Manifestări dedicate Zilei Naționale a României, la Constanța. Lista completă a evenimentelor


Activitățile organizate de Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Comandamentul Flotei debutează duminică, 01 decembrie, de la ora 08:30, când va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.

De la ora 10:30, se va desfășura manifestarea propriu-zisă în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul „Regina Maria” care include momentul de paradă militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului. Primăria Municipiului Constanța va oferi celor prezenți la eveniment stegulețe tricolore și baloane.

Ulterior, tehnica militară va fi expusă publicului timp de 2 ore pe bulevardul Lăpușneanu, sub supravegherea Jandarmeriei Române. Tot pe bulevardul Lăpușneanu, de la ora 17:30, va avea loc un ceremonial militar cu retragere cu torțe la care vor participa militari ai mai multor unități.

Tot duminică, de la ora 11:00, constănțenii sunt așteptați la o porție de iahnie cu cârnați și la un spectacol de neuitat. Cei care țin post nu trebuie să își facă griji, pentru că există meniu de post, precum și meniu pentru musulmani.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, se va desfășura în locațiile: Parcul Tomis II, Piațeta Badea Cârțan – Pavilionul Pensionarilor, Zona CET – Pavilionul Pensionarilor, Parcul de la Gară și Piațeta Far.

Eveniment editorial „Ajută-mă să nu dispar”, sâmbătă, 30 noiembrie, ora 14:00, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Petronela Rotar revine la Constanța pentru a lansa romanul „Ajută-mă să nu dispar”, al doilea volum după best-seller-ul „Privind înăuntru”. Despre cea mai recentă creație a Petronelei Rotar va vorbi cunoscutul realizator de emisiuni dedicate cărților, Bogdan Papacostea. Gazda evenimentului va fi actorul Dan Cojocaru. Lansarea de carte face parte din proiectul cultural „Artă de la viziune la formă” al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” iar intrarea este liberă.

 „Lacul Lebedelor”, vineri, 29 noiembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța


Teatrul Academic Municipal de Opera și Balet din Kiev revine în România cu celebrul balet în 4 acte de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentația este realizată de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Spectacolul aduce pe scenă aproape 40 de balerini, în costume spectaculoase. Corpul de soliști este format din prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) şi Denis Nedak, Fedir Zarodyschev (Siegfried).

Concert „Sus inima români!”, sâmbătă, 30 noiembrie, ora 18:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Casa de Cultură a Sindicatelor împreună cu Arhiepiscopia Tomisului organizează un spectacol inedit dedicat Zilei Naționale a României și Sfântului Andrei.

Evenimentul va fi susținut de Muzica Militara a Forțelor Navale Române, avându-l ca dirijor pe col. dr. Cornel Ignat și Corala bărbătească ortodoxă "Armonia" condusă de arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru.  

Concert Tudor Gheorghe „Degeaba 30”, duminică, 1 decembrie, ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

La 30 de ani de la Revoluție, marele artist vine în fața publicului constănțean cu un concert care are un puternic mesaj social. Evenimentul se va desfășura cu participarea Corului și orchestrei Teatrului de Operă și Balet „Oleg  Danovski”, orchestrator și dirijor Marius Hristescu.

„Lasă-mă să intru”, vineri, 29 noiembrie, sâmbătă, 30 noiembrie, ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța

Spectacolul, în regia lui Vlad Cristache, este prezentat în premieră pe țară. Piesa de teatru este un thriller poetic, o poveste de dragoste dintre Oskar - un puști singuratic și Eli - copilul-vampir, doi ciudați vulnerabili care nu-și găsesc locul în lume și care ajung să se salveze reciproc. Situaţia imaginată de romancierul suedez John Ajvide Lindqvist poate da naştere unei multitudini de interpretări, de meditaţii şi de emoţii. Titlul face trimitere la un amănunt din legendele asociate vampirilor, şi anume la faptul că un astfel de personaj, care se hrăneşte cu sângele oamenilor, nu poate intra într-o casă dacă nu primeşte explicit permisiunea celor care locuiesc în ea.

Scenografia este realizată de Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, traducerea poartă semnătura lui Bogdan Budeş. În distribuţie: Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Iulian Enache, Mirela Pană/ Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru, Florentin Roman.

Spectacolul beneficiază de o montare neconvenţională, în care publicul va împărţi scena cu actorii. Din acest motiv, numărul de spectatori va fi limitat la 80.

Liga a II-a de fotbal

Derby-ul dintre FC Farul Constanța și Rapid București se joacă, sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 13:00, pe stadionul Gheorghe Hagi.

Meci greu cu liderul Grupei B din Liga Națională de Baschet Masculin

BC Athletic Constanța va întâlni CSO Voluntari sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor din Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2103

Ședinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la Parlament

04 Dec 2023 712

Primăria Cumpăna, județul Constanța Mesajul transmis de Ziua Națională a României

01 Dec 2023 1013

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu Mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 796

Editorial Unitate, mândrie și aspirații- Sărbătorind Ziua Națională a României

01 Dec 2023 951

IPJ Constanța „La mulți ani de Ziua Națională a României!”. Iată cum au defilat polițiștii în această zi de sărbătoare (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 914

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1322

LIVE VIDEO ​Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit la Constanța (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1089

Comandantul flotei, contraamiral Cornel Eugen Cojocaru, despre nava antimină care va ajunge înainte de Crăciun la Constanța (VIDEO)

01 Dec 2023 1327

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

01 Dec 2023 1864

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de Ziua Națională a Romnâniei „Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să‑i dăm şansa unui nou început“

01 Dec 2023 704

Ziua Națională a României, marcată la Constanța. Prefectul Coșa a transmis un mesaj manifest (VIDEO)

01 Dec 2023 1008

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1807

Sportul din Constanța, mesaje de Ziua Națională a României. „Oriunde, tot timpul, cu tricolorul, mândri!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 994

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 3575