UPDATE 4 Consiliul Judeţean Constanţa s-a reunit în şedinţă. Un nou şir de proiecte urmează să fie adoptate

Aleşii locali ai Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) s-au reunit în şedinţă ordinară în vederea supunerii la vot a 56 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. În sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ – CJC sunt prezenţi 34 de aleşi judeţeni. 
 

UPDATE 4, ora 14.55:

În ceea ce priveşte subiectul Radioterapiei, noul buncăr pentru radioterapie va fi construit de CJC. Dragomir speră că pană în iulie-august 2017 să fie gata buncărul. Probabil în 2018 va începe să funcţioneze. Acesta va fi prevăzut cu două generatoare de particule foarte performante, dintre care unul de backup.
 
Ministerul Sănătăţii urmează să aplice, prin banca mondială între 5-7 milioane de euro. Actualul buncăr unde se face radioterapi până la 1 aprilie va deveni centru de brahiterapie.
 
„Aşa a fost recomandarea proiectantului cu care am vorbit”, a explicat Dragomir.
 
„Până când Constanţa va avea un nou centru de radioterapie, bolnavii vor merge să se trateze la Institutul Oncologic Fundeni din Bucureşti. Sunt deja programări făcute, avem grupuri de câte maximum 6 bolnavi care merg”, a continuat Cristinel Dragomir. 


UPDATE 3, ora 14.29:

Administratorul special al RAJDP Constanţa s-a prezentat pentru a expune situaţia în care se află în acest moment RAJDP, după declansarea insovelnţei.
 
„Din păcate acesta e adevărul, regia a avut pierderi de peste 16 milioane de lei anul trecut, deşi îmi era teamă de asta încă de anul trecut când fotul director venea în faţa noastră şi spunea caă regia este pe plus deşi nu a fost ajutată de CJC”, a declarat Dragomir.
 
Virgil Stan, administratorul special a spus că a reuşit în câteva luni de când a fost numit să reducă pierderile cu aproximatov 25%. Stan a intervenit înainte de a fi supus votului proiectul numărul 53,  astfel încât acesta să fie depus la ANAF. Proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi se referă la aprobarea situaţiilor financiare anuale încheiate la 31 decembrie 2015 ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Dragomir a ţinut să mulţumească public consilierilor judeţeni care au participat la şedintele CJC şi care l-au sprijinit în perioada în care a avut atribuții de preşedinte. Acesta le-a urat succes celor care candidează pentru un nou mandat dar şi presei care a transmis iniţiativele CJC.
 


„Deşi au existat şi anumite răutăţi de-a lungul timpului, nu am simţit ostilitate din partea niciunui consilier judeţean şi sper ca în acestă perioadă cât am condus CJC să fi reuşit, iar membrii consiliului judeţean au contribuit 120% pentru acest lucru”, a fost mesajul lui Cristinel Dragomir în ultima şedinţă a actualei legislaturi a CJC. 


UPDATE 2, ora 14.07:

George Farauanu, din partea Asociaţiei de Studenţi a ţinut să ia cuvântul înainte de a fi supus la vot proiectul 16, privind reorganizarea prin absorbţie a Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa de către Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, listei de investiţii, organigramei, Statutului de funcţii pe anul 2016 şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T.Brurada”. Acesta a ţinut să îşi expună temerea că Centrul pentru Tineret „Jean Constantin” ar putea deveni Centru Cultural şi cere organizarea unei dezbateri publice.
 


„Puteaţi să veniţi la consiliu şi să discutăm. Am înţeles că aveţi nişte temeri”, a precizat Cristinel Dragomir.
 
De asemenea, Dragomir i-a indicat lui Farauanu că este bine că tinerii au iniţiativă, dar ar trebui să aibă iniţiative bune.
 
„Aşa că vă invit să va duceţi acasă să vă faceţi temele”, i-a transmis Cristinel Dragomir lui George Farauanu.
 
Remarca lui Dragomir nu a rămas nesancţionată de aleşii liberali.


UPDATE 1, ora 13.38:

După ce în urmă cu câteva zile vă expuneam faptul că în convocatorul publicat pe 5 mai pe site-ul CJC, la punctul 15, la iniţiativa vicepreşedintelui cu atribuţii de președinte al CJC se propune „alocarea sumei de 10.000.000 lei Spitalului Clinic Județean de Urgență «SF. Apostol Andrei» Constanța pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie“, la mai puţin de o săptămână, CJC-ul se suceşte: Astăzi, cu doar câteva ore înainte ca aleşii judeţeni să voteze, proiectul de hotărâre şi-a schimbat nu doar denumirea, ci şi conţinutul. Astfel, aleşii judeţeni vor aproba în şedinţa ordinară de astăzi, probabil ultima din această legislatură, alocarea unei sumei de doar 4.000.000.00 de lei (40% din cât era prevăzut iniţial) pentru demararea lucarilor de construire a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa. El a explicat că va redua această sumă întrucât terenul pe care se va construi viitorul buncăr aparţine tot CJC. "Prin urmare investiţia o face tot CJC nu spitalul. Suma necesară construirii e de 10 mil de lei, dar, conform graficului aprobat nu putem indisponibiliza suma de 10 milioane anul acesta. Partea cealaltă de bani din suma totală se va regăsi în bugetul de anul viitor".
 
Astfel, referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, consilierul Mihaela Andrei a cerut public demisia lui Căpăţînă.
 
„Nu dumneavoastră trebuia să îi spuneţi managerului Spitalului că îi aduceţi această sumă. El trebuia să o ceară”, a replicat aceasta.
 
​Consilierul Marian Cruşoveanu l-a întrebat pe Cristinel Dragomir şi ce se mai întamplă cu angiograful care trebuia adus la Constanţa.
 
„Nu ştiu să vă dau multe detalii, am înţeles că sunt probleme cu Siemens, furnizorul lor”, a prevcizat Dragomir.
 
Acest proiect de hotărâre a trecut cu 34 de voturi „pentru”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 317

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 538

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 473

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 474

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 393

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 878

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 613

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 927

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 475

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 417

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 384

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 442

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 553

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 889

Decizia nu este definitivă CJ Constanța câștigă un proces cu Ministerul Dezvoltării Regionale

22 Mar 2024 386