UPDATE Consiliul Județean Constanța, convocat în ultima ședință ordinară a anului. Ce proiecte au fost aprobate


UPDATE 

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 20 decembrie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 26 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
Un prim punct dezbătut a fost cel cu privire la desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. În luna noiembrie, consilierii județeni au hotărât transformarea regiei în societate comercială pe acțiuni, până cel târziu în luna aprilie 2023, cu unic acționar Consiliul Județean Constanța.

Având în vedere că în data de 23 decembrie 2022 expiră mandatul actualilor administratori provizorii, se impunea desemnarea unor noi administratori interimari.

Astfel, componența consiliului de administrație este următoarea: Adrian Labeș, Nicolae Constantin, Dorel Sauciuc, Adrian Gorcea și Sorin – Lucian Ionescu.
Numirea unor membrii în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța, precum și în cel al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, au reprezentat două proiecte de hotărâre adoptate în ședința de astăzi. În urma unor modificări legislative apărute de curând, se impunea desemnarea unui al treilea membru ca reprezentant al Consiliului Județean Constanța și a unui membru supleant, în Consiliile de Administrație ale celor două instituții medicale.

Asfel, au fost desemnați Stelică Caprinciu ca membru și Petre Epure membru supleant pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța, iar pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta au fost desemnați Abdurefi Semiran membru și Cristian Bălașa și Alexandru Dima ca membrii supleanți.

Tot astăzi a fost adoptată și hotărârea care vizează trecerea "Muzeului de Artă Populară", din domeniul public al U.A.T. Municiplul Constanța, în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța. În domeniul cultural, județul Constanța beneficiază de un bogat patrimoniu și de o infrastructură bine dezvoltată. O caracteristică importantă a zonei o reprezinta îmbinarea dintre vechi și nou, dintre tradiție și modernitate, aducând ca element definitoriu conviețuirea interculturală din acest spațiu. Muzeul de Artă Populară Constanța este o instituție de cultură muzeală ce are ca principală activitate studiul științific al etnografiei Dobrogei.

Prin exponantele și cercetările sale, este un muzeu al identității dobrogene și un martor fără echivoc al multietnicității sătești, care sunt parte integrantă a progresului și evoluției actuale. În acest sens, pentru completarea și oferirea unui pachet cultural turistic cât mai complet, se impunea ca această instituție de cultură să se alăture celor deja existente în patrimoniul Consiliului Județean Constanța.


Trecerea unor bunuri din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța, în vederea desființării bunurilor imobile, casării și valorificării bunurilor mobile, a fost o altă hotărâre adoptată, în ședința de astăzi, de către consilierii județeni constănțeni. În acest sens, o serie de bunuri mobile și imobile, din administrarea SC RAJA SA, aflate în diferite stadii de degradare, au făcut obiectul acestei hotărâri. Pentru mai multe detalii puteți accesa documentele aici.
Un proiect important dezbătut și aprobat a fost cel cu privire la stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, începând cu 01.01.2023.


Salariile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al CJC sunt în prezent la nivelul anului 2018. Din cauza nivelului ridicat al inflației anului 2022, s-a impus stabilirea unor noi niveluri salariile pentru personalul aparatului de specialitate al CJC, cu respectarea prevederilor legislative.

Salariile de bază sunt stabilite pe funcții, grade/trepte profesionale, iar media cu care se majorează veniturile, începând cu 01.01.2023, este de aproximativ 11%. De asemenea, tot în ședința de astăzi au fost aprobate hotărârile privind stabilirea salariilor de bază ale angajaților Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța, precum și a celor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Mai multe detalii despre aceste două hotărâri găsiți aici.


Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța. RAJDP Constanța a bugetat încheierea exercițiului financiar pe anul 2022, cu un profit brut de 1.017,85 mii lei, înregistrând o scădere față de rezultatul preliminat pentru anul 2022.  Mai multe informații despre proiect, puteți accesa aici.

Totodată, consilierii județeni au votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța. Acesta a fost majorat cu suma de 19.340.982 lei, de la 886.886.313 lei la 906.227.295 lei. Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici. De asemenea, au mai fost adoptate încă două rectificări bugetare pentru două instituții culturale subordonate Consiliului Județean Constanța. Vorbim despre  bugetul Teatrului de Stat Constanța,  majorat cu suma de 3.624.375 lei și cel al Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” Constanța, majorat și el, cu suma de 2.206.417 lei.

Tot în ședința de astăzi, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, faza SF/DALI, în vederea susținerii la finanțare a trei proiecte de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului Constanța. Proiectul “Construirea și dotarea Teatrului pentru copii și tineret în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, cu o valoare totală de 42.250.982,03 lei fără TVA, a făcut obiectul unei prime hotărâri de consiliu. Investiția urmărește obținerea unui imobil reprezentativ cultural și educativ pentru municipiul Constanța. În prezent, județul Constanța nu deține un centru medical cu o abordare particulară a afecțiunilor cronice privind nutriția și tuburările metabolice.

Pornind de la această necesitate s-au pus bazele proiectului “Construire corp nou – Centru de Diagnostic, tratament și cercetare în Nutriție și Sănătate – Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța”. Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 78.997.010,59 lei fără TVA. Acest proiect a fost cea de a doua hotărâre de consiliu adoptată astăzi, cu unanimitate de voturi. Cel de-al treilea proiect, pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, constă în reabilitarea Bibliotecii Județene I. N. Roman Constanța, una dintre cele mai reprezentative clădiri publice aflate în patrimoniul județului nostru. Valoarea totală a investiției este de 50.186.976,89 lei fără TVA.

