Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă. Termoficare Constanța SRL și-a desemnat CA-ul provizoriu!

UPDATE3: Primarul Vergil Chițac prezintă aleșilor, proiectul privind aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța.
Acesta afirmă că este nevoie de investiții de aproximativ 50 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelei de transport și transfer al rețelelor care transporta agentul termic. "Sunt analizate trei variante de finanțare, astfel încât până în 2023 să poată fi accesate fondurile necesare. Societatea care va angaja aceste credite de finanțare nu poate fi în insolvență. Acesta este motivul pentru care astăzi înființăm o noua societate Termoficare Constanța SRL".
Înainte de aprobarea hotărârii în ansamblu, aleșilor li s-a cerut să aprobat Consiliul de Administrație provizoriu, format din:  Iulian Gropoșilă, Monica Anca Moroianu, Bogdan Bădescu, Laurențiu Chirtop și Liviu Dorel Popa. Mandatul CA-ului are o durată de patru luni cu posibilitatea de prelungire.
PSD nu a fost consultat în privința nominalizărilor pentru CA-ul provizoriu al noii societăți de termie.
Proiectul în integralitatea lui a fost aprobat cu 26 de voturi "pentru".

UPDATE2: Urmare a demisiei lui Hira din cadrul CLM, grupul de consilieri PNL l-au desemnat lider de grup pe viceprimarul Ionuț Rusu.

UPDATE1:În aceste momente, aleșii locali discută  proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de reorganizare al RADET Constanța în dosar nr. 3265/118/2019 având ca obiect deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitoarei RADET Constanța.
Nu s-a depus niciun amendament pentru acest proiect, care a fost aprobat cu 26  voturi "pentru".

UPDATE: La ședință sunt prezenți 26 de consilieri locali.
A fost ales noul președinte de ședință în persoana consilierei Mirela Garip din cadrul grupului de consilieri USR PLUS. Vă reamintim, Stere Hira a demisionat din calitatea de consilier. Acesta fusese desemnat și președinte de ședință pentru primele trei luni din mandatul actualului CLM.


Ședință extraordinară la Consiliul local al municipiului Constanţa.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat de îndată, în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021, ora 13.00.  Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Proiectul ordinii de zi

  Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Hira Stere și vacantarea locului de consilier  local deținut de acesta;      iniţiator: primar Vergil Chițac
     - aviz Comisia de specialitate nr. 5
  Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință;      iniţiator: primar Vergil Chițac
     - aviz Comisia de specialitate nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de reorganizare al RADET Constanța în dosar nr. 3265/118/2019 având ca obiect deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitoarei RADET Constanța;      iniţiator: primar Vergil Chițac
     - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța.      iniţiator: primar Vergil Chițac
     - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.