Evenimente in Constanta

Masă rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, organizat de CN APM Constanţa

Vineri, 22 iunie, la Gara Maritimă va avea loc masa rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“. Evenimentul este organizat de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Mătăsii.
           
Evenimentul are ca scop reunirea reprezentanților relevanți ai misiunilor diplomatice ale țărilor vizate de Coridorul Drumului Mătăsii împreună cu autoritățile române, care să permită portului Constanța să prezinte ultimele evoluții și proiecte, precum și să informeze despre noile inițiative legate de Drumul Mătăsii, potrivit unui comunicat de presă.

Vor participa reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori din țările de pe ruta Drumului Mătăsii, operatori portuari, asociații profesionale din România și străinătate, autorități.
 
„Portul Constanța pe Drumul Mătăsii” aduce împreună toți factorii decizionali, autorități de stat, autorități portuare, companii private, cu scopul de a contribui cât mai eficient la dezvoltarea optimă a coridorului de transport Asia – Europa, iar Portul Constanța are ocazia să sublinieze rolul său important în această configurație.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate informații despre a doua ediție a Silk Road Summit, care se va desfășura în luna noiembrie.

Portul Constanța a semnat în ultimii ani parteneriate cu porturile Aktau - Kazakhstan, Poti, Batumi și Anaklia – Georgia, cu State Service for River and Maritime Transportation din Turkmenistan, portul Baku din Azerbaidjan, cu porturile Ningbo și Qingdao din China. Toate acestea au ca scop schimbul de informații între parteneri, pentru a identifica blocajele și pentru a determina un proces prin care să se utilizeze soluții optime, care pot fi oferite tuturor actorilor implicați în transportul intermodal pe coridorul Asia-Europa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Platformă pentru containere, realizată în Portul Constanţa de Tomis Multimodal Services SRL

14 Jun 2019 938

Opal Construct SRL va furniza amortizori de acostare Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. Detalii din contractul de atribuire (document)

08 Jun 2019 525

Contract de peste 3 milioane de lei CN APM Constanța caută un supervizor pentru urmărirea lucrărilor din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii portuare“ (document)

31 May 2019 520

CN APM Constanța Au început lucrările de dragaj în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare”

28 May 2019 525

Cine va desfășura activitatea de amenajare și întreținere spații verzi și parcuri în portul Constanța (document)

25 May 2019 848

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a anunţat decizia în privinţa lucrărilor de reparaţii la Digul de Sud din Portul Midia

23 May 2019 416

Un nou pas făcut de CN APM Constanţa în proiectul privind adâncimea şenalelor şi a bazinelor şi siguranţa navigaţiei

21 May 2019 668

Atenție șoferi Reparațiile drumului din zona Poarta 1, finalizate

17 May 2019 494

Magistrații se vor pronunța în dosarul dintre Rino Guard SRL și CN APM Constanța. La mijloc - o achiziție publică

15 May 2019 480

Anunţ CN APM Constanţa Două parcele situate în Portul Constanţa, sectorul nord, pot fi închiriate

14 May 2019 870

CN APM Constanţa a finalizat lucrările de reparații la structura rutieră (galerie foto)

10 May 2019 505

Modificări în Compania Naţională de Investiţii. Ce numiri au fost făcute în Consiliul de Administraţie

09 May 2019 431

Două acte de urbanism, emise de Primăria Constanţa pentru Chimpex SA. Iată de ce!

09 May 2019 504

Câţi bani alocă CN APM Constanţa pentru un baraj antipoluare (document)

09 May 2019 608

Modificări semnificative în conducerea unor sindicate importante. Cine este noul lider de sindicat de la Administraţia Porturilor

09 May 2019 821