Atelier de facilitare grafică pentru ONG-urile și cadrele didactice constănțene

Vineri, 4 septembrie 2015, ora 10:30, la Hotel Ibis Constanta Asociația Devision organizează atelierul de diseminare al proiectului Graphic facilitation for better communication, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Scopul acestui proiect a fost creșterea capacității lucrătorilor de tineret de a implica tinerii în timpul sesiunilor de lucru printr-o o mai bună comunicare cu aceștia și prin deprinderea de a folosi facilitarea grafică.
Problema identificată de organizația din România și organizațiile europene partenere a fost că lucrătorii de tineret nu cunosc suficiente metode vizuale prin care să atragă și să mențină atenția tinerilor în timpul sesiunilor de lucru. Imaginile și asocierile ne ajută mult mai ușor să reținem informațiile. O pătrime din creierul uman procesează informația în mod vizual, iar însoțită de imagini este reținută cu până la 40% mai mult față de simpla verbalizare.
Astfel, timp de 9 zile 24 de participanți  din 6 tari au învățat, folosind exclusiv metode non-formale, cum să folosească facilitarea grafică pentru a o utiliza în lucrul lor cu voluntarii, cu tinerii din comunitate, în promovarea organizației lor, vor fi mai deschiși spre utilizarea de metode vizuale, vor dezvolta atitudini de acceptare a grupurilor defavorizate, își vor dezvolta capacitatea de a lucra în grupuri noi de tineri, vor învăța să lucreze în echipă și să se adapteze unor situații noi de lucru.
În cadrul atelierului de vineri, participanții vor avea ocazia  să afle cum pot susține prezentări de succes folosind facilitarea grafică, cum se pot folosi de simboluri și desene pentru a-și transmite mai ușor mesajele. Am invitat la atelier persoane din comunitatea locală din Constanța (voluntari, studenti, cadre didactice, ONG-uri) iar obiectivul acestui atelier care va dura aproape trei ore este să îi ajutăm pe aceștia să conștientizeze importanța folosirii facilitării grafice în activitatea lor profesională, dar să îi și încurajăm să se implice în proiecte Erasmus+ prin faptul că le arătăm ce rezultate bune se pot obține.
Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Prin acest proiect ne-am propus să-I învățăm pe tinerii din România și Europa să folosească metodele vizuale pentru a comunica mai bine cu voluntarii, dar și cu publicul extern. Suntem bucuroși că am obținut rezultate foarte bune pe parcursul derulării proiectului, iar atelierul de diseminare care are loc în Constanța este un alt prilej pentru a promova aceste rezultate și a-I iniția pe participanți în tainele facilitării grafice.
Asociația DeVision este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte de educație nonformală, comunicare culturală și multiculturală, campanii de informare și educare, în România și în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor și a adulților atât din punct de vedere profesional, cât și personal.
Erasmus + este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta va intregra șapte dintre programele europene de finanțare: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul pentru cooperare cu țările industrializate.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. CSS Organizări Evenimente SRL, o nouă firmă specializată în activităţi fotografice

25 Dec 2016 2739

Clădire istorică din Piaţa Ovidiu riscă să se prăbuşească în orice clipă (galerie foto)

05 Oct 2015 3138