Povești în premieră video, la Teatrul „Căluțul de mare“ din Constanța


Întâlnirile online, „puse la cale” de Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța sunt un prilej pentru spectatorii mai mari sau mai mici de a vedea și asculta, de acasă, spectacole antrenante, puse în scenă pe texte cunoscute, menite să le readucă în atenție povești clasice din literatura română sau universală.
 
Astfel, miercuri, 29 aprilie, de la ora 11, va fi prezentat live, pe Facebook, teatrul radiofonic „Dl. Goe” de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Rovena Paraschivoi, Clara Ghiuvelichian, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Daniel Minciună. Demersul este cu atât mai util cu cât textul propus este în programa de gimnaziu a elevilor.
În aceeași zi, de la ora 18, copiii peste 3 ani vor putea viziona, timp de 45 de minute, spectacolul cu „Rățușca cea urâtă”, după H. Ch. Andersen, în regia și scenariul semnate de Valentin Dobrescu. Din distribuție vor face parte Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu /Andrei Stroescu, Claudia Zaharia, Arina Cojocaru, Ion Ciolan.
 
Vineri, 01 mai, de la ora 17, va fi difuzat live spectacolul „Războiul troian”, creat după „Legendele Olimpului” de Al. Mitru, în regia lui Gavril Pinte. In distribuție: Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Vlad, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Brădescu, Alin Constantinescu, Magdalena Baciu, Ion Ciolan, Alina Manțu. Textul este recomandat pentru elevii ciclului gimnazial, clasele a-VII-a și a-VIII-a.
Tot vineri, de la 20.00, Arina Cojocaru îi va încânta pe cei mici cu o poveste după Frații Grimm, „Privighetoarea cântătoare”.
Sâmbătă, 2 mai, de la ora 11.00, vom petrece aproape o oră, martori ai spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, regia și scenariul fiind semnate de Daniel Stanciu. In distribuție: Aneta Forna Christu, Gabriel Monțescu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu, Rodica Parase.
Originalitatea cu care s-a transpus în scenă cunoscuta și îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezența actorului lângă păpușa-personaj, fac ca spectatorul să pătrundă cu fascinație în universul celebrei povești.
 
Un alt text bine-cunoscut al lui Creangă, „Capra cu trei iezi”, va fi prezentat duminică, 3 mai, de la ora 11. Gabriel Apostol, autor al scenariului şi regiei spectacolului, a reușit să recreeze povestea, introducând muzică, dans şi umor, și readucându-i la viață, în final, pe iezii devorați de lup în textul original. Îi distribuție îi veți regăsi pe Magda Vernescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu.
 
Toate aceste interesante propuneri de petrecere a timpului liber, în mod frumos și util, le găsiți pe pagina de Facebook a instituției de cultură constănțene, „Teatrul Căluțul de mare”.
 
Citește și:

Constanța Spectacole online, în acest weekend! Ce puteți viziona din confortul casei

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi Atenție, șoferi! Blocaj în trafic pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandra Lăpușneanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1161

Comisia pentru evaluarea managerilor instituțiilor de cultură subordonate CJC, cazate la Hotel Guci (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 438

Premiera spectacolului „Privighetoarea” la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța

09 Mar 2024 510

În Constanța Ce program propune Teatrul „Căluţul de mare” în săptămâna următoare

08 Mar 2024 462

Ce notă a obținut la evaluarea anuală managerul de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”(DOCUMENT)

22 Feb 2024 769

Spectacol de comedie la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”. Când are loc premiera „Nuntă, caut mire și mireasă” (GALERIE FOTO)

18 Jan 2024 719

Teatrul „Căluțul de Mare” Constanța anunță un spectacol în avanpremieră. Când va avea loc

05 Jan 2024 765

Originar din Tulcea Vasile Hariton, importantă prezență pe scena Teatrului de Păpuși Constanța

31 Dec 2023 1077

CJC a reluat licitația pentru construirea și dotarea Teatrului pentru copii și tineret în Constanța (DOCUMENT)

21 Oct 2023 873

Programul Teatrului „Căluţul de Mare” în perioada următoare

22 Sep 2023 791

Personalități Constanța Aneta Forna Christu se pregătește de a 84-a aniversare. Actrița și-a dedicat peste cinci decenii teatrului de păpuși

12 Sep 2023 1277

Ce notă a obținut la evaluarea anuală managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Constanţa „Căluțul de Mare”? (DOCUMENT)

06 Apr 2023 1574

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 1716

La mulți ani, Lică Gherghilescu! Fondatorul Teatrului pentru Copii și tineret „Căluțul de mare” Constanța împlinește 62 de ani

07 Mar 2023 2512

O piesă emoționantă la 20 de ani de existență a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Cadou – va avea o nouă casă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jan 2023 2339