Teatrul pentru copii Momolino revine în Constanța cu premiera spectacolului “Milina aduce Primăvara“ (galerie foto)

Teatrul pentru copii MOMOLINO revine în Constanța cu o premieră, spectacolul “Milina aduce Primăvara“, pus în scenă după un text scris de Antoaneta Zaharia, duminică 17 februarie de la ora 11.00, la Teatrul National de Operă și Balet Oleg Danovski.

În prag de Primăvară, vă aducem în dar un nou spectacol de teatru dedicat generației mici cu suflet mare. Milina aduce Primăvara, este un spectacol cu rimă, cu muzică, magie și veselie! Este o poveste despre o fetiță curajoasă care pleacă într-o călătorie palpitantă alături de spiridușul Zac, să schimbe lumea. “Iubirea pentru teatru, creație și copii este formula care mă ține mereu conectată cu ritmul autentic al vieții
mele, cu voi cei care iubiți poveștile si le doriți parte din viața voastră.

Pentru mine teatrul este un canal valoros de educaţie prin care ajung la copii întotdeauna prin limbajul lor, prin personaje echilibrate în care ei se recunosc, prin decoruri şi costume parcă decupate din scenele lor de joacă. Acesta este şi motivul pentru care nu mă pot opri din joacă și explorare, din creație și imaginație.

Textul scris de Toni Zaharia m-a cucerit încă de la prima lectură, și am așteptat primăvara să îl transform în Mărțișor, a declarat Mira Loghin, Fondatorul Momolino, Teatru și Povești pentru copii.

Milina aduce primâvara, este un spectacol despre curaj, despre cât de hotărât este un copil atunci când face propriile alegeri, când știe cu adevărat ce își dorește și are încredere de sine. Despre cum face față situațiilor necunoscute, cât de dornic este să-i ajute pe ceilalți, despre responsabilitatea de a contribui ca lumea să devină la loc bună.

Povestea se petrece la finalul iernii, când încă este frig și nămoleață, iar oamenii obosiți și, triști duc dorul Primăverii care întârzie, să apară, să dea naturii viață. Și asta pentru că a fost sechestrată de însăși Măria-sa Iarna. Milina, o fetiță inimoasă se împrietenește în vis cu un spiriduș pe nume Zac, cel care, țac-pac, adună totul în sac, ce ai uitat pe jos și nu-ți mai e de folos.

Împreună cei doi pornesc într-o aventură care-i poartă până în depărtatele ținuturi de zăpadă și gheață. Dorindu-și nespus să readucă copiilor bucuria, verdele, florile și veselia, cei doi aventurieri vor s-o convingă pe Regina de gheață să elibereze Primăvara.

Spectacolul de teatru “Milina aduce Primăvara”, producție Momolino Teatru și Povești pentru copii, se adresează copiilor cu vârste între 3-12 ani și are la bază textul scris de către Antoaneta Zaharia, actriță, regizor, dramaturg și mamică de doua fete și un băiat. Este primul spectacol regizat de actriță pe un text scris chiar de către ea pentru fetițele sale Mina si Ilia.


De aici și numele Milina! ”M-am bucurat foarte mult atunci când fondatoarea teatrului Momolino mi-a propus să punem în scenă
textul scris de mine în urmă cu 2 ani, dedicat fetițelor mele Mina si Ilia, de aici și numele Milina, și tuturor copiilor mari sau mici. Este primul spectacol de copii pe care îl regizez dupa un text scris de mine.


Experiența spectacolelor pentru copii mi-am dobandit-o ca actriță și dramaturg de piese pentru adulți, însă inspirația și energia o am de la cei 3 copii ai mei. Secretul? Să pară o joacă de copii care să te conducă pe tine spectatorul prin imaginarul firesc al copilului de orice vârstă, cu o încărcatură mare de magie. Și e foarte posibil să te trezești din nou copil, tu om mare fiind, deopotrivă actor ce joci un rol și pe
tine părinte spectator. În plus să aibă versuri, muzică de calitate, să fie interactiv și captivant.

Spectacolele pe le fac alături de Momolino, sunt tandre, ghidușe, istețe, jucăușe si cred eu, foarte educative - deopotrivă pentru copii și părinți. Actorii se simt împliniți atunci când joacă copii pentru că se întorc la copilul lor interior, iar copiii-spectatori simt asta. a declarat Antoaneta Zaharia, actriță, regizor
și dramaturg pentru Momolino Teatru si Povesti pentru copii.
  • Distribuție — Antoaneta Zaharia, Clara Aquilera Flores și Mihaela Velicu
  •  Scenografia și costumele — Mira Loghin
  • Muzică — Nina Neagu
  •  Grafica — Marius Damian
  •  Regie — Antoaneta Zaharia
  •  Producție — Momolino Teatru și Povești pentru copii
Primul Turneu Momolino Teatru și Povesti pentru copii pornește către voi!

De spectacolele Teatrului Momolino se pot bucura copiii din toată țara pentru că Milina aduce primvăra pornește în primul său turneu prin România. Primele opriri anunțate și unde copii vor avea ocazia s-o întâlnească pe Milina sunt: Constanța, Buzău, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Brașov, Ploiești și Brăila.

Pentru mai multe detalii, vizitează pagina de Facebook Momolino. Mira Loghin, Fondatorul Momolino, este ceea ce nouă ne place să numim un om frumos, o româncă născută în Constanța, care acum mai bine de opt ani s-a decis să se dedice acelor lucruri care îmbogățesc copilăria.

Din această dorință s-a născut în 2011 Lumea lui Momo, primul centru de educație timpurie deschis din București, o alternativă la sistemul educațional tradițional din România. Un an mai târziu a apărut Momolino Teatru și Povești pentru copii.

Până astăzi, peste 30,000 de copii din București și nu numai au participat la cele 9 spectacolele puse în scenă de o echipă tare frumoasă care reușește să creeze poveşti irepetabile și unice, pentru că sunt spuse pe înțelesul și limbajul copiilor: ”Pe covorul fermecat al poveştilor”, ”Alice în Sufrageria Minunilor”, “Nica şi Poveştile sale”, ”Aventurile lui Hermann”, ”Ziua în care a fugit somnul”, ”Răbdărică şi Mofturica salvează Noaptea de Ajun”, ”Răbdărică şi Mofturică în misiune cu Zâna Măseluţă”, ”Domnișoara Poimâine și Joaca de-a timpul” și ”Milina aduce Primăvara”. În plus, Momolino vine in 2019 două premiere, cel puţin la fel de valoroase și autentice, ca cele de până acum.

Sursa foto: Teatrul Momolino

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 351

Spectacole de excepție în aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"

25 Mar 2024 609

Programul Teatrului „Căluțul de mare” Constanța în perioada 26.03 - 31.03.2024. Lista spectacolelor

22 Mar 2024 487

„Lecție” despre Literatura română de avangardă, la Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța

11 Mar 2024 491

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 419

Știri Constanța Teatrul Căluțul de Mare programează un nou spectacol al piesei „Motanul Încălțat”

04 Mar 2024 494

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 949

Martie la TNOB Constanța. O lună plină de emoție și artă, cu spectacole care te vor cuceri!

27 Feb 2024 834

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 860

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 678

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda regizorului Andrei Șerban titlul de Doctor Honoris Causa

20 Feb 2024 682

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 641

Teatrul ,,Jean Bart" Tulcea pune în scenă spectacolul,,Eva Nostra”

10 Feb 2024 583

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 720