Nume sonore fac parte din distribuție Premieră la Constanța. „Totul se transformă“, spectacol oglindă al zilelor noastre

  • Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană? Găsiți toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, „Totul se transformă“, (eveniment găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor-Constanța), în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.  
  • Evenimentul are loc la data de 25 mai, la ora 19.00.
Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăvește cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decât cea pe care o știm de-o viață, realitatea care ne-a prins in mreje de 1 an încoace. 

Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, își poate identifica gândurile ori reacțiile, sau se poate recunoaște într-una din situațiile pe care eroii le traversează.

Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu replici ce dau de gândit.  O radiografie a relațiilor interumane, intr-o situație de criză, dar si fină analiză a relațiilor de cuplu, sau a relației părinte-copil, piesa pune în lumină tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut. Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înțelegem că libertatea vine cu prețul acceptării și că adesea în viața ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat. 

Rafinată, cultă și un pic formală, Tora (Maia Morgenstern) a modelat de-a lungul timpului generații de elevi și crede în puterea protectoare a conveniențelor sociale și in faptul că oricine își poate îmbunătăți condiția prin educație. Dupa un lung mariaj, în cele din urmă eșuat, ia viața de la capăt într-un duplex cochet, cu grădină. 

Asistentă medicală pensionară, Cora  (Carmen Tănase) este o prezență caldă, chiar vulcanică, ce a pus totul în slujba celei mai importante misiunii pe care i-a oferit-o viața: creșterea fiului ei, șturlubaticul Vigo (Vlad Zamfirescu). Băiatul a ajuns el însuși la vârsta deplinei maturității, dar nu a găsit încă resortul care să îl propulseze dincolo de caldura căminului copilărie, așa că locuiește în casa Corei. De cealaltă parte a structurii de tip duplex locuiește Tora, care caută să impună limite despre care crede că îi vor consolida spațiul privat. 

Ca o pată de culoare apare în peisaj Trent (Mircea Rusu), fostul soț al Torei, angrenat în altă relație, dar încă nedetașat de femeia despre care cândva a știut totul. 

Va lăsa Vigo în urmă siguranța și confortul casei în care a copilărit? Își va duce Tora până la capăt planul de a-și separa proprietatea de a Corei printr-un perete despărțitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană? Găsiți toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.  

Distribuție: Tora– Maia Morgenstern, Cora– Carmen Tănase, Trent– Mircea Rusu, Vigo– Vlad Zamfirescu
Regia: Vlad Zamfirescu

Text: Alexandru Popa
Gen: comedie
Asistent regie: Madalina Ciupitu

Scenografie: Imelda Manu
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 467

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 490

„L’heure d’or de Paris”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

13 Apr 2024 409

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 386

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 517

Primul eveniment cultural al lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

04 Apr 2024 550

„Nunta lui Figaro”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

03 Apr 2024 432

Agenda spectacolelor pregătite de TNOB Constanța pentru luna aprilie

01 Apr 2024 753

Primul spectacol al lunii aprilie 2024 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"- „Nunta lui Figaro”

01 Apr 2024 441

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danov Danovski” Constanța

29 Mar 2024 578

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 629

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 545

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 443

Spectacole de excepție în aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"

25 Mar 2024 964

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

23 Mar 2024 607