Stagiunea estivală „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020” Regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, pe scena Teatrului de vară Soveja


În acest week-end, vineri, 21 august, începând cu ora 20,30, pe scena Teatrului de Vară Soveja, va avea loc un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” secția Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” Promovare Cultură Tradițională.
Parte din programul stagiunii estivale „BE.SAFE – BEstSummerFEst – Constanța 2020”, organizată de Teatrul de Stat Constanța, spectacolul adună interpreți  de muzică populară de marcă precum:
Margareta Clipa, una dintre artistele de folclor românesc care a fost cu siguranță predestinată muzicii populare încă de când s-a născut. În cântecele ei veți regăsi firescul și simplitatea melosului de pură esență țărănească moștenită de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.
Elena Plătică - un artist înzestrat cu multă sensibilitate, profesor de muzică populară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și solist vocal în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”.
 
Cu o prezenţă plină de naturaleţe, va urca pe scena Teatrului de Vară Soveja și Valentin Sanfira, îndrăgitul artist de muzică populară, dar și Andrei Girel, câștigător al unor premii importante în festivalurile de folclor, fost cursant al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul va putea  fi urmărit în direct pe rețeaua oficială de socializare facebook a Ansamblului.
 
Organizatorii au luat toate măsurile necesare protecției participanților privind răspândirea virusului Sars-Cov 2.

Citește și:

Constanța Săptămâna a cincea BE.SAFE, cu teatru, film și muzică (galerie foto)

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța A șasea săptămână din SEAS aduce pe litoral un spectacol în care joacă Marius Manole și Carmen Tănase

14 Aug 2023 1212

Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

14 Aug 2023 824

Stagiunea estivală a artelor spectacolului își deschide porțile la Constanța. Iată care va fi programul! (FOTO)

14 Jul 2023 1084

LIVE TEXT. Teatrul de Stat Constanța Conferință de presă prilejuită de începerea „Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, iulie – august 2023” (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Jul 2023 1177

A fost emis certificatul de urbanism pentru modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja

18 Dec 2022 1425

Cât plătește Primăria pentru Festivalul Internațional de Film de la Constanța (DOCUMENTE)

15 Aug 2022 1981

Constanța Culturală Start SEAS! A început Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

08 Jul 2022 1504

SymPHOENIX 2021 Noua trupă Phoenix, într-un concert de rock simfonic, în curând la Constanța

19 Jun 2021 4740

NEPI reabilitează bordurile şi spaţiul verde de lângă Teatrul de Vară deteriorate de lucrările efectuate la City Park Mall! (galerie foto + document)

20 Oct 2016 3502

De ce nu a vrut reprezentantul SC Pomacost SA să reducă prețul unei oferte la un contract cu CJC (documente)

30 Sep 2014 5727

Victor Ponta vine, mâine, la Constanţa Champions League TSD!

04 Sep 2014 3204