„Orașul meu din Mozaic”, proiect ce poate fi admirat pe mai multe trotuare din Constanța (Galerie foto)


21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul a zece treceri de pietoni din Constanța.

Lucrările de artă sunt deja în lucru și vor alcătui o hartă de mari dimensiuni a poveştilor care se fac auzite în „Oraşul meu din Mozaic“, înfrumuseţând spaţiile, dar şi spiritele şi sufletele celor care îşi duc existenţa în aceste spaţii.

Tinerii voluntari care participă la această inițiativă sunt locuitori ai „Orașului meu din Mozaic” și curajoși creatori ai unul alt fel de cotidian, mai frumos, pentru diversele cartiere ale Constanței în care sălășluiesc, ce vor să-și estetizeze spațiile comunitare și să învețe, în cadrul Masterclass-ului „Ucenicul mozaicar”, cum se face o lucrare de mozaic.

„Oraşul meu din Mozaic“ este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug și readuce în memoria colectivă tehnica de montaj a mozaicului și secretele ei.

Proiectul este realizat de Fundația Metamorphosis a Universității “Ovidius” din Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Potrivit organizatorilor, proiectul „Oraşul meu din Mozaic“ este o iniţiativă profund originală, ce reuneşte sub auspiciile sale 21 de lucrări de artă, de la concept până la realizare, şi care face să relaţioneze, în cel mai fericit mod, funcţia socială a artei cu reprezentarea ei concretă, realizată de unii dintre cei mai importanţi factori sociali, tinerii.

Demersul are ca obiectiv atragerea cât mai multor tineri către studiul artelor şi meşteşugurilor ei specifice şi aşezarea Constanţei pe harta turismului de lucrări de artă urbană.

Echipa de voluntari este formată din: Sorin Papadopol, Victoria-Cristiana Radu, Iulia-Mina Tömpe, Miana-Crina Ene, Matei Balcan, Daniel State, Anca Negrilă, Andreea Bodonea, Elena-Georgiana Andriș, Adelina-Valeria Măriuță, Cosmin Țone, Alina-Cristina Buzoianu, Andrei Niculae, Ovidiu-Eugen Rusu, Mihaela Tănase, Theo Teodorof.

 
Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Istoria din spatele „Edificiului cu mozaic“ din Tomis (galerie foto)

08 Jul 2021 3678

CT BUS anunță Se introduce linia CITY TOUR. Ce cuprinde circuitul și care este prețul unei călătorii. Traseul 100 devine 100M

16 Jun 2021 3031

Constănțeanul supărat Cum au ajuns să arate lucrările din cadrul proiectului din bani publici - “Orașul meu de mozaic”

04 May 2020 4006

„Orașul meu din mozaic“ este, de fapt, din gresie. Cum arată după numai o lună lucrările de 120.000 de lei?! (galerie foto)

03 Oct 2019 4438

„Sunt clădiri care cad şi ei pun mozaic…“ Sondaj de opinie. Constănţeni nemulţumiţi de proiectul „Oraşul meu din Mozaic“, finanţat de Primăria Constanţa

23 Sep 2019 2723

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de proiectul „Oraşul meu din Mozaic“, finanţat de Primăria Constanţa?

16 Sep 2019 3944

Trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni vor fi decorate de tinerii artiştii plastici constănţeni

20 Aug 2019 1906