Seri de teatru la Pontul Euxin. Comedia „Încurcă-lume“ s-a jucat în Parcul Tăbăcăriei

Printre spectacolele incluse în cadrul stagiunii estivale „Seri de teatru la Pontul Euxin“, eveniment cultural organizat, în perioada 1-25 august, de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, s-a aflat și comedia „Încurcă-lume“, de Adolf Edmund George de Herz.

O comedie de succes, care la Constanța a fost răsplătită cu multe aplauze de către publicul prezent pe 17 și 18 august la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, loc de desfășurare a „Serilor de teatru la Pontul Euxin“.

După cum sugerează și titlul, „Încurcă-lume“ este o comedie în care încurcăturile se țin lanț. „Victima“ lor este, în primul rând, avocatul Emil Strâmbuleanu (Emanuel Cristoiu), care calcă strâmb în relațiile conjugale, greșeală care nu este trecută cu vederea de fidela, dar deloc naiva sa soție, Didina Strâmbuleanu (Clara Ghiuvelechian). Nevasta înșelată face noapte albă pentru a-și surprinde soțul sosind acasă în zori și îi demontează, rând pe rând, miniciunile. 
 
Salvarea vină însă, spre stupoarea infidelului, chiar de la colegul de liceu... inventat, Traian Bungrăzescu, care bate la ușă chiar când lucrurile par să se precipite. Ițele se încurcă și mai mult când în scenă apare și „soția“ inventată a colegului inventat, nimeni alta decât amanta lui Strâmbuleanu, Olga (Luiza Martinescu), o florăreasă cu forme voluptoase care nu trece neobservată pe stradă, după cum va constata, mai încolo, noua sa prietenă, Didina. Iar pentru ca lucurile să fie și mai încurcate, „cazul“ este investigat de scrupulosul frate al Didinei, fostul procuror Matei Pintenaru (Andrei Cantaragiu), căruia nu-i scapă nimic.

Martor la aceste încurcături savuroase, publicul a apreciat jocul actorilor care, cu profesionalism și cu vervă, și-au susținut partiturile purtând spectatorii cu dezinvolutură printre ițele încurcate ale intrigii construite de A. de Hertz. De altfel, întreaga echipă de actori a lucrat și la punerea în scenă a spectacolului care a răsplătit cu o mulțime de aplauze.

Sursă foto: Seri de teatru la Pontul Euxin


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Terapie prin dans pentru vârstnici. Cursuri la Constanța (VIDEO)

15 Apr 2024 442

Autorizația de construire, emisă de Municipalitate Reabilitarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, în linie dreaptă

11 Apr 2024 472

Servicii de verificare tehnică CJ Constanța reia licitațiile pentru construirea şi dotarea unui teatru pentru copii şi tineret în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa!

07 Apr 2024 564

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 432

Programul Teatrului „Căluțul de mare” Constanța în perioada 26.03 - 31.03.2024. Lista spectacolelor

22 Mar 2024 534

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 521

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 466

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1013

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 911

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 720

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 704

„Trilogia Belgrădeană” și „Logodnă relativă”, doza de emoție și comedie, la final de săptămână, la Teatrul de Stat Constanța

07 Feb 2024 682

Născută la Tulcea Victoria Gavrilescu și viața dedicată învățământului și teatrului dramatic

04 Feb 2024 730

Ce firmă se va ocupa de proiectarea și asistența tehnică la „Construirea și dotarea Teatrului pentru Copii și Tineret în cadrul Complexului Muzeal al Științelor Naturii Constanța”

01 Feb 2024 996

„Sistemul Perfect“, cu Kira Hagi în distribuție, succes la Casa de Cultură „Am avut un spectacol de vis. Mulțumim, Constanța!“ (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 1096