Evenimente in Constanta

Remember „Republica”... La Centrul „Jean Constantin”, sărbătorile vin cu proiecţii de filme bune

Timp de aproape patru ani, bătrânul cinematograf „Republica” a fost... căinat prin presă, nu numai jurnaliştii fiind cu ochii pe şantierul ce părea să nu se mai termine, dar mai ales constănţenii care erau legaţi sentimental de un loc ce până prin 1990 nu a avut rival.
 
S-au împlinit nouă luni de la inaugurare şi, cum spune o vorbă românească... „lucru bun la nouă luni”, ieri am stat de vorbă cu Dan Cojocaru, şeful serviciului distribuţie film din cadrul Centrului Cultural „Teodor Burada”, despre ce a fost, dar mai ales ce va să fie într-un decembrie cu primele proiecţii de filme artistice.

„CNC ne-a oferit cea mai înaltă clasificare”

Prins în numeroase proiecte solicitante, Dan Cojocaru a găsit răgaz ieri pentru un scurt remember: „Aşa după cum bine ştiţi, după o naştere grea şi îndelung aşteptată şi de constănţeni, dar şi de noi, în luna aprilie 2018 s-au deschis porţile Centrului multifuncţional educativ pentru tineret «Jean Constantin».
 
În cele nouă luni scurse de la inagurare, au avut loc foarte multe evenimente. Şi, dacă intraţi pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook, o să vedeţi că fotografiile vorbesc... fără cuvinte despre ceea ce s-a întâmplat aici. Despre succesul sau mai bine spus impactul în rândul tinerilor şi nu numai al lor, pentru că au fost multe evenimente care se vor impune la nivel naţional. Cum ar fi spectacolul nostru Manifest anti-drog, care va fi preluat şi dus la nivel naţional.
 
Au mai fost apoi momentele de teatru, de festival al Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân» găzduit aici, cu mare succes. A fost festivalul concurs de poezie in memoriam Vasile Cojocaru, la care m-au făcut să lăcrimez de emoţie elevii de la Brăila. După spectacol, se plimbau prin oraş şi am dat de ei pe str. Ştefan cel Mare. Bucuroşi că în sfârşit au participat la un eveniment organizat cum trebuie şi într-o locaţie aşa cum ar trebui să fie, mi-au mărturisit că s-au simţit extraordinar de bine.
 
A fost Ziua Adolescentului, cu sute de copii aici în sală. A fost Ziua Limbii Române, la care au participat şi românii de dincolo de graniţele actuale ale ţării, fie că vorbim de cei care au venit din Ucraina sau din Republica Moldova.
 
A fost Olimpiada internaţională de lingvistică, au fost spectacole mari, deci lucrurile au început să se mişte.
 
Pe lângă toate astea, au fost evenimentele zilnice în care ne-am întâlnit cu tineri sau diverse alte persoane.
 
Ei bine, acum, din decembrie, apar şi proiecţiile de film. Ieri am primit de la Centrul Naţional al Cinematografiei cea mai înaltă clasificare, grad 0.
Şi atunci, pe lângă pachetul de filme, pe care l-am intitulat generic «Filme de sărbători», în week-end vom da filme pentru toată familia, aşa cum le veţi regăsi în programul de mai jos.
 
Deja suntem asaltaţi de cereri şi mă bucur să oferim cel mai vizionat film românesc din ultimii 25 de ani «Moromeţii 2», pe care îl oferim constănţenilor pe 18 decembrie, de la ora 19.00, într-o proiecţie de gală, la care vor participa şi realizatorii, echipa de producţie. Vrem să fie o seară de gală, aşa cum ar trebui să fie multe în oraşul Constanţa. De fapt, să ne întoarcem la ceea ce am fost odată. Şi nu putem să pierdem acest lucru având în vedere dotările de care dispunem şi care nu prea există în ţară. Cel puţin două proiecţii eu le aştept: «Moromeţii 2» şi «România neîmblânzită».
 
Atenţie: intrarea este gratuită, dar se eliberează tichete, care se pot ridica de la casa de bilete a Centrului, în fiecare zi a săptămânii, începând cu ora 10.00 şi până la ora 18.00, pentru filmele care rulează în săptămâna respectivă. Acum se eliberează tichetele pentru filmele de sâmbătă şi duminică, pentru săptămâna viitoare, la fel, iar pentru «Moromeţii 2» cel mai probabil de joi, 12 decembrie. Rugămintea noastră este ca cei interesaţi să intre pe site-ul nostru sau pe pagina noastră şi să se informeze, pentru a elimina aglomeraţia din seara proiecţiei de film”.
 
