Evenimente in Constanta

Teatrul de Stat Constanța te invită la spectacol! Ce piese de teatru puteți viziona la sfârșitul săptămânii

La final de săptămână, scena Teatrului de Stat Constanța se umple de culoare şi voie bună prin trei spectacole din perioade diferite, toate având la bază spiritul comediei, fie ea clasică sau contemporană. TSC invită publicul să fie vesel alături de noi, în sala de spectacol.

Vineri, 15 martie, de la ora 19.00, spectatorii sunt așteptați la o partidă artistică, dar pătimașă de „GIN RUMMY”. În cele două roluri - Fonsia Dorsey și Weller Martin - se vor confrunta Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori iubiți de publicul constănțean, doi actori cu identități conturate în zeci de ani de actorie și în mulțimea de roluri jucate. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză.

Textul dramaturgului american Donald Coburn este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală şi dramele celor doi oameni singuri.
Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista.
Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărăşescu Jianu.
 
Sâmbătă, 16 martie, de la ora 19:00, revine pe scenă „NUNTA LUI FIGARO”, unde Tani Ştefu este descurcărețul protagonist, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu, urmărind cu sufletul la gură răsturnările de situație din această comedie spumoasă.
Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez Pierre Beaumarchais mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.
 
Duminică, 17 martie. de la ora 19:00, vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „VEETHOVEN..., FĂI!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.
Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.
Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.        
 
Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate și ONLINE, prin intermediul website-ului www.teatruldestatconstanta.ro.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dana Dumitrescu pierde la Curtea de Apel. Şimsensohn rămâne managerul Teatrului de Stat Constanţa

15 Aug 2019 869

Aniversare Cristina Oprean - o viaţă dedicată teatrului şi muzicii

13 Aug 2019 556

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

03 Aug 2019 1349

Managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu" Craiova conduce comisia de concurs pentru desemnarea directorului Teatrului de Stat Constanţa

22 Jul 2019 808

Spectacole semnate de mari regizori români, la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (galerie foto)

27 Jun 2019 1211

Atenție șoferi! Restricții de trafic cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”

19 Jun 2019 1153

Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” de la Constanța

17 Jun 2019 1735

Spectacolul "Billy șchiopul" de Martin McDonagh, în premieră la Constanţa

14 Jun 2019 1941

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 1893

Cronică de spectator la Teatrul de Stat Mergeţi la spectacolul „Billy Şchiopul“, să descoperiţi ce avem în comun cu... irlandezii!

04 Jun 2019 731

Prima premieră din 2019 la Teatrul de Stat, în interimatul lui Erwin Șimșensohn. Cum a ajuns „Billy Șchiopul” pe scena constănțeană

30 May 2019 1115

Ziua Constanței sărbătorită în mai multe locaţii din municipiu

22 May 2019 628

Spectacolul "Gaiţele" se joacă pe scena Teatrului de Stat Constanţa

20 May 2019 1890

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 527

Ce piese vor fi puse în scenă în acest week-end la Teatrul de Stat Constanța (galerie foto)

03 May 2019 603