Ședința de astăzi s-a ținut în regim fizic și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni.
 


Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară, la data de 20 decembrie 2022, ora 12.00, în format fizic, în sala Remus Opreanu.

Proiectele ordinii de zi – Anexă la Dispoziţia nr.816 din 13.12.2022 privind convocarea Consiliului Judeţean Constanţa în şedinţa ordinară pentru data de 20.12.2022, ora 12,00.


I.  Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 22.11.2022 ,a procesului verbal al ședinței extraordinare convocată de îndată în data de 09.12.2022 și a procesului verbal al ședinței extraordinare din data de 12.12.2022.
 
      II.   Proiecte de hotărâri
  1.  Proiect de hotărâre nr.301/02.11.2022 privind taxele speciale aferente activităților desfășurate pe linie de exivență a persoanelor și stare civilă de către Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța în anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  2.  Proiect de hotărâre nr.333/23.11.2022 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2023.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  3.  Proiect de hotărâre nr.351/12.12.2022 privind aprobarea Actului Adițional nr. 3 la Acordul de parteneriat între Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și UAT Județul Constanța pentru proiectul „Sprijin la nivelul Regiunii Sud - Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile: infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare)”.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa - Proiect adoptat
  4.  Proiect de hotărâre nr.352/12.12.2022 privind desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  5.  Proiect de hotărâre nr.353/13.12.2022 privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli și modificarea Listei de investiții ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța pe anul 2022.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  6.  Proiect de hotărâre nr.354/13.12.2022 privind numirea unor membri în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa-s-au votat membrii în mod secret. Propunerea USR este Vasile Rizea.  asemenea, Capriciu Stelică și Epure Petre sunt propuși și aceștia. Este vorba despre o completare a CA. 
  7.  Proiect de hotărâre nr.355/13.12.2022 privind numirea unor membri în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- s-au votat membrii 
  8.  Proiect de hotărâre nr.356/13.12.2022 privind suplimentarea numărului burselor de ajutor social pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul Constanța, cu 4 burse, an școlar 2022-2023.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  9.  Proiect de hotărâre nr.357/13.12.2022 privind aprobarea contului de execuție al bugetului Județului Constanța și al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe trimestrul IV 2022.  Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  10.  Proiect de hotărâre nr.358/13.12.2022 privind asigurarea serviciilor de pază, monitorizare și intervenție pe anul 2023 pentru obiectivele aparținând Consiliului Județean Constanța de către Direcția de Pază a Județului Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  11.  Proiect de hotărâre nr.359/13.12.2022 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța începând cu data de 01.01.2023.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiectul adoptat
  12.  Proiect de hotărâre nr.360/13.12.2022 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, începând cu 01.01.2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  13.  Proiect de hotărâre nr.361/13.12.2022 privind componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  14.  Proiect de hotărâre nr.362/13.12.2022 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Municipiului Constanța prin Consiliul Local pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea bunului imobil Muzeul de Artă Populară, din domeniul public al UAT Municipiul Constanța în domeniul public al UAT Județul Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  15.  Proiect de hotărâre nr.364/13.12.2022 privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil identificat cu numărul cadastral 110525 din domeniul public al UAT Medgidia în domeniul public al Județului Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiectul adoptat
  16.  Proiect de hotărâre nr.365/13.12.2022 privind aprobarea trecerii unor bunuri din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța în vederea desființării bunurilor imobile și casării și valorificării bunurilor mobile.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
  17.  Proiect de hotărâre nr.366/13.12.2022 privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Judetului Constanta pe anul 2022.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  18.  Proiect de hotărâre nr.367/13.12.2022 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Direcței Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, începând cu data de 01 ianuarie 2023.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa - Proiect adoptat
  19.  Proiect de hotărâre nr.368/13.12.2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.233/21.09.2022.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  20.  Proiect de hotărâre nr.369/13.12.2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.234/21.09.2022.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  21.  Proiect de hotărâre nr.370/13.12.2022 privind aprobarea Protocolului de colaborare pentru realizarea serviciilor de urgență prin asigurarea funcționalității Punctului de Operare Aeromedicală SMURD Constanța.Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  22.  Proiect de hotărâre nr.371/13.12.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului "Construirea și dotarea Teatrului pentru copii și tineret în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța".Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
  23.  Proiect de hotărâre nr.372/13.12.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului "Reabilitare Biblioteca Județeană I.N.Roman Constanța".Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa- Proiect adoptat
  24.  Proiect de hotărâre nr.373/13.12.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului "Construire corp nou-Centru de diagnostic, tratament și cerecetare în Nutriție și Sănătate-Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța".Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa-  Proiect adoptat

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 391

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 394

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 455

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 441

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 727

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 482

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 827

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 934

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1573

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 531

Licitații CJC Procedură de achiziție directă pentru furnizare dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

08 Apr 2024 511

Cumpărări directe Consiliul Județean Constanța cumpără servicii poștale (DOCUMENT)

08 Apr 2024 535

Servicii de verificare tehnică CJ Constanța reia licitațiile pentru construirea şi dotarea unui teatru pentru copii şi tineret în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa!

07 Apr 2024 570

Protecția Copilului Constanța câștigă procesul cu DGASPC Prahova! Miza, 11.000 de euro! Cazul, ajuns la Curtea de Apel (MINUTA)

07 Apr 2024 480