineri, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu, alături de directorii și angajații din cadrul Primăriei și de cei ai structurilor subordonate au folosit ca mijloc de transport la și de la serviciu autobuzul în cadrul campaniei „Alege autobuzul“.
 
Evenimentele au culminat duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între Capitol și Palatul Administrativ) și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care au participat elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști și simpli pietoni. Cu toții au profitat la maximum de închiderea bulevardului și de faptul că acesta a devenit, chiar și pentru o zi loc de promenadă și de joacă.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce evenimente vor avea loc în acest weekend, la Constanța

18 Oct 2019 723

Musicalul „MAMMA MIA!” revine la Constanţa. Nume celebre pe scena Casei de Cultură

10 Oct 2019 876

Constanța Omagiu pentru Olga Duțu, un model pentru tânara generație (galerie foto)

02 Oct 2019 518

#DobrogeaDigitală „Constanța pitorească“ (1908) Cursele de pe hipodromul de la Anadolchioi, așa cum se petreceau în Constanța de-acum un secol

01 Oct 2019 1031

Sondaj de opinie Constănțenii, nemulțumiți de închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente

30 Sep 2019 287

Agenda de spectacole a lunii octombrie. Va avea loc şi o premieră, pe scena Teatrului ,,Oleg Danovski” (galerie foto)

29 Sep 2019 495

Judeţul Constanţa Jandarmii vor asigura ordinea publică la evenimentele din acest week-end

27 Sep 2019 548

Constanța, orașul în care se vor celebra 20 de ani de la lansarea Certificatului Lingvistic European

24 Sep 2019 614

Constanța „Festivalul gastronomiei și vinului românesc”, în Piața Ovidiu

23 Sep 2019 1291

Sondaj de opinie Credeți că este oportună închiderea marilor bulevarde din Constanţa pentru organizarea de evenimente?

23 Sep 2019 981

Se închide un tronson din bulevardul Tomis. Constănțenii, invitați la fotbal, handbal, rugby, baschet sau tenis de masă

20 Sep 2019 847

Judeţul Constanţa Jandarmii asigură ordinea la evenimentele publice din acest week-end

20 Sep 2019 536

Zilele Europene ale Patrimoniului, marcate la Constanța de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“

17 Sep 2019 536

Jandarmii asigură ordinea şi siguranţa publică, în acest week-end, la evenimentele din Constanţa

13 Sep 2019 436

Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada“, servicii de promovare în valoare de mii de euro numai prin atribuire directă

10 Sep 2019 1016