Evenimente in Constanta

„Inima Reginei Maria” cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța revine să încânte publicul constănțean

Duminică, 20 ianuarie, constănțenii pot revedea spectacolul-manifest „Inima Reginei Maria”. Piesa este programată să înceapă la ora 19:00.
Spectacolul-manifest, dă prilejul multora să afle cum s-a ajuns la Unirea din anul 1918, în condițiile în care toate circumstanțele păreau defavorabile țării noastre.

Scenariul este semnat de către Radu Aldulescu, iar regia aparține Alinei Hiristea. Consultant artistic onorific al acestui spectacol este maestrul Emil Boroghină, asistent de regie fiind Laurențiu Tudor.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu, alaturi de studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

Subiectul piesei subliniază în prima parte face referire la protecția divină pe care România a avut-o, minunea Dumnezeiască ce poate fi explicată printr-o înlănțuire logică de fapte precise, dar pe care orice român ce știe puțină istorie o resimte ca miraculoasă. Bolșevismul, comunismul, ceaușismul, universal concentraționar, Revoluția, iliescismul, mineriadele, consumerismul se perindă pe scenă, iar pe fundal rămâne imaginea Reginei Maria, care, de dincolo de moarte, pare că veghează poporul român și îl îndeamnă să-și păstreze ființa și să-și onoreze martirii.  

Decorurile spectaculoase ale piesei „Inima Reginei Maria” au fost concepute de Cosmin Hiristea, iar costumele de către Raluca Negoescu. Muzica spectacolului-manifest aparține Andreei Vâță Dienes și Marius Roje. Mișcarea scenică a fost coordonată de Ibi Cristea, în timp ce proiecțiile video au fost create de Iulia Pană.

Sursă foto: Facebook- Teatrul de Stat Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După ce nu s-a prezentat niciun ofertant Municipalitatea schimbă condiţiile pentru achiziţia proiectului de reabilitare termică a Teatrului de Stat Constanţa (document)

20 Feb 2019 81

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 529

Teatrul de Stat Constanța a programat în weekend-ul următor două comedii. Ce piese vor fi puse în scenă (galerie foto)

05 Feb 2019 733

O adâncă reverenţă actriţei Ileana Ploscaru, la împlinirea vârstei de 88 de ani

31 Jan 2019 1159

Oferta de spectacole a Teatrului de Stat din acest weekend

30 Jan 2019 506

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 442

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1856

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 3362

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 622

Revista presei locale

22 Jan 2019 475

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 1873

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 918

„Gâlcevile din Chioggia” la Teatrul de Stat Constanța

15 Jan 2019 554

O comedie excelentă la Teatrul de Stat Constanța

14 Jan 2019 784

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 528