Programul proiecțiilor de fime pentru luna decembrie
 
- 8 decembrie, ora 18.00, „Johnny English 3 Strikes Again“ „Johnny English lovește din nou“ e al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, mereu agent secret din întâmplare. Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker. Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.
Filmul va mai rula în data de 16 decembrie, ora 18.00.
 
- 9 decembrie, ora 18.00, „First man“ - Primul om pe lună. După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, La La Land, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în Primul om pe Lună, povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una dintre cele mai primejdioase misiuni din istorie.
Filmul va mai rula în data de 15 decembrie, începând cu ora 18.00.
 
- 18 decembrie, ora 19.00, proiecție de gală: „Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.
 
- 21 decembrie, ora 11.00, „Santa&Cie“. Se apropie ajunul Crăciunului şi nimic nu pare să funcţioneze conform planului. Cei 92.000 de spiriduşi din atelierul lui Moş Crăciun se îmbolnăvesc subit, toţi deodată! O lovitură teribilă pentru bietul Moş, care nu are de ales: îşi înhamă renul la sanie şi zboară pe Pământ ca vântul şi ca gândul, să caute leac pentru spiriduşi. Odată ajuns acolo, trebuie să găsească degrabă câţiva aliaţi, ca să-l ajute şi să salveze magia Crăciunului.
Filmul va mai rula duminică, 23 decembrie, începând cu ora 16.00 și vineri, 28 decembrie, începând cu ora 18.00.
 
- 22 decembrie, ora 18:00, „România neâmblânzită”. În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.
Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ va dezvălui toate aceste povești incredibile.
Tichetele gratuite se eliberează la casa de bilete a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în intervalul 10.00 – 18.00, conform următoarei programări:
 
6 decembrie - 9 decembrie, 10.00-18.00  (pentru Johnny English și First Man )
 
13 decembrie - 17 decembrie, 10.00-18.00 (First Man, Johnny English și  Moromeții 2)
 
19 decembrie - 23 decembrie, 10.00-18.00 (Santa&CIE și Romania Neîmblânzită)
 
27 -  28 decembrie, 10.00-18.00 (Santa&CIE)
 
Programul pentru spectacolele susținute în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
 
10 decembrie, ora 12.00 - eveniment - „Gala Olimpicilor” - realizat în colaborare cu Consiliul Județean Constanța.
11 decembrie, ora 15.00 - eveniment - „Constanța invizibilă”- realizat în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor.
13 decembrie, ora 16.00  - eveniment - „Sărbătoarea Etniei Tătare” - spectacol de folclor internaţional
14 decembrie, ora 16.00  - spectacol - „Cununa Dobrogeană” -  realizat de ansamblul profesionist „Izvoare Dobrogene”.
17 decembrie, ora 10:00 - spectacol - piesă de teatru  „Pinnochio” . În realizarea acestui spectacol au fost implicați și copii cu autism.
20 decembrie, ora 15:00 - spectacol realizat de Trupa „Arca” realizat în colaborare cu DGASPC.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Moromeții 2” la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

11 Dec 2018 398

„Cazinoul invizibil”, o nouă dezbatere pe tema revitalizării emblematice a Constanţei

11 Dec 2018 505

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 545

Centenarul Marii Uniri sărbătorit de ISJ Constanța printr-un amplu spectacol - „România Centenară” (galerie foto)

01 Dec 2018 516

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Spectacolul „România Centenară”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ (galerie foto)

30 Nov 2018 737

România Centenară, un spectacol organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la Centrul Cultural „Jean Constantin” Constanța

28 Nov 2018 448

La Centrul pentru tineret „Jean Constantin“ Elevi constănţeni, împreună cu profesorii lor, vor viziona documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“

24 Nov 2018 551

„1 Decembrie – România Mare ”. Proiect dedicat Centenarului la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța

23 Nov 2018 502

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 28 ,,Dan Barbilian’’ Constanța celebrează Centenarul Marii Uniri

19 Nov 2018 725

Muzeul Memoriei expo, un drum-poveste, cu instalații care devin piese ale memoriei colective

01 Nov 2018 415

Cea de-a doua ediție a Festivalului Filmului Kazah, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”. Ce filme pot urmări constănțenii ?

