Stiri calde

Statul Major al Apărării a sărbătorit 159 de ani de la înființare


Luni, 12 noiembrie, în prezența ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, personalul Statului Major al Apărării a sărbătorit 159 de ani de la înființare.

Activitatea a debutat cu o expoziție de carte, urmată de o ceremonie militară de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor din incinta Ministerului Apărării Naționale, adunare solemnă, prezentarea documentarului istoric despre Marele Cartier General al Armatei Române în Războiul de Întregire (1916-1919) și proiectarea filmului „Amintirea Maresalului Constantin Prezan”, în Aula Alexandru Ioan Cuza.

„Rolul Statului Major al Apărării rămâne la fel de important şi astăzi, în contextul de securitate a cărei complexitate o cunoaştem atât de bine. Sunteţi cei de la care se aşteaptă nu doar viziune ci şi capacitatea de a interpreta datele prezentului, nu doar identificarea corectă a priorităţilor, ci şi soluţii pentru implementarea lor cu eficienţă şi în termenul cel mai scurt posibil.

Aşteptările sunt mari în ceea ce vă priveşte, atât din partea celor aflaţi la vârful ierarhiei în conducerea statului, cât şi de la cei ce încadrează eşaloanele subordonate. Sunt încredinţat că veţi onora şi depăşi aceste comandamente.

România continuă să aloce două procente din PIB pentru apărare, lucru ce face ca Planul pentru înzestrarea Armatei Române pentru perioada 2017-2026 să fie dezvoltat şi implementat cu rigurozitate, rolul dumneavoastră fiind esențial.  Suntem în plin  proces de modernizare a Armatei României, care reprezintă acum o construcţie compatibilă cu armatele celorlalte state din NATO şi Uniunea Europeană. Pregătirea personalului se face la un nivel intens, atât în țară, cât și peste hotare, pe coordonatele esențiale ale creșterii interoperabilității armatei noastre în plan aliat și în relația cu partenerii stategici. În teatrele de operații, militarii noștri sunt angrenați în misiuni complexe, alături de aliații și partenerii noștri”, a specificat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în mesajul adresat de Ziua Statului Major al Apărării.

Generalul Nicolae Ciucă a felicitat întregul personal al Statului Major al Apărării pentru activitatea desfășurată „Datorită implicării dumneavoastră, specialiștii din Statul Major al Apărării, toate acțiunile în mediu multinațional ale militarilor români sprijină semnificativ eforturile pe care Armata României le face pentru a demonstra că este, în continuare, un aliat credibil, un actor regional responsabil, care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii, atât la nivel European, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Am încredere că, împreună, vom dezvolta capacitatea Statului Major al Apărării de a construi o armată puternică și respectată, pregătită să își îndeplinească cu succes misiunea față de țară.”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în legea privind acordarea ajutorului pentru ratele şi chiriile militarilor (document)

10 Dec 2019 485

UPDATE Intervenție de urgență în Portul Constanța. O persoană a căzut în Dana 79 cu stivuitorul (galerie foto+video)

09 Dec 2019 1402

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă prezent la Sfințirea bisericii militare din incinta MApN

09 Dec 2019 250

Accident rutier cu un camion al armatei. Autovehiculul care tracta un tun a rămas suspendat de pod

09 Dec 2019 536

Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale Constanța din MApN angajează șofer

06 Dec 2019 383

Agenda strategică comună la nivel global pentru controlul rezistenței la antibiotice, tema principală a atelierului internațional de la București

05 Dec 2019 276

Exercitiul NATO de apărare cibernetică Cyber Coalition 2019. Participă peste șaptezeci de români

04 Dec 2019 386

Două firme din Constanţa şi Bihor vor repara mai multe cazărmi în Constanţa (document)

04 Dec 2019 974

„O chestiune internă“ Înregistrat din octombrie la instanţă, procesul Regional Air Services Tuzla - Ministerul Apărării se judecă la anul!

04 Dec 2019 608

Doi ani de la moartea generalului Constantin Didulescu!

03 Dec 2019 749

Crucea Caraiman, restaurată cu bani europeni. Care este termenul lucrărilor

02 Dec 2019 309

MApN Misiune umanitară în Albania și revenirea în țară a echipelor de căutare-salvare

01 Dec 2019 400

Nicolae Ciucă dă asigurări că bugetul MApN respectă cei 2% din PIB

29 Nov 2019 384

Klaus Iohannis a primit din partea MApN distincția „Emblema de Onoare a Armatei României”

29 Nov 2019 614

Avansări în MApN cu prilejul Zilei Naţionale a României. Cine este de la Constanţa şi în ce grade au fost înaintaţi

29 Nov 2019 6008