Evenimente in Constanta

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.


În această săptămână Teatrul de Stat Constanța îi va încânta pe constănțeni cu patru spectacole. Pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la instituția teatrală se va juca joi, în data de 24 ianuarie piesa „Inima Reginei Maria”.

Spectacolul-istoric va începe la ora 19:00, iar această reprezentație va fi una cu intrare liberă. Spectacolul în concepția lui Radu Aldulescu, va avea semnătura regizorală a Alinei Hiristea.

În distribuție vor fi Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

În privința zilei de vineri, 25 ianuarie, Teatrul de Stat Constanța va aduce constănțenilor piesa „Cea mai frumoasă soție”, piesa scrisă de Eugene Labiche și pusă în scenă pentru prima dată în România, de către M.C.Ranin.

Piesa cu titlul original „Madame este trop belle” este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei curtate de bărbații din jurul său. Spectacolul începe la ora 19:00.

Din distribuție fac parte Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Cea de-a treia reprezentație din această săptămână a Teatrului de Stat Constanța începe la ora 19:00 și va fi piesa „Gin Rummy”, unde constănțenii îi vor aplauda pe Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi dintre cei mai experimentați actori ai instituției.

Regia și ilustrația muzicală aparține lui Liviu Manolache, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Ultimul spectacol din această săptămână festivă se va desfășura duminică, 27 ianuarie, de la ora 19:00. Piesa „Paliativ” aparține dramaturgiei contemporane românești. Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție vor fi Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 1240

#citeșteDobrogea Actorul Mihai Sorin Vasilescu aniversează 64 de ani. Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanța

29 Mar 2019 587

Teatrul de Stat Constanţa Conferinţa proiectului "Legende pe ruine circulare" a ajuns la final (galerie foto)

07 Mar 2019 341

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 849

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 1046

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 949

Consiliul Judeţean Constanţa va numi un director interimar la Teatrul de Stat Constanţa

28 Feb 2019 804

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

25 Feb 2019 1254

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 753

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 574

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 2177

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 3561

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 2243

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 1084

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 618