Librăria Cărtureşti, sesiune de autografe cu Nuami Dinescu

Joi, 1 august, de la ora 15.30, editura Cartea de suflet şi Librăria Cărtureşti Constanţa organizează o întâlnire cu actriţa Nuami Dinescu, autoare a volumului-jurnal „Eu nu sunt Tanta”, pentru o sesiune de autografe.
Aceasta carte o prezintă pe Nuami Dinescu şi altfel decât o ştim cu toţii de la televizor. Ne invită să tragem cu ochiul prin cortină şi să pătrundem în culisele frumoasei, dar şi complicatei vieţi de actor şi om de televiziune. Ne îmbie să aflăm întâmplări şi vesele, şi amare, să citim povesţi cu miez, mărturisiri despre familie şi prieteni dragi, şi ne deschide sub priviri universul colorat al unei femei îndrăgostite neobosit de oameni, de animale, de copii, de meseria sa.
Nuami Dinescu a absolvit Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion. A jucat intai ca actor amator, apoi ca profesionist, pe scenele teatrelor din Craiova, Brasov, Resita si Ploiesti. A fost Ortansa din „Prostii sub clar de luna” de Teodor Mazilu, Katarina din „Imblanzirea scorpiei” de William Shakespeare, Veta din „O noapte furtunoasa” a lui I.L. Caragiale, dar si protagonista unor alte numeroase spectacole de teatru. In perioada 2001-2007 a intruchipat-o pe Tanta, personaj indragit al emisiunii „Teo”, rol care i-a adus celebritatea.
 
Fragment din volumul “Eu nu sunt Tanta”:
„Tanta s-a nascut asa, de azi pe maine, si a crescut frumos, de la o zi la alta, fara nici o interventie, fara nimic fortat, fara constrangeri. A fost un personaj care uneori facea ce nu puteam eu, care avea o sinceritate pe care eu nu-mi permiteam sa o am, care avea linistea sa puna intrebari care in gura altora ar fi fost lipsite de tact. M-am straduit ani de zile sa le explic celor care ma confundau cu ce vedeau la televizor ca nu sunt ce vad ei, ca eu nu sunt Tanta! Ea e mereu vesela si e haioasa, rade tot timpul, eu nu sunt asa...”
 
Marturisiri celebre:
„Emisiunea lui Teo a fost foarte reusita, iar Tanta, prin talentul ei, i-a «tinut spatele» excelent, de aceea acest personaj a intrat in constiinta publica. Dar Nuami Dinescu e o actrita de compozitie, poate juca orice tip de femeie puternica.”
Stela Popescu
 
Tanta mi-a fost draga pentru ca a stiut sa-si joace rolul discret, fara ostentatie. Am ras cu ea, m-a emotionat, m-a incurajat din priviri cand emotiile ma copleseau. Dar si mai draga imi este Nuami cea cu suflet mare ca marea, care emana blandete, bunatate, bucurie pentru lucrurile simple si frumoase ale vietii.
Ivan Patzaichin
 
Nuami e un om-paradox. Unul dintre cele mai frumoase paradoxuri. Pe cat de vulcanica si barbata e, la o adica, pe-atat de fragil ii e sufletul. Sub aparenta unei persoane relaxate, haioase si neconventionale e, de fapt, foarte usor de ranit. Dar stie sa-si linga ranile singura si sa se ridice ca sa continue sa traiasca. La fel ca animalutele pe care si eu, si ea le iubim atat de mult!
Cristina Topescu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 9

ZIUA LIVE Fostul viceprimar al municipiului Constanța Costin Răsăuțeanu - „Întotdeauna o funcție te responsabilizează“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 170

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Călărași – Agigea RORO PTF

24 Apr 2024 167

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 264

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 318

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 176

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 238

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 258

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 265

​Activități de informare și conștientizare a riscurilor consumului de alcool și droguri la volan, desfășurate de specialiștii antidrog din Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 197

ISU Constanța – Incendiile pot pune în pericol viețile omenești!

24 Apr 2024 252

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 310

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 671

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 419

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 232