UPDATE Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Gigacaloria pentru populație rămâne 250 de lei




























 

A început ședința extraordinară a Consiliul local al municipiului Constanţa. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. La ședință sunt prezenți toți cei 27 aleși locali.


UPDATE: Constănțenii vor plăti gigacaloria tot 250 lei.

Decizia a fost luată în ultima întâlnire a alianței PNL - USR și vine ca urmare  a consultării specialiștilor din Primăria Constanța și din instituțiile  subordonate Consiliului Local Constanța. Alături de argumentele specialiștilor economici, decizia de menținere a prețului de 250 lei pentru o gigacalorie plătit de populație vine și în urma unei susțineri financiare de 10.000.000 de lei din partea Guvernului României.
Prețul real al gigacaloriei este de 1034 lei și diferența până la 250 lei este suportată de autoritățile locale, informează Biroul de presă al Alianţei PNL-USR.

Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte: 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021;
 iniţiator: primar Vergil Chițac



Tariful propus de primarul Chițac este 1.034 lei.

Costin Răsăuțeanu, consilier PSD : „Grupul PSD va vota împotriva acestui proiect și solicităm revenirea de urgență a acestuia. Sper că cei de la PNL și USR își vor da seama că avem nevoie de plafonarea prețurilor pentru a putea veni în sprijinul românilor. Cred că este extrem de important ca acest tarif să fie decis după această plafonare”.

Dumitru Caragheorghe, consilier USR PLUS a declarat că „acest cost nu are nicio treabă cu plafonarea prețurilor”.
Proiectul a fost aprobat.

Prețul a fost influențat de proasta guvernare de până acum, a spus la rândul său, liberalul Ionuț Rusu.


2. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/10.06.2021 aprobat prin HCL nr. 49/26.02.2021;
iniţiator: primar Vergil Chițac



Proiectul a fost aprobat.

3. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac



Prețul real al gigacaloriei este de 1034 lei și diferența până la 250 lei va fi de autoritățile locale, respectiv subvenția de 784 lei .

Grupul de consilieri PSD solicită ca prețul plătit de populație să fie de 230 de lei, nu de 250 lei. Propunerea urmează să intre la vot. Amendamentul nu a trecut.

Viceprimarul Ionuț Rusu acuză aleșii de la PSD de populism și le transmite că este dezamăgit de atitudinea social-democraților.

Primarul Vergil Chițac explică faptul că a renunțat la solicitarea de a mări prețul gigacaloriei la 300 de lei se datorează faptului că a primit din partea Guvernului sume mai mari pentru termie și ține să sublinieze că diferența de la 250 de lei la 1.304 de lei este subvenționată de Primărie.

Proiectul în anasamblul său a fost adoptat.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse;
iniţiator: primar Vergil Chițac


Proiectul a fost adoptat.

5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea planului anual de evoluție al tarifelor, corespunzător documentației tehnico-economice aprobate Studiu de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III”, pentru perioada 2021-2040;
iniţiator: primar Vergil Chițac


Proiectul a fost adoptat.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Complex sportiv Constanța”;
iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul a a fost adoptat.

7. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 98/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei”;
inițiator: primar Vergil Chițac


Proiectul a fost adoptat.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului Constanța;
initiatori: grup consilieri USR-PLUS;

Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă.


9. Proiect de hotărâre privind aprobarea necesității și oportunității amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia;
initiator: consilier Florin-Cătălin Iacob

Proiectul a fost aprobat cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă.
 

10. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea (apartamentarea) și ieșirea din indiviziune a imobilului situat în municipiul Constanța, str. General Manu nr. 32, în vederea înscrierii în cartea funciară.
iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi „pentru".

Ședința extraordinară de CLM s-a încheiat.





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 245

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 253

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 275

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 703

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 251

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 314

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 249

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 336

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 439

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 428

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 477

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 413

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 382

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 469

Parlamentul României Şedinţa comună - suspendată din lipsa cvorumului, înainte de votul asupra membrilor Consiliului Concurenţei (VIDEO)

22 Apr 2024 388