Evenimente in Constanta

Trei piese de teatru pentru suflet adresate constănțenilor la Teatrul de Stat Constanța la acest sfârșit de săptămână

Trei spectacole vor fi jucate la Teatrul de Stat Constanța la sfârșitul de săptămână care urmează. Acestea sunt „Testosteron”, „Paliativ” și „Veethoven..., făi!”. Constănțenii au de unde alege o piesă pe gustul lor deoarece aceste trei piese sunt în registre diferite, adresate unor oameni diferiți, cu subiecte extrem de complexe și actuale.

Astfel, vineri, în data de 9 noiembrie, începând cu ora 19.00, spectatorii sunt invitați la piesa „Testosteron”, o comedie-cult, avându-i în distribuție pe Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu. Regia acestui spectacol este semnată de Traian Șoimu, iar scenografia este a timișoreanului Zsolt Fehérvári. „Testosteron” este o piesă care nu este recomandată minorilor, conținând un limbaj licențios.

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, 10 noiembrie, Teatrul de Stat Constanța, începând cu ora 19.00 invită constănțenii la piesa „Paliativ”, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani.
În piesă este vorba despre niște doctori, care suferă și ei de niste deformări ale sufletelor și creierelor acestora, dar și îmbinarea dintre viața de medic și viețile lor tumultoase.

Dramaturgul Radu Popescu a dorit să înfățișeze o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului. Regia spectacolului este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție sunt Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

A treia seară de spectacole, duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „Veethoven…, făi!”, jucată în trei actori, respectiv Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Regia spectacolului este semnată de Iulian Enache, iar autoarea textului este chiar actrița Lana Moscaliuc, care a conceput totul împreună cu regizorul, după o idee de  Mihail Zoscenko. Scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica, lui Adrian Mihai.

Subiectul piesei re referă la obsesia unei doctorițe de obsedate de Beethoven, al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte.  
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanţa Conferinţa proiectului "Legende pe ruine circulare" a ajuns la final (galerie foto)

07 Mar 2019 268

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 750

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 884

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 873

Consiliul Judeţean Constanţa va numi un director interimar la Teatrul de Stat Constanţa

28 Feb 2019 713

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

25 Feb 2019 1093

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 690

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 528

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 2051

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 3473

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 673

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 2088

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 1029

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 586

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3749