01 Nov 2018 447

Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” organizează concurs. Ce posturi sunt vacante

23 Oct 2018 1124

Palmaresul Concursului „Harababuriada - in memoriam Vasile Cojocaru“ (galerie foto)

23 Oct 2018 467

Posturi vacante la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”

22 Oct 2018 570

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1505

Concursul „Harababuriada“, în memoria lui Vasile Cojocaru, reunește elevi din țară, pentru poezie

19 Oct 2018 676

UPDATE. Eveniment la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanţa. Iată ce se întâmplă (galerie foto)

18 Oct 2018 675

Premiera unui spectacol-manifest, oferit de liceenii de la Colegiul de Artă. Laitmotivul - „Drogul ucide!“ (galerie foto)

13 Oct 2018 1630

Educaţia juridică, la confluenţa cu traficul de droguri. Elevi faţă-n faţă cu şefii Tribunalului Constanţa

11 Oct 2018 683

Proiectul cultural de educaţie juridică „Themis, drumul către umanitate”, la Centrul „Jean Constantin”

10 Oct 2018 505

Participare inedită la Olimpiada Internaţională de Lectură de la Constanţa. Patru elevi qatarezi (galerie foto)

05 Sep 2018 1227

Spectacol interactiv la Centrul „Jean Constantin“ Sărbătorim împreună Ziua limbii române

30 Aug 2018 919

Centrul Cultural „Teodor T. Burada“ cinstește memoria maestrului Jean Constantin. Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța vă oferă unicul volum dedicat „Omului care aduce... hazul“

17 Aug 2018 737

In memoriam. Manifestări dedicate memoriei maestrului Jean Constantin la Constanţa

15 Aug 2018 482

Premiera absolută a verii 2018 „O mare de film“. Proiecţii pe un imens ecran gonflabil, atât în staţiuni, cât şi în mediul rural

06 Jul 2018 1124

Lansare de film la Constanța, vineri, cu prilejul sărbătoririi Hramului Catedralei Arhiepiscopale

28 Jun 2018 675

Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” organizează concurs. Ce posturi sunt vacante

14 Jun 2018 1337

Elevii constănţeni, premiaţi la “Gala Bursierilor Consiliului Județean Constanța”

18 May 2018 875

Ziua Adolescentului, sărbătorită de dimineață până seara la Centrul „Jean Constantin“. Cei mai frumoși ani din viață!

11 May 2018 685

La mulţi ani, România! La mulţi, Europa! Profesorii şi elevii constănţeni s-au întrecut în „Parada provinciilor istorice“ (galerie foto)

10 May 2018 1720

Activități de Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”

09 May 2018 843

Moștenirea lui Sever Cărpinișan, primul român jurnalist, o datorie morală pentru edilii constănțeni (galerie foto)

09 May 2018 718

Elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ au filmat... „Pentru Independență“. Premiera filmului, pe 9 mai

08 May 2018 4352

Masă rotundă la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Tinerii constănţeni, invitaţi la discuţii (galerie foto)

03 May 2018 1352

Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, sămânţă de scandal între Federaţia Tinerilor şi conducerea Consiliului Judeţean

28 Apr 2018 948

Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece în administrarea Centrului „Teodor T. Burada“. Actorul Dan Cojocaru, desemnat coordonator

24 Apr 2018 1332

Astăzi, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”, prima proiecție de film - „Ovidius”

22 Apr 2018 1028

Revista presei locale

21 Apr 2018 1069

În urmă cu 56 de ani, se inaugura vechiul cinematograf „Republica“ Centrul Multifuncţional „Jean Constantin“ s-a deschis pentru constănţeni! (galerie foto + video)

21 Apr 2018 2910

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, în sfârșit prinde viață (galerie foto+video)

20 Apr 2018 3884

Dacă n-o fi iar un termen habarnist… Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“, inaugurat săptămâna viitoare

12 Apr 2018 2191

Liberalul Bola cere conducerii Consiliului Judeţean să avanseze un termen real pentru deschiderea Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“!

04 Apr 2018 873

Proiect important, retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa

13 Feb 2018 798

Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece oficial în administrarea Centrului Judeţean „Teodor T. Burada“ (document)

12 Feb 2018 1815

Centrul Cultural „Jean Constantin”, în atenţia liberalilor constănţeni. Ce a solicitat consilierul judeţean Bogdan Bola

29 Dec 2017 1647

Bilanţ la Consiliul Judeţean. Multe proiecte de finalizat, altele de început Când se inaugurează Policlinica II şi Centrul „Jean Constantin“ şi care este situaţia din spitale?

23 Dec 2017 1349

După trei ani de la data la care urma să fie finalizat Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ va fi, în sfârşit, inaugurat (galerie foto)

03 Nov 2017 2353

Consilierii judeţeni trebuie să se constituie parte civilă în două dosare penale Centrul Cultural „Jean Constantin”, la DNA!

23 Sep 2017 1993

S-au reluat lucrările la Centrul „Jean Constantin“. Inaugurarea va avea loc până la sfârşitul anului

18 Sep 2017 1968

Procedură de achiziţie anulată şi reluată în aceeaşi zi Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, lovit parcă de blestemul Meşterului Manole!

20 Jun 2017 3189