Legea Atractiei Rețeta-minune pentru succes și fericire?

S-au scris tone de articole despre Legea Atractiei, asa ca nu mai insist. Pentru cei care nu au beneficiat de cele cateva zeci de mii de rezultate pe care le afiseaza Google la o simpla cautare despre acest subiect, am sa rezum intr-o singura fraza: atragem ceea ce gandim. De aici a pornit dealtfel si “Secretul”, filmul (si cartea) care a facut mare mare valva in toata lumea, si care s-a mulat perfect pe idealurile generatiei consumeriste: bani, masina, vila si o blonda in piscina – garantie a unei vieti implinite. Daca secolul 20 a fost supranumit “secolul vitezei”, atunci secolul 21 ar trebui numit “secolul consumerismului”.

De ce ai nevoie cu adevarat? Ce te face fericit?

Aici, pe pamant, oamenii traiesc intr-o continua competitie, iar succesul si fericirea se masoara in abundenta – cel mai adesea financiara. Mie personal mi se pare o aroganta afirmatia ca universul este de o abundenta interminabila, mai ales cand vad nepasarea si ignoranta cu care omenirea risipeste resursele planetei, in dauna altor specii, si nu in ultimul rand, a ei insisi.

Asta nu inseamna ca saracia e o virtute, as fi dealtfel ipocrita sa afirm asa ceva. Apreciez libertatea si confortul pe care ti le ofera banii, si cred ca, la nivelul la care ne aflam ca civilizatie, nu ne putem lipsi inca de ei. Cred insa, de asemenea, ca ar trebui sa facem un efort si sa stabilim, in nebunia asta consumeristica, ceea ce ne foloseste cu adevarat, si ceea ce acopera alte nevoi mai profunde, ramase neimplinite, precum nevoia de iubire, de acceptare, de apreciere.

Contrar a ceea ce se tot afirma peste tot, consumerismul ca fenomen nu apartine doar ultimului secol. Avem mii de ani de istorie in care regi si imparati si-au trimis armatele in lung si in lat ca sa-si mareasca imperiile si sa-si construiasca palate impunatoare, in care cei din clasele dominante au adunat averi imense, care depaseau orice nevoie omeneasca. Singurul lucru care s-a schimbat este ca acum sunt mult mai multi oameni care au acces la niste resurse, altadata disponibile doar unei mase restranse de privilegiati.

Sursa: numereledestinului.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Asociatul unic al societății Medicale Hipocrate SRL a decis dizolvarea și lichidarea firmei!

16 Apr 2024 250

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 516

Justiție Constanța Proces între primarul municipiului și Profi Rom Food SRL. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Apr 2024 433

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 424

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 398

Știri Constanța Amenzi pentru picnicurile Ilegale în zonele Cheile Dobrogei și Gura Dobrogei (FOTO)

13 Apr 2024 6125

Primarul municipiului Constanța, în instanță cu o cramă. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

12 Apr 2024 535

Legea privind calitatea apei destinate consumului uman, promulgată de președintele României

12 Apr 2024 397

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 643

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 500

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1786

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 396

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a închiriat un spațiu de depozitare. Cine îl pune la dispoziție (DOCUMENT)

09 Apr 2024 445

Producție de energie în largul Mării Negre Legea privind energia eoliană offshore, adoptată de Camera Deputaților

09 Apr 2024 496

1 Mai cu tradiționalii mici. Unde poți face grătar în Constanța? (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 690